Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Cho se od MILF hlášky herecky posunul trošku dál (viz jeho film Columbus, který ale nikdo neviděl), Searching ovšem není úplně film o hercích. Je o brilantně vypointovaném příběhu, u jehož zpracování se režisér/scénárista rozhodl jít cestou sledování přes monitor a jiné obrazovky (přesně po vzoru našeho skvělého Semestru, ale jistě bychom tuto metodu vysledovali i dál), na kterou si člověk (i když viděl zmiňovaný seriál) musí zpočátku navyknout, aby se mu následně snímek zaryl pod kůži a napětím jej zarazil do sedačky. To se mi přesně stalo a nechci psát nic dalšího kromě dávno pofláklého, o filmu si nic nezjišťujte a jděte do toho naprosto nepolíbení! 10/10.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pro mě neokoukaný koncept. Chápu, že to není průkopník, ale zatím jsem neměl čest, takže samotný nápad na mě zapůsobil víc, než by si pravděpodobně zasloužil. Odrazovala mě protivně melodramatická hudba, která jako by vypadla z východoasijských snímků, kde se běžně mísí nasládlý sentiment s brutálním estetizovaným násilím. Mnohem víc mi ale vadila nedotaženost scénáře, který až příliš spoléhá na formu a neřeší oslí můstky a podivuhodné zkraty (opravdu by takhle pracovala policie?). Ani doslovnost a typicky studiový konec ve mě nevzbudily nadšení. Konečně - filmu nepřidává to, že filmařsky ztrácí především ve druhé půli, místo aby efektní vyvrcholení dalo zapomenout slabším chvilkám na začátku. Přes všechno předchozí skuhrání si ale Pátrání si tři hvězdičky spolehlivě obhájí. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se stane že je pro určitý typ filmu zvolena ta správná nejlepší forma. A tady to přesně vyšlo. Film jako například Výměna s Angelinou Jolie působí občas napínavě. Tohle je napínavé vlastně po celou dobu. Zoufalý otec ví že mu dochází čas, on svou dceru přeci zná, přestože o sobě začne v průběhu pátrání pochybovat. Film nevyběhl jen s kolegou Hanysem. I já si už už myslel, že vím kdo za tím vším stojí. No prostě paráda, která strčí do kapsy i nejlepší film podle Moviezone Tísňové volání. Nechápu, že tahle pecka unikla naší kinodistribuci. 100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš velkém úspěchu filmu Odebrat z přátel a dalších podobných přichází i tento film, který sledujeme pouze skrz monitor/mobil, TV apod. Docela zajímavé je natočit tento film s detektivním námětem. Mladá dívka Margot se ztratí. Její otec a celé město ji začne hledat. Když už případ nikam nevede, objeví se nové okolnosti. Nakonec vše nabere nečekané obrátky a pravda se ukáže. Tento typ filmování je rozhodně zajímavý. Třeba jich bude víc. "Cos udělal s mojí dcerou?!" ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od snímku Searching jsem nečekal vůbec nic. Myslel jsem, že se bude jednat jen o další podprůměrný počin, který po nějaké době vyšumí do ztracena. Avšak k mému velkému překvapení je to právě naopak. Searching je totiž hutným dramatem, které Vás ve svých nejlepších momentech zcela pohltí. Všechno od užitého stylu zobrazení na obrazovce počítače či displeji telefonu až po soundtrack a herecké výkony funguje tak jak má, takže se před Vámi na ploše čítající 101 minut rozestře originální a skvěle odsýpající podívaná s překvapivým "plot-twistem". Tohle se až na pár menších zaškobrtnutí moc povedlo. Skvělá práce! „I didn't know her. I didn't know my daughter.“ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Keď David (John Cho) prezerá Margotin (Michelle La) tumblr, URL adresa je uvedená ako "www.tumblr.com/blog/mkmania01", ale správny formát URL pri prezeraní blogu by bol "mkmania01.tumblr.com". David sa na Margotin tumblr dostane aj kliknutím na výsledok vyhľadávania "Log In", čo naznačuje, že bola už prihlásená na svojom počítači. Avšak to by ho malo viesť na jej dashboard, nie na jej blog a nemala by tam byť možnosť "Follow" ("Sledovať") v pravom hornom rohu. (Pat.Ko)
  • Film bol natočený za 13 dní, avšak následné úpravy a animácie trvali dva roky. (Real Tom Hardy)
  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama