Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zaujal nějaký americký film neokoukanou zápletkou. Jelikož jej mnozí přirovnávají k Argentově Suspirii je jasné, že originální námět to moc asi není, ale já jsem tento starý klenot neviděl, takže jsem si mohl The Woods užít se vším všudy. Tvůrcům se již od samotného počátku podařilo navodit příjemnou mysteriózní atmosféru, k čemuž jim dopomohlo vhodně zvolené prostředí. Dívčí škola obklopená lesem a především nepříliš sympatický personál dopomohli vytvořit potřebnou ponurost příběhu. Navíc divák začne velmi brzy fandit hlavní hrdince, která to tu opravdu neměla lehké. Agnes Bruckner navíc předvedla velice solidní herecký výkon, takže zpočátku si u mě získal režisér Lucky McKee hromadu plusových bodů. Mám sice rád, když je ve filmu spousta krve a brutality, ale tady jsem se bez toho v klidu obešel. Heather si sice projde menší šikanou, ale dokáže taky rány rozdávat, takže první polovina filmu mě vůbec nenudila. Jen jsem taky pořád očekával, kdy to pořádně rozjede hlavní lákadlo filmu (Bruce Campbell), leč marně. Pokud tedy nepočítám závěr filmu, ale tady u mě tvůrci narazili. S blížícím se koncem šla úroveň Lesů dolů. Očekávané kulervoucí finále se totiž nekonalo a ono rozpletení záhady mi přišlo trochu úsměvné. Přece jenom jsem si to představoval poněkud jinak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po první polovině filmu, která oplývá fakt dobrou mysteriózněmrazivou atmosférou bohužel přichází o něco slabší druhá polovina a úplně zkurvený zakončení, ke kterýmu ta druhá půle směřovala bohužel docela jistě a hlavně nezajímavě. Sice Bruce Campbell vyfasuje na konci sekeru, ale nějak toho s ní moc nepředvede, což je docela škoda a všechno pak musí zařídit Agnes Bruckner, která ale nevypadá tak cool jako Bruce. slabší 4* ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadprůměrná hororová atmosféra je bohužel ke konci rozředěna neuvěřitelně debilními scénáristickými kiksy, které se snaží zpětně dovysvětlovat všechno co již bylo vyřčeno, popřípadě si mohl divák domyslet. Navíc v některých momentech mohli zůstat některé z otázek nezodpovězeny. Režisér McKee zřejmě nebude progresivním experimentátorem, jelikož jeho formální postupy jsou už léty odzkoušené, ale zde překvapivě funkční aniž by se zde nacházely zbytečné inspirace (až na Raimiho Evil Dead, ale ta je skvěle nadsazena ve scéně, kdy Bruce Campbell hledá v kůlně nástroj na likvidaci oživlých stromů). Výprava ve stylu dražšího televizního filmu tentokráte plní účel na jedničku a vděčné prostředí dívčí školy taky nese své ovoce. Castingová komise měla skutečně šťastnou ruku a zvláště sbor staropanenských učitelek je naprosto přesný. S přihmouřeným okem lehce nadhodnotím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Toto je med na dušu ranenú tými sračkami, čo sa posledných desať aj viac rokov vydávajú za horory a robia hanbu svojim predkom. The Woods je pravý oldschool horor s dychtivou atmosférou hmlistých lesov, v chladnom vzduchu poletujúcim tajomstvom, ktoré pretkáva skvelo vybudovaný príbeh a do bodky presne obsadených hercov, ktorým kraľuje mrazivá Patricia Clarkson a tradične božský Bruce Campbell. Toto je esencia toho, prečo milujem horory... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Agnes Bruckner - (Heather Fasulo) +++ Emma Campbell - (Alice Fasulo) +++ Bruce Campbell - (Joe Fasulo) +++ Patricia Clarkson - (Pani Traverse) +++ Hudba: John Frizzell, Jaye Barnes Luckett +++ //////// Velmi slabucky horor, ktory nielenze neprinasa nieco nove alebo zaujimave, ale este je aj totalne nudny. Snad na konci sa to uz trosku rozbehlo, ale to som sa ani nespamätal a bol koniec. Aspon ze sa tu objavil Bruce Campbell znamy z hororov EVIL DEAD..... 25.06.2008 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama