Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (96)

gwangi 

všechny recenze uživatele

Na Corredorův celovečerní debut podle námětu jeho stejnojmenného krátkometrážního snímku z roku 2017, který se stal festivalovým hitem jsem se těšil. Film je poskládaný z některých (ač zajetých) dobrých prvků, ale ty zde spolu moc dobře nefungují. Lekaček se nedostává. Na rozdíl od podobného tématu a s jistou podobností (časový limit na promlouvání s mrtvými) s hororem Mluv se mnou z minulého roku se tady atmo zkrátka nepovedlo. Nevím, co je na vině více. Líná kamera, nezáživný soundtrack od skladatelky Äikäs nebo nelogické chování postav. Jeden fešnej záběr na ksicht, jeden ucházející záběr do okna, přítomnost videokazety (VHS sběratele jistě potěší), trocha pátrání v temné minulosti a Freya Allan snímek u mě nezachrání. I když mi dopředu bylo jasné, že se nebude jednat o bůhvíjakou pecku, mohlo to být o dost lepší. Už jen CGI oheň a plameny jsou hrůza a děs. Bohužel ale pro vizitku filmu. Kdyby se nejednalo o pokus rozvinout krátkometrážní počin do celovečeráku a kdyby za tím nestál jeden a ten samý režisér, tak bych hodnotil méně. Ale že mám rád to, když se někdo snaží, dávám 3 hvězdy. V procentech by to ale byla číslovka 50. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to zdálo jako dobrý nápad, naštěstí to docela odsýpá, ale závěrečný dojem je suma sumárum dost mdlý a nejasný. Je dobré, že tu není moc okolní omáčky a tak, ale postavy se víceméně celou dobu chovají divně až debilně a ač se to pokoušelo o zvrat, nedávalo mi to moc smysl. Hororová stránka samozřejmě funguje bídně a je to opět kousek náchylný k zapomenutí. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zaprvé se mi líbí originální název Baghead, než český překlad. Každopádně to není podstatné. Podstatné je, že Paní Pytlová je po delší době solidní horor. Jednoduchý děj, kdy mladá holka zdějí jakousi továrnu lomeno hospodu v cizí zemi po svém zesnulém otci. Hospůdka má ovšem divného štamgasta ve sklepě. Takového, který podle instrukcí nesmí ven. A to je vlastně celé. Chválím absolutní originalitu děje, který je však bohužel na horor zbytečně rozvleklý. Respektive jakmile opadne prvotní zděšení z Paní Pytlové, tak už vás vlastně do konce nevyděsí a jen se opakuje stálý stejný výjev a motiv. Což je trošku škoda. Rozhodně taky chválím přístup ke konci filmu, který je zase po velmi dlouhé době hororový jak se sluší a patří. Vyčítat lze tedy jen slabé lekačky, mírnější atmosféru a celkové děsení, kterého moc není. V tomhle případě originalita přebila děsivost. I tak ovšem se mi Pytloun líbil. Lehký nadprůměr. PS: Neustále jsem přemýšlel odkud znám tu holku. (75 %) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou to spíše slabší 3*. Baghead je takový ten typický případ, kdy měl někdo celkem originální nápad na zajímavý hororový námět (Martin Pohl by měl radost), ale už k němu neuměl napsat kompetentní scénář s nějakou zajímavou pointou. Zůstala tak dobře natočená light horor rutina se vcelku zábavným průběhem, ale děsně odfláknutým koncem. Na Freyu Allan v hororu jsem se fakt těšil, ale moc toho teda ve výsledku neukázala (herecky, čuňata), neb ji to scénář ani příliš nedovoloval. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zaujmavý nápad, dobré masky aj čarodejnica, len keby to nebolo tak strašne hlúpe: postavy poznajú pravidlo 2 minút a dosť, no snáď ani raz ho nedodržia. Okrem atmosféry sme sa dočkali aj ľakačiek, niektoré fungujú viac, niektoré menej. Osobne sa mi celkom páčil aj záver. Vo výsledku vcelku fajn,  odstrániť doslova kričiacu nelogickosť konania postáv, dopilovať jednoduchší scenár a mohlo to byť ešte lepšie. 55-60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama