foto

Seth Green

  • nar. 8.2.1974 (44 let)
    Overbrook Park, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jednatřicetiletý Seth Green se narodil učitelovi matematiky Herbovi Greenovi a matce umělkyni Barbaře Greenové. Herectví se Seth začal věnovat už v deseti letech, kdy se objevil po boku Jodie Fosterové v komediálním dramatu HOTEL NEW HAMPSHIRE. Herectví se tak začal věnovat naplno, ale přitom navštěvoval státní školu a věnoval se fotbalu.

V roce 1997 se Seth po třinácti letech herecké kariéry objevil v téměř třiceti filmech (převážně televizních), ale přitom ho skoro ještě nikdo neznal. Jenže v tom roce dostal nabídku na vedlejší roli v komedii ŠPIONÁTOR. Seth roli přijal a z filmu se stal hit (ve videopůjčovnách, v kinech propadl) a Seth se svou malou, ale nezapomenutelnou kreací syna Dr. Zlouna dostal do širšího povědomí. O rok později si zahrál v komedii POSLEDNÍ MEJDAN a objevil se i v menší úloze v thrilleru Tonyho Scotta NEPŘÍTEL STÁTU.

V následujícím roce si zahrál v hororové komedii RUKA ZABIJÁK, což sice propadlo v kinech, ale film si získal řadu příznivců (mezi které se hrdě řadím i já). Naopak velmi dobře se v kinech vedlo druhému dílu Špionátora s názvem AUSTIN POWERS: ŠPIÓN, KTERÝ MĚ VOJEL (snímek v USA vydělal přes 200 milionů, tedy čtyřikrát více než první díl). Následovala kratší herecká pauza a v roce 2001 se Seth objevil hned ve třech filmech, nejprve v katastrofálně nevydařeném snímku JOSIE A JEJÍ KOČIČKY, pak v průměrné romantické komedii ZLATÍČKA PRO KAŽDÉHO, kde se objevil po boku Julie Robertsové a dalších hvězd a na konci roku zazářil spolu s Rowanem Atkinsonem, Johnem Cleesem a dalšími skvělými herci v komedii MILIONOVÝ ZÁVOD.

V roce 2002 se objevil ve třetím díle Špionátora s názvem AUSTIN POWERS: GOLDMEMBER, o rok později dostal vedlejší roli v hitu LOUPEŽ PO ITALSKU a loni se objevil v prvním filmu, který se v tržbách spoléhal jen na něj. Jedná se o komedii NEKECEJ A PÁDLUJ, z čehož se vyklubal překvapivě také slušný hit, což dokazuje, že Seth se jen tak neztratí.

Jirka "Indiana" Vosátka

Herecká filmografie

Filmy

2019 Changeland
2018 A Futile and Stupid Gesture
Dear Dictator
2017 LEGO® Batman film
Strážci Galaxie Vol. 2
The Robot Chicken Walking Dead Special: Look Who's Walking (TV film)
2016 Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Holidays
2015 Half-Shell Heroes: Blast to the Past (TV film)
Robot Chicken DC Comics Special 3: Magical Friendship (TV film)
Wrestling Isn't Wrestling
2014 Pírkovo dobrodružství
Robot Chicken DC Comics Special II: Villains in Paradise (TV film)
Saber 3: Revenge of the Threesome
Strážci Galaxie
The Identical
2013 Hurá na fotbal
Kyberválka (TV film)
Return of Return of the Jedi: 30 Years and Counting, The
Sexy Evil Genius
2012 Luke a jeho příběh
Robot Chicken: DC Comics Special (TV film)
2011 Máma mezi Marťany
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
2009 Starý páky
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
Sex Drive
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2006 Electric Apricot
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2005 Dohazovač
Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)
Fur on the Asphalt: The Greg the Bunny Reunion Show (TV film)
2004 Nekecej a pádluj!
Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery
2003 Loupež po italsku
Party Monster
2002 Austin Powers - Goldmember
2001 Attic Expeditions, The
Flákači
Josie a její kočičky
Labutí trumpetka
Milionový závod
Rock Star 101
Zlatíčka pro každého
2000 Diary of a Mad Freshman
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
Batman Beyond: The Movie (TV film)
Pavučina lží
Ruka zabiják
1998 Nepřítel státu
Poslední mejdan
1997 Austin Powers: Špionátor
Boys Life 2
1996 Nezvaný host
1995 Real Ghosts (TV film)
Zápisky z podzemí
Černá klec
1994 Nunzio's Second Cousin
1993 Arkáda
Day My Parents Ran Away, The (TV film)
Klíšťata
Ve vzduchu
1992 Double 0 Kid, The
1991 Our Shining Moment (TV film)
1990 Missing Parents
To (TV film)
Zesil to!
1988 Divided We Stand (TV film)
Krásná mimozemšťanka
Kšeft za všechny prachy
1987 Action Family (TV film)
Láska není v ceně
Zlaté časy rádia
1986 Bývala jsem puberťák
1985 Charlie's Christmas Secret
I Want to Go Home (TV film)
1984 Billions for Boris
Hotel New Hampshire

TV seriály

2018 Robot Chicken (TV seriál)
Epizoda 20 (S09E20)
Epizoda 19 (S09E19)
Epizoda 18 (S09E18)
další epizody (18)
Griffinovi (TV seriál)
Are You There God? It's Me, Peter (S16E20)
The Unkindest Cut (S16E19)
HTTPete (S16E18)
další epizody (8)
2017 Crazy Ex-Girlfriend (TV seriál)
Is Josh Free in Two Weeks? (S02E12)
Robot Chicken (TV seriál)
Hey I Found Another Sock (S09E02)
Freshly Baked: The Robot Chicken Santa Claus Pot Cookie Freakout Special: Special Edition (S09E01)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Petey IV (S16E07)
další epizody (20)
2016 Mary + Jane (TV seriál)
Star Wars: Detours (TV seriál)
Broad City (TV seriál)
Jews on a Plane (S03E10)
Getting There (S03E09)
Castle na zabití (TV seriál) - vyp.
Zlomené srdce (S08E16) - vyp.
Americký táta (TV seriál)
N.S.A. (No Snoops Allowed) (S13E04)
Robot Chicken (TV seriál)
The Angelic Sounds of Mike Giggling (S08E20)
Not Enough Women (S08E19)
Food (S08E18)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
How the Griffin Stole Christmas (S15E09)
Carter and Tricia (S15E08)
High School English (S15E07)
další epizody (18)
2015 Con Man (TV seriál)
Supermansion (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken Christmas Special: X-Mas United (S08E07)
Zero Vegetables (S08E06)
Cake Pillow (S08E05)
další epizody (7)
Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Brokeback Swanson (S14E08)
Hot Pocket-Dial (S14E07)
další epizody (18)
2014 Robot Chicken (TV seriál)
The Robot Chicken Lots of Holidays (But Don't Worry Christmas Is Still in There So Pull the Stick Out of Your Ass Fox News) Special (S07E20)
Chipotle Miserables (S07E19)
The Hobbit: There and Bennigan's (S07E18)
další epizody (20)
Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian the Closer (S13E04)
další epizody (18)
2013 Dads (TV seriál)
Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Born Again Virgin Christmas Special (S06E21)
Immortal (S06E20)
Choked on a Bottle Cap (S06E19)
další epizody (8)
Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
další epizody (21)
2012 Save the Supers (TV seriál)
Franklin a Bash (TV seriál)
Jango and Rossi (S02E03)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Ultimátní Trik 1/2 (S08E11)
Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken's ATM Christmas Special (S06E13)
Butchered in Burbank (S06E12)
Eviscerated Post-Coital by a Six Foot Mantis (S06E11)
další epizody (15)
Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
Friends Without Benefits (S11E07)
Lois Comes Out of Her Shell (S11E06)
další epizody (21)
2011 Issues (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
The Godfather of the Bride 2 (S05E18)
The Curious Case of the Box (S05E17)
Casablankman 2 (S05E16)
další epizody (17)
Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
Frajer Peter (S10E08)
Amišská lekce (S10E07)
další epizody (20)
2010 Team Unicorn (TV seriál)
Warren the Ape (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Saving Private Gigli (S05E01)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
Halloween v Quahogu (S09E04)
další epizody (17)
2009 Star-ving (TV seriál)
Titan Maximum (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Bar Mitzvah Shuffle (S05E14)
Robot Chicken (TV seriál)
Dear Consumer (S04E20)
Especially the Animal Keith Crofford (S04E19)
Please Do Not Notify Our Contractors (S04E18)
další epizody (16)
Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Jerome Is the New Black (S08E07)
další epizody (18)
2008 Star Wars: Klonové války (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Zatmění 2/2 (S03E11)
Zatmění 1/2 (S03E10)
Americký táta (TV seriál)
Tearjerker (S04E10)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Poslední klapka (S04E01)
Robot Chicken (TV seriál)
In a DVD Factory (S04E04)
I'm Trapped (S04E03)
They Took My Thumbs (S04E02)
další epizody (10)
Vincentův svět (TV seriál)
Den Setha Greena (S05E10)
Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (10)
2007 Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken's Half-Assed Christmas Special (S03E14)
Slaughterhouse on the Prairie (S03E13)
Losin' the Wobble (S03E12)
další epizody (14)
Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (17)
2006 Four Kings (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Book of Corrine (S02E21)
Donkey Punch (S02E20)
Lust for Puppets (S02E19)
další epizody (21)
Vincentův svět (TV seriál)
Vegas, baby, Vegas (S03E09)
Podivné dny (S03E07)
Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Do uší ne! (S05E06)
Hloupá, až se tají dech (S05E05)
další epizody (19)
2005 Americký táta (TV seriál)
Homeland Insecurity (S01E06)
Chirurgové (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken Christmas Special (S01E22)
The Black Cherry (S01E21)
That Hurts Me (S01E20)
další epizody (22)
Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Stewie se nudí (S04E16)
další epizody (18)
2002 Greg the Bunny (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Jak je nutné míti Weinsteina (S03E22)
Nad dopisy diváků (S03E21)
Cesta do Evropy (S03E20)
další epizody (6)
2001 Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
Zdatný invalida (S03E15)
Rodokmen Griffinů (S03E14)
další epizody (16)
2000 Tucker (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Otec na odpal (S02E21)
Pivní talent (S02E20)
Příběh z první stránky (S02E19)
další epizody (18)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Neklidní (S04E22)
Nový úplněk (S04E19)
1999 100 Deeds for Eddie McDowd (TV seriál)
Angel (TV seriál)
V temnotě (S01E03)
Batman budoucnosti (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
Svatá sprostoto (S02E02)
Peter, Peter, kaviárovej fotr (S02E01)
další epizody (10)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Divokost v srdci (S04E06)
Prokleté pivo (S04E05)
Sám strach (S04E04)
další epizody (17)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Pokání (S03E10)
Přání (S03E09)
Cesty lásky (S03E08)
další epizody (16)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čím budu? 2/2 (S02E10)
Čím budu? 1/2 (S02E09)
Halloween (S02E06)
další epizody (4)
Temporarily Yours (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Bobby (S05E21)
1994 The Byrds of Paradise (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Muž z Pentagonu (S01E02)
Strážce moře (TV seriál)
1991 Good & Evil (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1988 Báječná léta (TV seriál)
1987 Comic Strip, The (TV seriál)
Žraloci (TV seriál)
1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Paní na hlídání (S01E13)

Dokumentární

2018 Wolfman's Got Nards
2017 On Your Marc
2014 Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (TV film)
Out of Print
Sheik, The
2013 Dear Mr. Watterson
I Know That Voice
2011 Comic-Con Episode Four: A Fan's Hope
2010 Industrial Light & Magic: Creating the Impossible (TV film)
2009 Family Guy: The Story So Far... (TV film)
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (TV film)
Monty Python - málem pravda (TV seriál)
2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
2001 Making 'Rat Race'
2000 Celebrity Profile: Jennifer Love Hewitt (TV film)
Playboy: The Party Continues (TV film)

TV pořady

2015 WWE Hell in a Cell (TV pořad)
2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 The Brian McKnight Show (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
2001 Wild Desk Ride (TV pořad)
2000 Poorman's Bikini Beach (TV pořad)
1999 Comedy Central's Canned Ham: The Dr. Evil Story (TV pořad)
1998 MTV Presents: Videos That Don't Suck (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Limp Bizkit - Break Stuff (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Changeland
2017 The Robot Chicken Walking Dead Special: Look Who's Walking (TV film)
2014 Secret Cabinet (TV film)
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)

TV seriály

2018 Robot Chicken (TV seriál)
Epizoda 20 (S09E20)
Epizoda 19 (S09E19)
Epizoda 18 (S09E18)
další epizody (18)
2017 Robot Chicken (TV seriál)
Hey I Found Another Sock (S09E02)
Freshly Baked: The Robot Chicken Santa Claus Pot Cookie Freakout Special: Special Edition (S09E01)
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
The Angelic Sounds of Mike Giggling (S08E20)
Not Enough Women (S08E19)
Food (S08E18)
další epizody (13)
2015 Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken Christmas Special: X-Mas United (S08E07)
Zero Vegetables (S08E06)
Cake Pillow (S08E05)
další epizody (7)
2014 Robot Chicken (TV seriál)
The Robot Chicken Lots of Holidays (But Don't Worry Christmas Is Still in There So Pull the Stick Out of Your Ass Fox News) Special (S07E20)
Chipotle Miserables (S07E19)
The Hobbit: There and Bennigan's (S07E18)
další epizody (20)
2013 Robot Chicken (TV seriál)
Born Again Virgin Christmas Special (S06E21)
Immortal (S06E20)
Choked on a Bottle Cap (S06E19)
další epizody (8)
2012 Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken's ATM Christmas Special (S06E13)
Butchered in Burbank (S06E12)
Eviscerated Post-Coital by a Six Foot Mantis (S06E11)
další epizody (15)
2011 Robot Chicken (TV seriál)
The Godfather of the Bride 2 (S05E18)
The Curious Case of the Box (S05E17)
Casablankman 2 (S05E16)
další epizody (17)
2010 Robot Chicken (TV seriál)
Saving Private Gigli (S05E01)
2009 Robot Chicken (TV seriál)
Dear Consumer (S04E20)
Especially the Animal Keith Crofford (S04E19)
Please Do Not Notify Our Contractors (S04E18)
další epizody (16)
2008 Robot Chicken (TV seriál)
In a DVD Factory (S04E04)
I'm Trapped (S04E03)
They Took My Thumbs (S04E02)
další epizody (10)
2007 Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken's Half-Assed Christmas Special (S03E14)
Slaughterhouse on the Prairie (S03E13)
Losin' the Wobble (S03E12)
další epizody (14)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
Book of Corrine (S02E21)
Donkey Punch (S02E20)
Lust for Puppets (S02E19)
další epizody (21)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken Christmas Special (S01E22)
The Black Cherry (S01E21)
That Hurts Me (S01E20)
další epizody (22)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Changeland
2012 Robot Chicken: DC Comics Special (TV film)
Saber 2: Return of the Body Wash
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)

TV seriály

2005 Robot Chicken (TV seriál)

Hudební videoklipy

2006 Straight Outta Lynwood (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(87)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace