Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

delaware 

všechny recenze uživatele

Už úplný začátek nabudí skvělou náladu - úvodní píseň i celý soundtrack se povedly. Počáteční titulky jsou originální, stejně jako přechod z animovaného světa do prostředí kasina v Las Vegas. Zbožňuju scénu s veverkou ("Měli - jste si - koupit - veverku!"), rodinku Jona Lovitze s muzeem Barbie a Hitlerovým autem i Cubu Goodinga převlečeného za řidiče zájezdu směřujícího na sraz všech Lucií v Santa Fe. Závěr se sice možná tváří příliš ohraně a filantropsky, ale k Milionovému závodu patří a mně tam sedne. Nejčastější výběr při chuti na komedii... ^^ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak obzvlášť inteligentní komedie to není, ale takovej Cuba Gooding jr. mě dostával uplně hodně moc very mač, obzvlášť když se snažil dostat z řidiče autobusu jeho hadry (hlavně v originálním znění). Taky Jon Lovitz a jeho eskapády s hitlerovým vozem, muzeem Barbie a srazem veteránů z války je nezapomenutelný. Rowan Atkinson sice moc nenadchl, ale v celovečeráku Mr. Beana byl snad ještě horší. Ostatní postavy nejsou tak dobré, ale neurazí asi ani jedna. Teda jedna jo - John Cleese, kterej s těma novejma zubama vypadá fakt divně, ale zakomponování milionářských sázek to uplně přebije. Ale jinak dobrá oddychovka s ujetejma nápadama (kráva létající balónem, auto u radaru, veverky atd.). ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna bláznivá komédia so super fórmi. Priznám sa, že keď som zbadal meno Jerry Zucker príjemne som si zaspomínal na klasiky žánru Prísne tajné a Pripútajte sa, prosím! Je jasné, že Zucker už má najlepšie časy dávno za sebou a Miliónový závod nedosahuje kvalít týchto snímkov, ale pre fanúšikov paródií(medzi ktorých sa s chuťou radím) je to viac ako dobré. Ešte ma potešila účasť "Pythona" Johna Cleesa. Jediné čo mi bráni dať plné hodnotenie je slabší úvod. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • DVD bonusy zahrnují mimo jiné vystřiženou scénu, v níž si Sinclair (John Cleese) se svými společníky krátí čas tím, že hrají Monopoly se skutečnými penězi. (lubos111)
  • Ve filmu To je ale bláznivý svět (1963), který byl Milionovému závodu inspirací, postavy závodí o 350 000 dolarů. Dva milióny, o které jde v tomto případě, představují (započteme-li inflaci) přibližně stejnou částku. (Karlos80)

Reklama

Reklama