Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 2

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 078)

Dever 

všechny recenze uživatele

Zlatá armáda sa vydarila viac ako jednotka... všetkého je viac dokonca aj Selma Blair je nenormálne viac sexy :) .....................Soundtrack Danny Elfman: 1. Introduction (3:37) ,2. Hellboy II Titles (1:18) ,3. Training (1:50) ,4. The Auction House (2:28) ,5. Hallway Cruise (1:35) ,6. Where Fairies Dwell (4:16) ,7. Teleplasty (1:21) ,8. Mein Herring (1:05) ,9. Father and Son (6:02) ,10. A Link (1:29) ,11. A Troll Market (1:21) ,12. Market Troubles (3:41) ,13. A Big Decision (1:10) ,14. The Last Elemental (4:11) ,15. The Spear (1:47) ,16. A Dilemma (2:55) ,17. Doorway (3:35) ,18. A Choice (3:58) ,19. In The Army Chamber (5:47) ,20. Finale (3:49) , ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a tak Zlatá armáda spočinula v klidu a byla uzavřena do nitra země. A čeká... Tichá, nehybná a nezničitelná …. Začíná to jako pohádka, pokračuje to jako pohádka a nakonec to jako pohádka i skončí. G.del Toro se vyřádil. Ukázal dobrodružnou duši a jeho osobité vidění světa (zde toho komiksového) je dle mého gusta. Příšerami se to hemží jako v MIB, spousta akce (např. skvělá pasáž s vílami Zubničkami) a hlavně dost vtipných hlášek. Pro mne je Hellboy 2 spolu s Wanted vítězem ve své kategorii pro rok 2008. Protože komiks – to by měla být především zábava. A já se bavím rád! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE***** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Přepálená maškaráda, ve které se Hellboy ztratil. A po které se Hobita docela dost bojím. Del Toro pořád umí akci, jeho filmy vypadají tak dvakrát dráž, než kolik doopravdy stojí, a nedělá mu problém za sebe skládat scény vtipné i magické... ale tentokrát to nejde příliš dohromady a vyprávění (místy dost připitomělé a poslepované) pěkně drhne. Jednička byla subtilnější a díky tomu měla větší tah. Tady se sice objeví asi milion a pět potvor, sám hláškař v rudé mezi nimi ale zaniká. A spolu s ním vyprchávají i všechny ty motivy, které určitě šlo rozehrávat stejně osudově jako v Temném rytíři. Del Toro ovšem na rozdíl od Nolana zvládl jen fragmenty - film jako celek se mu rozklížil v nákladnou přehlídku masek, jejíž vnitřní dramatičnost vyšumí nepříjemně rychle. V hlavě zůstane spíš šašek Krauss a pár fórů pro děti do dvanácti let, než červený superbouchač, kterým Hellboy před pár lety byl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady plati takovy to klasicky pravidlo dvojek, vic priser, vic akce. To film splnuje vice nez dobre. Potvor tu je fakt hodne velka prehlidka a s akci Guillermo taky nesetri, navic Hellboy je proste kurevsky cool postava a kdyz to rozjede se svym velkym kanonem, kamenou pravackou a zacne rubat jednu potvoru za druhou a do toho hazet hlasky, tak je to fakt parada. Jenze i pres tenhle fakt film nejak nedokaze strhnout. Ackoliv se furt neco deje a vetsi cast filmu zabiraj bitky, tak se proste nejak nepodarilo chytit to spravny tempo. Dalsi problem je hlavni zaporak. On je sice dobrej, problem je, ze nic neumi, jen mava mecem a dela kung-fu, nic, co by clovek uz mnohokrat nevidel. A dalsi vada na krase je vztah Liz a Hellboye, mezi kterejma to tentokrat moc nejiskri. Nicmene musim pochvalit skvely masky priser a paradni triky. Celkove se urcite jedna o povedenej komiksovej film a vylozene me nezklamal, ale mohlo to bejt lepsi. Suck my ectoplasmic Schwanzstücke. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plytký a trapně jednoduchý souboj dobra a zla zabalený do těch nejklišoidnějších motivů. Kladné postavy, záporné postavy, starý král, mladý horkokrevný synáček a následník trůnu, nějaká ta princezna, láska, nestvůry, závěrečný souboj atd. Něco podobného jsme tu měli už alespoň tisíckrát a nebýt solidních hlášek, krásných kostýmů a masek (je vidět, že del Toro miluje barvy a nebojí se experimentovat), kvalitního vizuálu a Luka Gosse, který se umí sakra ohánět, což znalcí ví už od dob Bladea 2, nebylo by tu skoro nic, protože tahle nudná báchorka mne neoslovila ani z poloviny tak jak jsem předpokládal. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Když Hellboy (Ron Perlman) uniká před záporákem Nuadou (Luke Goss), musí vyšplhat po kývajícím se hotelovém neonovém nápisu. Pro tuto práci byl coby dvojník osloven maďarský šampión v rychlostním lezení Csaba Komondi. S botami, koženými kalhoty, těžkým kabátem, ohromnou zbraní, ocasem, rohy a kamennou rukou (nemluvě o dítěti, které zachraňoval) vážil o téměř 40 kg víc než normálně. (Rodriguez)
  • Del Toro tak dlouho nemohl vybrat vhodnou komiksovou předlohu, až se rozhodl vymyslet původní zápletku a do příběhu přidal pohádkové postavy. (hippyman)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama