Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (106)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem zapomněl, že jsem film viděl. Sekl jsem se cca o dva týdny. Asi hlavně jsem chtěl zkompletovat dokumentární špeky za tento rok. Dokument je pro mě v celku sporný v tom, že tak nějak spíše pojednává o celkové tvorbě Beatles a jejich existenci, ale stejně tak chaoticky začíná a podobně nás i provází. Je to svůj dokument, který rozhodně není špatný, ale není to styl točení, který by mi byl vyloženě blízký. Na dokumenty jsem speciálně háklivý a citlivý. Protože mi to je silně cizí žánr a dávám si ohledně něho silný pozor. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Beatles jsem v životě neposlouchal, můj přehled o nich je povrchní, ale přesto jsem viděl mnoho televizních dokumentů, které mi toho prozradily řádově více, minimálně lépe uvedly do kontextu doby, rozebíraly podstatné lidi okolo skupiny, případně mapovaly pokračující dráhy a životy členů kapely. To vše zde není, případně jen velmi povrchně, a místo toho se diváci zásobují obrazovým materiálem a informacemi, které dopředu znají. Jediné, co to posílá trochu výš jsou komentáře všech členů kapely (včetně těch již mrtvých), kteří se retrospektivně vracejí k událostem, o kterých je film. No a ten film je převážně o koncertech a vlhnutí všech fanynek, které z nich doslova šílely. No a to je prostě příšerně málo na životopisný dokument o takových legendách, kterými Beatles bezesporu jsou. 64% ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokumentov o Beatles už bolo toľko, že zabralo by dosť času to spočítať. Tento dokumentárny snímok je len ďalším do veľkého množstva archívov o tejto legendárnej kapele, ktorý ale nie je ničím výnimočný a v zásade ponúka len množstvo krát prežutú kašu. Preto som trošku prekvapený z hodnotení, ale holt, čo človek, to iný vkus, takže neriešim. Každopádne pre milovníkov tejto skupiny je to povinnosť. 55 % ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Ničím objevný, ale poctivě zpracovaný dokument, který se soustředí pouze a jen na koncertování Beatles. Nic, co by člověka ohromilo, člověk už to všechno zná - Liverpool, Amerika, "jsme slavnější než Ježíš", ječící fanynky, kdy se kapela ani neslyšela a Starr vzpomíná, jak se orientoval, kde v písni jsou, podle toho, jak si před ním Lennon s McCartneym podupávali nohou do rytmu... Leckdy pouze fotografie provázené slovem, ale celkově to atmosféru přiblíží příjemně a vtipně. ()

classic 

všechny recenze uživatele

THE BEATLES - Chrobáci, sú doteraz neprekonaní, a aj na dlhé desaťročia DOPREDU, sú bez akejkoľvek konkurencie. Nazval by som to výstižne, že ONI, t. j. - John, Paul, George a Ringo, toto účinné legendárne liverpoolské KVARTETO, vypustilo do celého SVETA, svojou HUDBOU, doslova a do písmena, čosi nevídané, totálnu davovú psychózu, aká nemá v dejinách hudby, absolútne žiadnu obdobu !!! Toľko nadržaných fanúšičiek, toľko všelijakých koncertov, to je u mňa velikánsky OBDIV a rešpekt, že im normálne závidím. Ale nie, ja nie som typom človeka, ktorý druhému závidí jeho úspech. Takéto ustavičné a extrémne vyčerpávajúce NASADENIE, nemohli vydržať extra dlhé časové obdobie, ale aj na jedno celé desaťročie, zmenili DEJINY !!! Oscarový režisér Howard, brilantným spôsobom nahliadol do ich súkromia, kariéry, životných úspechov, pocitov, že je na čase skončiť. Výborný dokument, pri ktorom si fanúšikovia chrobákov, určite prídu na svoje. Sú prirovnávaní k MOZARTOVI. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama