Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (78)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Viděno v kině. Rozhodně jsem dostal o něco víc, než jsem po průměrných recenzí čekal. Dějově je to samozřejmě předvídatelné a nijak překvapující, jenže po trochu táhlejší cca 1/3 filmu se vše rozbíhá a má to takovou ponurou atmosféru. I to má docela využité Rko; krví a brutalitou se zde moc nešetří. Chvílemi jsem si říkal, sakra dost. Ne, že by to bylo úplně neúnosné, znám mnohem drsnější filmy, ale přeci jen zde to téma těhotenství bylo někdy kruté, ale ok. Hlavní herečka Sydney Sweeney to zahrála solidně. I mě zaujal Álvaro Morte, kterého především známe jako postavu profesora ze španělského seriálu Papírový dům. No,ke konci se furt stále něco dělo, ale přeci jen to bylo takové předvídatelné, urychlené a trochu zkombinované. Víc bych celkově do filmu přidal lepší děj, zvraty a něco nového. Mohlo to být o ždibec lepší, ale i tak jsem spokojen a dávám lepší 3*. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

In vino veritas, in vagina satanas.“ Mlaďounká křehounká panna musela přijet až z Ameriky, neb v Itálii světice už dávno došly. Cecílie pohříchu umí jen anglicky, italsky neumí ani meknout a latinsky ani Zdrávas Maria, ale to prý v italském klášteře vůbec nevadí. Teď jí po nagelovaném bříšku šmejdí sonda, Cecílie úkosem kouká na OKÉNKO UTRAZVUKU [][] a nestačí se divit. Ψ Kde udělali soudruzi z Vatikánu chybu? Ψ K čemu mají v klášteře (!) gynekologickou kozu a porodní kleště? Ψ A co dělá plod v lůně střeženém panenskou blánou, pevnou jak víra v neposkvrněné početí? Déjà vu, stejná záhada jak před 2000 lety! [][] Klášterní hospic byl zajímavý, tzv. dead friendly. Rozverné jeptišky věšely prostěradla na šňůry i na sebe navzájem, dávaly si high five, přestávky na cígo a při paliativní péči se tak chichotaly, až se umírající řádové sestry za břicha popadaly. Otec Tedeschi a kardinál Merola pečovali i o hororové diváky, mučili hubatou novicku a vyřezávali jí zlolajný jazyk. Jedna útlocitná jeptiška z té podívané ve sklepě omdlela a ve čtvrtém patře vypadla z okna. Zbylé sestry uzavíraly sázky. Porodí jejich chovná světice spasitele? Bude to loztomiloušký andílek? Nebo se, nedejbože, do jesliček narodí zadkem napřed? Názory se různily a tak došlo i na topení těhulky, škrcení kardinála růžencem a umlácení porodní báby tupým krucifixem. Při havarijní situaci ve sklepě, kde praskla voda a začaly stahy, se otec Tedeschi zaradoval a vzrušením mu začaly hořet tváře. Doslova. Ocenil jsem dobrou práci Cecílie s rezavým hřebem z Kristovy dlaně a krátký proces s pupeční šňůrou. Překousla ji jak hada! A hned se shýbla pro placatý kámen. Amen. Čtyři betlémské hvězdy rozsvěcuji. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nejhorší film, na kterém jsem letos byl. Nefunguje zde absolutně nic a já nechápu, pro koho se tyto filmy točí. Nějakou snahu zde ukázala možná tak Sydney Sweeney, která na tenhle kousek bude chtít hodně rychle zapomenout (stejně jako na Madame Web). Příběh hloupoučký a prvoplánový, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby alespoň něčím jiným tento film překvapil. Ale není tam nic! 89 minut trvalo jak 120 minut. Tohle nestojí za pozornost ani na VOD. Absolutní ztráta času. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří trpí obsesí vidět všechno, kde je Sydney s touhou, že na ně na velkém plátně třeba vykoukne bradavka? Ani to ne. Neposvrněná je nefunkční hovadinkou, která má sice v základu relativně zajímavý nápad, ale jako celek absolutně nefunguje. Většina "hororových" linek nedává smysl a jednotlivé postavy sice umírají, ale vy na konci vlastně netušíte proč... Do toho tam občas hraje rozpustilá hudba s "církevními" motivy, která v kontextu působí naprosto směšně a celé se to hroutí jako domeček z karet. Nejzásadnější tak na tom filmu zůstává diskuze, jaký význam mělo, že tam sem tam pobíhal někdo s červenou kuklou na obličeji... Ano, správně. Film vám na tuto (ne)zásadní otázku neodpoví. Stejně jako na spoustu dalších věcí. Pokud vás podobná tématika zajímá, pusťte si radši Benedettu. Ta je sice dost ujetá, ale jako celek vám asi bude dávat mnohem větší smysl než tahle zhůvěřilost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Jen čekám, kdy ti začnou říkat Marie... Musím přiznat, že jsem si od toho moc nesliboval. Původně jsem chtěl i film vynechat protože filmy s křesťanskou tématikou to většinou není nic pro mě. Ale nakonec jsem rád, že jsem dal Immaculate šanci. Neřekl bych, že jde o úplně tuctovej horor z tohoto prostředí a i přesto ukazuje všechny nešvary týkající se náboženství. Jak jeden pochybnej zázrak dokáže zmanipulovat stádo tupých a slepých ovcí. To prostě normálnímu člověku hlava nebere. Mezi vírou a fanatismem je někdy velice tenká hranice. Lepší 3hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)

Reklama

Reklama