Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Statečné srdce mám dost rád a Mel Gibson imho natočil ten začátek skotské rebelie tak osudově, že to Outlaw King nikdy neměl šanci v tomhle ohledu překonat. Jsem ale stejně rád, že to Mackenzie aspoň zkusil. Když nic jiného, tak aspoň vznikl komorní špinavej film, ve kterým se to řeže hlava nehlava, má to krásnou kameru a parádní dvojici nepřátel Pine x Dillane. Víc prokreslit pár postav, ubrat na zpívání a rozšířit střední dějství, a hned by to bylo lepší. Ale třeba je to jen můj dojem. 7/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadšení z povedeného spin-offu Hry o trůny bez magie, později trochu rozvolnění v podobě mírně zkratkovitého sestřihu velkého množství událostí, ale nakonec solidní satisfakce v podobě nefalšované, krvavé bitevní vřavy, která svému pomyslnému předchůdci - Statečnému srdci - neudělá ostudu. 7/10 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost slušný film na poměry Netflixu. Dnes už se takových historických řežeb moc netočí. Nedokážu sice posoudit historickou přesnost, ale film se mi dost líbil. I obsazení je super. Jak Chris Pine v roli Roberta Bruce, tak Aaron Taylor-Johnson jako šílený Douglas. Sympatická byla i Florence Pugh jako Elisabeth. Bitvy se mi taky dost líbily a celkově jejich taktiky. Akorát to nemá onu velkolepost Statečného srdce. Hraje tam dost herců z GoT. "Ať žije král!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix v roce 2018 dokázal, že mu nejsou cizí i vysloveně vysokorozpočtový historický filmy, pro které si sežene dobré herce a kvalitního režiséra. Jedním takovým důkazem je i film Outlaw King, který tak nějak zhruba začíná tam, kde Statečné srdce skončilo. No a ač jsem ze začátku měl chvíli problém se zorientovat v postavách, nakonec to tak složité nebylo. Skoti bojovali o nezávislost a Chris Pine opět dokázal, že čím je starší, tím jsou jeho role kvalitnější a daleko lépe se na něj kouká. Skvělý! Outlaw King je asi nejlepší historický film, který v roce 2018 vznikl. Některé scény jsou, řekl bych, až na pomezí geniality. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hezký "doplněk" ke Statečnému srdci (pro mě dosud jeden z nejlépe fungujících historicko-válečných velkofilmů). Výpravných středověkých řežeb není nikdy dost, natož těch povedených. A to Outlaw King po všech stránkách je (o to víc naštve, že jsme ho u nás nemohli vidět na velkém plátně). Navíc mi dokázal, jak moc je Aaron Taylor-Johnson herecky flexibilní. Jeho živočišný berserk Douglas (pardon, DOUGLAAAAS!) je výborný a krade si film do jisté míry pro sebe. 80 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • První verze fillmu měla přibližně 4 hodiny. (freelex)
  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama