foto

Ron Perlman

  • nar. 13.4.1950 (68 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aj keď býva pokladaný za dvorného herca francúzskeho režiséra Annauda, faktom je, že ten ho „iba“ preslávil (pračlovekom v BOJI O OHEŇ) a doteraz hral „len“ v jeho ďalších dvoch filmov (MENO RUŽE, NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI). Ďalšia fáma, ktorú treba vyhubiť, je, že nie je žabožrút, ale rodený Newyorčan, konkrétne takmer dvojmetrová opacha, ktorá príznačne stelesnila hlavnú rolu v seriáli KRÁSKA A ZVIERA (1987) a treba povedať, že Linda Hamiltonová zviera nehrala.

Cez psie kusy POLICAJNÁ AKADÉMIA: MOSKOVSKÁ MISIA, kde stelesnil ruského mafiána alebo kingovčinu SLEEPWALKERS o požieraní panien, sa vypracoval na obľúbeného herca ďalšieho Francúza, Jeana-Pierrea Jeuneta (MESTEČKO STRATENÝCH DETÍ, pirát Johner v ALIEN: RESURRECTION) a hispánskeho Guillerma del Tora (STROJ ČASU, vodca upírieho komanda v BLADE 2). Vynikajúcim ťahom sa ukázalo byť, keď si ho del Toro presadil do úlohy HELLBOYA, ignorujúc prosbu štúdia, ktoré uprednostňovalo Vina Diesela. Hellboy z adaptácie ceneného komixu Mika Mignolu, ktorú del Toro sfilmoval s pietou, láskou a náležitým rozmachom, je nešťastne zamilovaný pekelník na strane dobra, pôsobiaci dojmom, že vymýšľanie hlášok je jeho prvoradým poslaním.

Prepožičiava hlas animovaným kúskom (TITAN A.E.) a kreslených komixovým pol hodinovkám (BATMAN: GOTHAM KNIGHTS, THE FANTASTIC FOUR). K videniu bol v TV seriáli 7 STATOČNÝCH a šľachtil krysy, ktoré sa vymkli kontrole, v horore s prekvapivým názvom KRYSY. Hoci beztak nevyzerá normálne, často sa necháva trápiť v maskérni, kým sa už definitívne neprestane podobať na človeka (nie len na ČSFD „úžasne“ hodnotený remake OSTROV DR. MOREAUA, STAR TREK: NEMESIS). Dobré meno mu kazí spolupráca s béčkarmi (Christopher Lambert – ABSOLON, Eric Roberts - KRÁĽOVSKÁ GARDA).

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2020 Monster Hunter
2019 Legend of Secret Pass, The
Robodog
The Jesuit
2018 Asher
The Escape of Prisoner 614
The Steam Engines of Oz
2017 Howard Lovecraft & the Undersea Kingdom
Pottersville
Sergio & Serguéi
2016 Chuck
Fantastická zvířata a kde je najít
Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom
2015 Moonwalkers
Stonewall
2014 13 Sins
Before I Disappear
Dermaphoria
Elwood
Kid Cannabis
Kniha života
Krvavý Bangkok
Poker Night
Savage Mutts
Tbilisi, I Love You
Virginian, The
2013 Liga spravedlivých: Záchrana světa
Pacific Rim - Útok na Zemi
Percy Jackson: Moře nestvůr
2012 Crave
Frankie Go Boom
Král Škorpion - Bitva osudu
The Punisher: Dirty Laundry
Veterán
2011 Barbar Conan
Drive
Hon na čarodějnice
The Littlest Angel
2010 Acts of Violence
Bunraku
Killer by Nature
Na vlásku
2009 Podfuk
Temná krajina
The Devil's Tomb
2008 Hellboy 2: Zlatá armáda
Kronika mutantů
Obchodník se smrtí
Pohádky z lesa 2
Uncross the Stars
Vikingové II
2007 Bitva o planetu Terra 3D
Hellboy Animated: Blood and Iron (TV film)
Hellboy Animated: Iron Shoes
Ve jménu krále
2006 5ive Girls
Beznaděj (TV film)
Hellboy Animated: Sword of Storms (TV film)
No. 6
Rande v Queensu
Scooby-Doo a piráti
The Last Winter
Čistá barva
2005 Scooby-Doo a kletba Kleopatry
Tarzan 2
Vtoroj front
Vzpomínky nezaženeš
2004 Comic Book: The Movie
Hellboy
Quiet Kill
2003 Absolon
Boys on the Run
Darebák a syn
Krysy
Looney Tunes: Zpět v akci
Two Soldiers
2002 Blade 2
Shakedown
Star Trek X: Nemesis
Zločin a trest
2001 Nepřítel před branami
Svůdná zlodějka
Výtah smrti
2000 Chléb a růže
Královská garda
Můj nejlepší přítel (TV film)
Operace Sandman: Válečníci v pekle (TV film)
Price of Glory
Stroke
Titan A.E.
1999 Happy Texas
Krutý trest (TV film)
Temné instinkty (TV film)
1998 A město se obrátilo v prach (TV film)
Americký ocásek 3 - Poklad na Manhattanu
Frogs for Snakes
I Woke Up Early the Day I Died
Mág Houdini (TV film)
1997 Betty
Druhá občanská válka (TV film)
Město slávy
Princ Valiant: Boj o Excalibur
Protektor
Vetřelec: Vzkříšení
1996 Ostrov Dr. Moreau
1995 Kapitán Zoom (TV film)
Mr. Stitch (TV film)
Město ztracených dětí
Pokání (TV film)
Poslední smích
Psí život
Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery (TV film)
1994 Cisco Kid (TV film)
Pocit
Policejní akademie 7: Moskevská mise
Čas pravdy
1993 Arly Hanks (TV film)
Dobrodružství Hucka Finna
Dvojí odhalení
Romeo krvácí
Stroj času
1992 Sleepwalkers
Slepcova lest (TV film)
1988 A Stoning in Fulham County (TV film)
1986 Jméno růže
1985 Our Family Honor (TV film)
1984 Ledoví piráti
1981 Boj o oheň
1976 Poslední ostří hoši

TV seriály

2018 Final Space (TV seriál)
Chapter Four (S01E04)
The Truth About the Harry Quebert Affair (TV seriál)
2017 Na vlásku: Seriál (TV seriál)
StartUp (TV seriál)
Soul Proprietor (S02E10)
Leverage (S02E09)
Opportunity Cost (S02E08)
další epizody (10)
Hand of God (TV seriál)
He Must Be (S02E10)
What a Man Can Be (S02E09)
The Last Thing Left (S02E08)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Whispers (S09E13)
2016 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
Where Is My Mind? (S01E20)
The Battle of Two Bridges (S01E13)
Young Atlas (S01E10)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Crossover (S07E23)
2015 Supermansion (TV seriál)
Hand of God (TV seriál)
The Tie That Binds (S01E10)
A Flower that Bees Prefer (S01E09)
One Saved Message (S01E08)
další epizody (10)
Černá listina (TV seriál)
Luther Braxton (No. 21): Conclusion (S02E10)
Luther Braxton (No. 21) (S02E09)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Gold Stars (S06E26)
2014 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Is That You? (S06E19)
Escape from the Citadel (S06E02)
Wake Up (S06E01)
2013 Peter Panzerfaust (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Aon Rud Persanta (S06E11)
Huang Wu (S06E10)
John 8:32 (S06E09)
další epizody (9)
2012 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Jake the Dog (S05E02)
Finn the Human (S05E01)
The Lich (S04E26)
Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
další epizody (13)
Americký táta (TV seriál)
Dr. Klaustus (S08E13)
2011 Green Lantern: The Animated Series (TV seriál)
New Teen Titans (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Mortal Recoil (S02E25)
Smrtící pošetilost (S02E24)
Zákon gangu (TV seriál)
To Be, Act 2 (S04E14)
To Be, Act 1 (S04E13)
Burnt and Purged Away (S04E12)
další epizody (14)
Americký táta (TV seriál)
School Lies (S07E14)
2010 Pretend Time (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
další epizody (13)
2009 Archer (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (13)
2008 Star Wars: Klonové války (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (13)
2007 Afro Samurai (TV seriál)
Chowder (TV seriál)
2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Pro-Life (S02E05)
2004 Batman vítězí (TV seriál)
Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Teen Titans (TV seriál)
2001 Čarodějky (TV seriál)
Zápas s démony (S03E12)
1998 Sedm statečných (TV seriál)
1997 Batman (TV seriál)
1996 Skwids (TV seriál)
1995 Mortal Kombat: The Animated Series (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Fantastic Four, The (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
Phantom 2040 (TV seriál)
Picture Windows (TV seriál)
1993 Zbrklík (TV seriál)
1992 Batman (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
1986 Miami Vice (TV seriál)
Walk-Alone (S03E04)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)

Dokumentární

2017 Prison Fighters: Five Rounds to Freedom - vyp.
2011 The Savoy King: Chick Webb & the Music That Changed America
2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)
2002 Blood Pact: The Making of 'Blade II', The
Jesus Is Coming
L'Chayim, Comrade Stalin
1997 Making of 'Alien: Resurrection', The
1982 Quest for Fire Adventure, The (TV film)
1981 À propos de 'La guerre du feu' (TV film)

TV pořady

2011 Scream Awards (TV pořad)
2008 1000 Ways to Die (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 JAY-Z - Legacy (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Asher
To Dust
2017 Pottersville

Režijní filmografie

TV seriály

1987 Beauty and the Beast (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(220)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace