Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je jedna z nejlepsich herecek vubec, vzdy kazdou roli zahraje bez mrknuti oka. Kazda role ji sedi na miru. Ovsem tohle je totalni predkrm, hlavni chod a desert najednou. Totalni kaloricka herecka bomba a symfonie. Naprosta klasa klasika, ktera se nikdy neokouka, nikdy nezapomene a vzdy prijde k chuti. Dokonala hudba s uzasnou kamerou a skvelymi herci v popredi vam zarucuje fascinujici pozitek. Tematiku popelek proste sboznuji, dodava to slepou nadeji. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdyby hodnotící škálou byla krev, pak byl film bezkrevný. Kdybych hodnotil podle ducha, pak je bezduchý. Nudný jako Richard Gere. Chemická reakce mezi hrdiny negativní. Proměna obou charakterů násilná. Měla to být sladká limča, já cítím chuť citronu a napínám mimické úpony. Julii mnohem více sedla role hollywoodské celebrity než hollywoodského šlapátka. A příjezd na bílém motorovém koni byl - jak to jen slušně napsat - taky se někdy za zúčastněné herce podvědomě stydíte? Gere měl asi zůstat u "company bazaru". ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Komu se nelesknou oči nostalgií, není mu skutečně pomoci. Pretty Woman je šablonovitý, předvídatelný a plný romantického klišé, ale je natolik zábavný, upřimný a má tolik skvělých scének a gagů, že ho jednoduše nelze hodit do pytle s ostatními, leckdy dosti pofidérními romantikami. Gere je šarmantní elegán, Roberts roztomilá buranka - dokonalý casting, výtečné herecké výkony. Trefně zvolená hudba a kulisa západního velkoměsta jsou rovněž to pravé ořechové. Časté reprízy našich televizních stanic tento film bohužel u diváctva dosti degradují a přitom za to snímek jako takový vlastně vůbec nemůže. V dnešní době už rozhodně nezopakovatelný kousek, který zaujme svou neškrobeností a jednoduchým, avšak příjemným aromatem vtipu a nadhledu. Sny se plní a ne že ne. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No dobrá, přiznávám, že původní komentář a hodnocení byly výsledkem mírné rozladěnosti. Ne že bych otočil úplně o sto osmdesát stupňů, ale původní odstřel před nastoupenou jednotkou za ranního úsvitu si šlapka Vivian také nezaslouží. Ve skutečnosti je to na jedno či dvě podívání docela snesitelný kousek, i když místo Jůlinky bych si představil hned několik lepších (a hezčích) hereček. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Stydím se za to, že až nyní jsem poprvé zhlédl Pretty Woman. Je to naivní pohádka, která je už při setkání hereckého páru jasná jak skončí a film provází mnoho klišé, ale i tak je to velice pohodový film na který se příjemně dívá a uteče jak voda. Julia Roberts zde byla roztomilá a je to snad první film, kde mě opravdu nevadila. Film navíc provádí velice příjemná hudba a herecké obsazení, takže moje hodnocení 4 hvězdičky... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (95)

  • Písnička, která hraje, když Vivian (Julia Roberts) odjíždí limuzínou, je „It Must Have Been Love“ od Roxette. (Duoscop)
  • Při natáčení zápasu se Stuckeym (Jason Alexander) si Richard Gere (Edward Lewis) ulomil korunku. Pozorný divák si může všimnout, jak herec poté pohybuje v ústech jazykem. (kenny.h)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama