Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,207,375▐ Režisér Aneesh Chaganty sa začína dobre profilovať, len tak ďalej. Začína mi pripomínať Shyamalana. Sarah Paulson zas začína byť riadnou "filmovou" mrchou. Výborne vygradovaný taký skoro komorný thriller. /75%/ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačí keď Sarah Paulsson nehrá pod taktovkou Ryana murphyho a hneď je z nej sympatickejšia žena. Aj keď práve v tomto príbehu by sa o tom dalo polemizovať, ale svoju dominanciu tu zvláda veľmi dobre a rovnako dobrý je aj herecký výkon Chloe. Predsa len chýba tomu trošku viac napätia, v každom prípade ide o jeden z tých lepších filmov natočených v poslednom čase. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Všiml jsem si v komentářích, že sdílím o hodně větší porci nadšení z filmu než ostatní. Bude to asi tím, že jsem o filmu nevěděl ani prd. Jediné co jsem věděl bylo to, že film měl na starosti režisér mého oblíbeného překvapení Searching. Tím pádem jsem věděl aspoň trochu do čeho asi jdu. A byl to panečku nářez. Upřímně jsem netušil, že to bude tak, jak to bylo.. Asi mě budete mít za totálního slepého hlupáka, ale já se na filmy dívám už nějakou dobu a odhalení zápletky mi docela jde. Ale tady si na mě režisér tak trochu smlsnul. Byl to doslovná dech - beroucí thriller, místy opravdu nepříjemný, kdy jsem s měl spolu s hlavní hrdinkou problém to udýchat. I přesto, že hodnocením to na Searching nemá, tak zážitek to byl velmi intenzivní. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V zajetí mi po přečtení obsahu ihned v hlavě evokovalo seriál Odhalení a klasický film Co se vlastně stalo s Baby Jane?, byť jsem ani jeden z titulů (zatím) neviděl, takže příběhově nejde o nic nového. Herecky je V zajetí zvládnuté dobře ("Lana Banana" prostě labilní postavy umí) a tvůrcům se podařilo mě párkrát i napnout, přesto jsem měl pocit, že se dalo z tohoto námětu vytřískat o něco víc, aby mi tento "příběh o toxické mateřské lásce" v závěru vyrazil více dech. Lepší tři hvězdičky! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run" bolo jedným z mojich najväčších tohtoročných očakávaní. Bol som veľmi zvedavý na nový film od Aneesha Chagantyho, nakoľko "Searching" bol jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2018. Takže v momente ako bol film k dispozícii som si sadol k obrazovke, pozrel ho a vnútorne sa necítim výrazne sklamaný. "Run" je podľa mňa veľmi dobrý film, no ani náhodou ho nemôžem radiť na rovnakú úroveň ako "Searching". Odstránim teda z cesty problémy. V prvom rade nájdem nikoľko projektov, ktoré už spracovali podobnú tému. Niektoré veľmi dobré, niektoré veľmi zlé. Takže nie je ťažké pochopiť kam sa film bude uberať, čo sa bude diať a akých scénok sa dočkáme. No súčasne platí, že obe hlavné aktérky podávajú skvelé výkony. Sarah Paulson je veľmi presvedčivá a dokopy má iba jednu scénku, kde som mal pocit, že to hrala trošku moc teatrálne. Inak skvelý výkon. No osoba, ktorá ma dostala najvia je Kiera Allen. Jej výkon je skutočne perfektný. Nič by som jej nevytkol. Všetky scénky sú zahrané absolútne perfektne. Páči sa mi, že film odhaľuje informácie veľmi postupne a rovnako si aj my môžeme takto skladať rad radom kúsky puzzle za sebou. Pretože ku koncu všetko dá zmysel. Najlepšie momenty pre mňa prichádzajú asi v posledných 15-tich minútach, ktoré sú absolútne perfektné. Aneesh Chaganty sa okrem toho opäť ukazuje ako skvelý režisér. Scénky vyzerajú veľmi skutočne a vie hercov správne viesť. Keby film nebol tak ľahko čitateľný, tak by bol oveľa silnejší, no scenár bohužiaľ nie je až tak originálny ako by sme možno chceli. Ak ste videli film alebo seriál s podobnou témou, tak vám to tiež nepotrvá dlho pochopiť. Ale tak či tak, hodnotím film ako veľmi silný a funkčný thrillerový zážitok. Hodnotenie: A- ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)
  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama