Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není divu, že Vám připadá povědomá. Vypadla totiž z kufru Vašeho auta." V mladší době kamenný se vyznám skoro stejně dobře jako kpt. Exner, takže o pokladu toho Benátskýho nebo kdovíjakýho kupce vím skoro všechno. Tedy že neexistuje a přesto ho někdo ukradl. V tom je zápletka zajímavá. Svět archeologů, antropologů a dalších vědátorů je mi poněkud vzdálen, ale celkem rád jsem do něj nakoukl. A postavy to byly skvělý. Zejména pan Houska řádil jak utrženej vagón, ozbrojenej Dr. Soudek vypouštěl parádní bonmoty a závěrečný zkušební přehrávání manželskýho stavu Exnera s Kamilou bylo dokonalý. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Žádná obec, ale Hudec! Vymazlená detektivka s neodolatelným Exnerem, který je v podání Jiřího Valy nejstylovějším kriminalistou v dějinách české kinematografie. Navíc humor je tak funny and crazy, že napoprvé nestíháte sbírat všechny ty skvělé frky kolem. Těžko říct, co a kdo je lepší – zda Sovákův nadčasový plnovous, svérázné výchovné lekce pod taktovkou Josefa Kemra, sexy Gábinka, věčně omdlévající dr. Šedivka alias Řehoř, moderní bruselský nábytek anebo jako vždy uchu lahodící tóny Zdeňka Lišky. V tomto případě je film, není-li to příliš troufalé, lepší (zábavnější) než knižní předloha. Škoda, že se Exner v pozdějších filmech proměnil v poněkud nudného patrona bez šťávy a elegance. ()

Reklama

Přemek

všechny recenze uživatele

Nezvykle zdařílý film z dílny řemeslníka Ivo Nováka. Detektivní komedie v pravém slova smyslu, z doby, kdy jedinou skutečnou vtipkující detektivní dvojicí byli pánové Höger a Bek ze série Alibi. Zde se k nim přidružili výteční Vala a Vránová a sekunduje jim Jiří Sovák v roli anarchistického archeologa. Doporučuji! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To, co předvedl Josef Kemr na konci, by zasloužilo zapsat mezi legendární hlášky čs filmu. To byl nářez, kulometná palba, a nedělní králík už naservírovaný. Jakkoliv je to vytržené z kontextu, pokud jste před tím neviděli celý film. Jiří Vala a charisma, se kterým utáhne cokoliv. To je u mě český Bond navždy. Lehká, svižná i když trochu zbytečně moc zamotaná krimi komedie (vyhodil bych aspoň postavu profesora). Parádní auta, atraktivní děj, půvabná blondýnka, sympatičtí kriminalisté Libíček, Hrubý a Lohniský. Mladičký Haničinec. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poklad ... je hlúpučký film, ktorý sa tým nevymyká z celého diela Iva Nováka. V plejáde českých filmových detektívov je Jiří Vala niekde blízko dna. A Gabriela Vránová, to je úplná katastrofa. Stvárňovanou postavou i herecky. Keď sa pozriem, koľkí dali filmu všetkých päť hviezdičiek, uvedomujem si, koľko toho ešte nechápem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Objekt archeologického naleziště je stále zachován v původním stavu v obci Bylany na Kutnohorsku. Na vchodu do objektu stále visí původní cedule „Archeologický výzkum“, na které byl nápis pro film upraven na „Běloves“. (Standik24)
  • Natáčelo se v obci Miškovice a na zámku Roztěž. (nylo)
  • Interiér archeologického ústavu se točil v Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy (Viničná 7, Praha - Nové Město), zatímco exteriér v zadním traktu Archeologického ústavu Akademie věd ČR (Letenská 4, Praha - Malá Strana). (sator)

Reklama

Reklama