foto

Chris Pine

  • nar. 26.8.1980 (39 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Celým jménem Christopher Whitelaw Pine se narodil v Los Angeles rodičům Robertovi Pineovi a Gwynne Gilford. Už jako chlapec měl k filmovému průmyslu velice blízko, jeho otec i matka jsou totiž herci a jeho prababička Anne Gwynne byla hvězdou stříbrného plátna koncem 30. let. Chris má sestru Katherine, se kterou jako děti často navštěvovaly své rodiče přímo na place.

Odmalička se věnoval zpěvu a zajímalo ho i hraní. Ze začátku ale nepočítal, že se mu bude věnovat naplno a prahnul spíše po vzdělání. Proto se rozhodl pro studium angličtiny na univerzitě Berkeley v Californii a následně také na Divadelní konzervatoři ve Velké Británii. S tím je spojeno i jeho účinkování na prknech divadla. Hrál například v představeních Čekání na Godota či Orestes.

První filmové role na sebe ale nenechaly dlouho čekat, i když byly jen epizodní. V roce 2003 to bylo v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI. Větší prostor dostal v pokračovaní DENÍKU PRINCEZNY z produkce Walta Disneyho, kde si zahrál po boku Anne Hathaway. Pracovně mnohem úspěšnější byl pro něj rok 2006. Nejprve se objevil v televizním filmu DOROTHY s Diane Keaton, následně v komedii Donalda Petrieho JEN TROŠKU ŠTĚSTÍ a do třetice v akčním snímku SEJMI ESO, který se sice nemohl pyšnit pochvalnými kritikami, nicméně Chrisovy projekty do budoucna jsou i tak velmi zajímavé.

Režisér J.J. Abrams si ho vybral do připravovaného STAR TREKU do role kapitána Jamese T. Kirka, která proslavila Williama Shatnera. Postavu Spocka ztvární americký herec Zachary Quinto, ale v malé roli se objeví i Leonard Nimoy.

Ve volném čase rád píše krátké povídky a pracuje i na scénáři. Kdyby prý nebyl herec, rád by se živil jako muzikant. Jeho vzorem je Gary Oldman.

Goldenhair

Herecká filmografie

Filmy

2020 All the Old Knives
Wonder Woman 1984
2018 Král psanec
Spider-Man: Paralelní světy
V pasti času
2017 Wonder Woman
2016 Do posledního dechu
Star Trek: Do neznáma
Za každou cenu
2015 Z for Zachariah
2014 Jack Ryan: V utajení
Čarovný les
Šofér
Šéfové na zabití 2
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Celeste a Jesse navždy
Legendární parta
Lidé jako my
Tohle je válka!
2010 Nezastavitelný
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
Small Town Saturday Night
2009 Beyond All Boundaries
Přenašeči
Star Trek
2008 Víno roku
2006 Dorothy (TV film)
Jen trošku štěstí
Rande naslepo
Sejmi eso
2005 Zpovědní tajemství
2004 Deník princezny 2: Královské povinnosti

TV seriály

2019 Já jsem noc (TV seriál)
Queen’s Gambit, Accepted (E06)
Aloha (E05)
Matador (E04)
další epizody (6)
2017 Léto k nepřežití: O deset let později (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Dance (E07)
Rain (E06)
další epizody (4)
Angie Tribeca (TV seriál)
Hey, I'm Solvin' Here! (S03E06)
Welcome Back, Blotter (S03E01)
2015 Léto k nepřežití: První den v táboře (TV seriál)
Day is Done (E08)
Staff Party (E07)
Electro/City (E06)
další epizody (5)
Supermansion (TV seriál)
2014 Robot Chicken (TV seriál)
Noidstrom Rack (S07E12)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Tančíš pro mě (S05E02)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Extrém (S02E10)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Hazel Park (S03E07)
Pohotovost (TV seriál)
Tisíc jeřábů (S09E16)

Dokumentární

2016 Dawn of the Justice League (TV film)
For the Love of Spock
2015 Průlomové objevy (TV seriál) - vyp.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Star Trek Into Darkness Special (TV film)
The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2009 Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: A New Vision
Star Trek: Aliens
Star Trek: Ben Burtt & the Sounds of Star Trek
Star Trek: Casting
Star Trek: Gag Reel
Star Trek: Gene Rodenberry's Vision
Star Trek: Planets
Star Trek: Props & Costumes
Star Trek: Score
Star Trek: Starships
Star Trek: To Boldly Go
2004 On the Set: The Princess Diaries 2 - Royal Engagement (TV film)

Hudební videoklipy

2018 DJ Khaled ft. Demi Lovato - I Believe (hudební videoklip) - a.z.
2013 Paul McCartney: Queenie Eye (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Mantivities

Producentská filmografie

Filmy

2017 Mantivities

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(347)