Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se po dvou letech přesunul z producentské židle na tu režiiní a natočil překvapivě slabé komediální drama, které zachraňují jen nadprůměrné herecké výkony. Apatow opět natočil film ze života, který se zaměřuje na oblíbené téma jeho předchozích filmů a to je přátelství a tentokrát přidává i téma smrti. Bohužel je film neuvěřitelně zdlouhavý, nevtipný a kvůli -na komedii- smrtící délce, dost nudný. Vše táhnou jen herci v čele s opět vážnějším a velice dobrým Sandlerem. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Cestu do IMAXu jsme si v autě krátili dvěma filmy - já jsem vybral francouzského Blbce k večeři a smálo se celý auto. Cestou zpět brácha pustil tuto hrůzu - zasmál jsem se tak třikrát. Postavit celou komediální stránku filmu jen na vulgárnostech, sexuálních narážkách a spol. prostě nejde. Nebo to možná jde, ale rozhodně to nejde dělat soustavně pane Apatowe. Už tím nudíte. Žalostný výsledek vašeho posledního opusu budiž důkazem. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Film made by Funny people. Kanonáda přisprostlých vtipů "o koulích apod." protínající tíživé drama o člověku s nevyléčitelnou chorobou v režii Sandlera, Rogena a Apatowa. Ústřední trio, stejně jako třeba Kevin Smith, dokáže povznést snímek do dojemných a uvěřitelných sfér, které za žádnou cenu nepůsobí jakkoli nuceně či uměle. Ba co víc, obsahuje momenty přímo dojemné. Po Panicovi a Zbouchnuté dosud nejvyspělejší Apatow, zdatně balancující na vtipné a vážné rovině. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemam rada tento druh humoru, ani Sandlera a ani Rogena a uz vobec som necakala, ze by na filme so slovickom Funny v nazve mohlo byt nieco funny, ale cuduj sa svete, stalo sa. Dokonca mi nevadila ani ta dlzka, ja som sa kralovsky bavila, akurat, ze ten Sandler by si zasluzil obuskom do hlavy. A najvtipnejsia postava? Clarke alias Eric Bana (kto by to bol do neho povedal). Najvtipnejsia scena? Ked Laura napodobnuje Clarka. Hilarious! Nieco mezi bromance, dramou a komediou, ale naozaj vyborna vec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama