Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (667)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

RoboCop je legenda, ke které jsem se bohužel dostal až mnohem později, než bych asi měl. A když nefunguje nostalgie, je to problém, protože si člověk všímá chyb a nedostatků, a to hlavně pochopitelně v technickém zpracování. Přesto však musím říci, že ačkoliv se jedná o snímek z roku 1987, samotný RoboCop vypadá stále stejně drsně a jediné, co z dnešního pohledu pro nezaujaté může působit směšně je robot ED 209, který tenkrát prostě nešel rozpohybovat jinak, než digitálně. Čeho si cením je fakt, že na mě i v dnešní předigitalizované době dokázal Peter Weller ve své nejznámější roli zapůsobit a místy mě i pobavit. Ještě že se dočkáme remaku, který snad uvede do obrazu i mojí generaci...80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděna ještě krvavější Director's Cut. Jinak samozřejmě nesmrtelná klasika, která kdysi čile kolovala na WHS. Dnes si troufám tvrdit že kult. Není dne, abych nepomyslel na toužebně očekávaný remake. Clarence J. Boddicker, Leon C. Nash, Emil M. Antonowsky, Joe P. Cox a Steve Minh to je pětice pěkně ostrých záporáků, které stojí za to si připomenout. 100% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nice shooting, son. What´s your name?“ - „Murphy.“ Detroitské zločinecké chátře též znám jako Hrobokop.. Cisterna plná krve, dobře zásobovaný Army shop, policejní Kryton fungující na přesnídávku, explozivní stolní hra Nukem a banda grázlů vedena členem Špidlova kabinetu s brokovnicí. To vše lehce úchylný Nizozemec vsypal do mixéru a vznikl cyberpunkový Flesh & Blood koktejl o vzkříšení novodobého Ježíše z neprůstřelného plechu. Brilantní scéna s nepodařenou předváděčkou robotické drůbeže ED-209 mě vždycky zaručeně rozebere. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Trikově úsměvné, osmdesátkově jednoduché, vyzněním jednostranné, výrazně satirické a verhoevenovsky přestřelené. A přes to všechno svým způsobem neodolatelné. Idea téměř neporazitelného policisty, kterému bude divák oddaně fandit, je totiž překvapivě vydařeným nápadem, kterému nejvíc pomáhá perfektní sveřepý výraz Petera Wellera a geniálně prostý heroický hudební motiv. A právě ona nadsazená společenská satira dává vší akci o něco vyšší rozměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Verhoeven na svoju dobu a s priškrteným rozpočtom dokázal natočiť peknú nakladačku! Plechoví hrdinovia vládli filmu, Paul využil sedem ročné Cameronove zaváhanie a ďalší kult bol na svete. Zneuctenie v podobe ostatných častí si tento plecháč nezaslúžil. Veď aj on mal nakoniec nejaké tie city. K tomu dobrá sci-fi atmosféra, cool titánový oblek Roba a nadrealistická podoba miest, titánového šatu a iných výdobytkov doby. 90%. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (109)

  • Výroba brnění z titanu laminovaného kevlarem stála půl milionu amerických dolarů. (Zeebonk)
  • Seriál „TJ Lazer“ o futuristickém policistovi, na který se rád dívá Murphyho (Peter Weller) syn Jimmy (Jason Levine), je parodií na skutečný televizní seriál T.J. Hooker (od r. 1982). (Jan.Kanak)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama