Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velice kultivovaný film uchopivší komediální žánr za tu nejjemnější, a přitom ladící strunu. Problém je v tom, že nevíme, co si z něj vzít, a zda-li vůbec něco, není-li jeho smysl pouze napružení diváctva a vyvolání jakéhosi pocitu, že tu přece ještě něco vyššího je, i když nám asi zůstane odepřeno dozvědět se co. V opačném případě se pak může jednat o milou rodinnou komedii, která byla poněkud přepálena, či naopak o docela cynické svinstvo, zkomponované právě tak, jak bylo třeba. Veškerého účinku tu jest dosahováno střetnutím antagonistických herců a jejich projevů, totiž Roberta de Nira, jenž svoji roli pojal nadmíru ironicky, a obvyklého živého přednesu Billyho Crystala. Účinek se dostavil v dostatečné míře, ale stále zbývá rozřešit otázku toho, zda si z nás střílí více zkarikovaný gangster, anebo až nebezpečně normální psychiatr Ben Sobol. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Unikátne psycho-komické dialógy s uštipačným podtónom, ktorými doslova srší počas celého deja dvojica De Niro-Crystal sú na nevypozeranie, rovnako ako aj inteligentná zápletka s gustióznym talianskym šarmom mafiánskych filmov. Akurát Lisa Kudrow, snažiaca sa vymaniť spod nápepky mena 'Phoebe' mi sem moc nesadla, ale to bude asi tým dabingom. 80%. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez!:) Nehorázně se ksichtící Bobby De Niro v roli, v níž v podstatě paroduje všechny ty nejdrsnější gangstery, jaké kdy ztvárnil. A Billy Crystal v roli vyrovnaného psychiatra, který se bude muset starat o nevšedního pacienta, který mu zcela překope život vzhůru nohama. Při druhém zhlédnutí nabývaly mé výbuchy smíchu ještě mnohem větší intenzivity, než při tom premiérovém:) A ve vedlejší roli potěšil další můj oblíbený mafián, Chazz Palminteri. "Co se stalo?" - "Co se stalo? Viděl jsem chlapa, kterej nám právě spadl do mísy s lososem. To se stalo." - "Rozbil Vám něco?" - "Jo. Rozbil sebe, ještě teď z něj vytahují střepy.", "Doktore, Vy... Vyyy..." :D ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Vynikající a vtipná komedie z mafiánského prostředí. V tomto žánru snad ani nemá konkurenci a vše je ještě zábavnější tím že v ní hraje největší specialista na mafiány DeNiro, který si svou roli neskutečně užívá a celý film se tím dostává na úplně jinou úroveň. Není to sice film bez hluchých pasáží, ale jako celek se opravdu povedl, a celou svojí stopáž si udrží vaší pozornost a výborně pobaví. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvlivnějších mafiánů v New Yorku Paul Vitti (De Niro) má problém. Trpí nahodilými záchvaty pláče, což je vlastnost ve vrcholném vedení mafie značně problematická. Když pak zcela náhodou do limuzíny De Nira v dopravní zácpě narazí roztržitý psychiatr Billy Crystal, je řešení nasnadě. Konsilieri Paula Vittiho jej požádá, aby jej tohoto problému zbavil. Jenže mít několik sezení s plačícím zabijákem je i na školeného odborníka moc.... De Niro si zde tak trochu dělá legraci ze svých vážněji myšlených mafiánských rolích z jiných snímků a daří se mu to skvěle. Pro mne velmi dobrá komedie i po druhém shlédnutí! * * * * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)
  • Postava Paula Vitti byla inspirována životním příběhem mafiána Johna Gottiho. (don corleone)

Reklama

Reklama