Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Aliens have taken over the fucking school!“ Rodrigueze a spol. je především nutné ocenit za to, že se The Faculty (nadání, schopnost) plné odkazů a narážek nebere ani na vteřinu vážně. Mě například docela zaujal nápis na tabuli při hodině literatury (Kill Your Television). Proslýchá se nyní, že na herringtonskou Střední školu lupičů těl berou bez přijímaček, stačí prý jen naráz vypít galon stolní vody.. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech zábavný film o škole plné násilí, kde se studenti šikanují navzájem, o divném učitelském sboru, který je napaden mimozemšťany jako první, a o nevyrovnané skupince studentů, co chtějí zachránit nejen sebe, ale celý svět. Přímé odkazy na Lupiče těl a Vládce loutek zřejmě míří na ty, co dané knihy a filmy neznají, naopak citace scén z Věci - zkouška, kdo je už v moci mimozemšťanů a kdo ne, a hlava s chapadýlky by měly asi oslovit naopak ty znalé. Ostatně i samotný mimozemšťan tak trochu finální Věc připomíná. Výborný je soundtrack - Another Brick in the Wall Part ll od Pink Floyd (zde v podání Class od ´99) prolíná celým snímkem a k tomu namátkou The Offspring, D Generation, Soul Asylum, Oasis, Sheryl Crow či Garbage. Nejvíce se mi líbili paraziti v akváriu. Hodnocení ponechávám, i když kdysi se mi film líbil mnohem více. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez využil své velké šance a s výborným hereckým obsazením stvořil perfektně vyhlížející a dobře natočený horor, který se ve světě neztratí. Nepopiratelné kvality má i scénář s poměrně jednoduchou příběhovou linií, která je však plná překvapení. Velký klad filmu je herecké obsazení, kde vedle vycházejících hvězd, jako je Josh Harnett, Elijah Wood, Clea Duvall, Famke Janssen, stojí zdatní matadoři filmového světa v čele s Robertem Patrickem a Salmou Hayek. Variace na Lupiče těl se povedla velmi dobře a je jedním z nejlepších filmů v tvorbě Roberta Rodrigueze. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Stokely (Clea DuVall) čte knihu od Roberta A. Heinleina s názvem “Double Star“ (Dvojník), která vyšla v roce 1956 a sám spisovatel za tento sci-fi román obdržel o rok později Cenu Hugo. (Stocki)
  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • Počítačová hra s názvem Obscure byla inspirována příběhem filmu. (Stocki)

Reklama

Reklama