Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Eskalofrió priam učebnicovo dokumentuje neslávne známy problém všetkých horrorov, resp. filmov pracujúcich s tajomnom či nadprirodzenom: v prvej polovici vás to namotá ako voyeura peep-show, ale keď už treba odhodiť rúšku tajomstva, poodhaľovať "pravdu" a smerovať k pointe...začne to krívať. Isidro Ortiz je mimoriadne zručný režisér (po ktorom isto onedlho siahnu nadržaní lovci talentov alias hollywoodski producenti) a zo scenára vyžmýkal viac šťavy než v ňom bolo, škoda len, že zhruba poslednú pol hodinku som viackrát musel prižmúriť obe oči a vypnúť mozog, aby som prehltol toľko "schválností" a oslích mostíkov. Napriek tomu je to ešte stále nadpriemer, mimochodom aj vďaka tomu "európskemu" feelingu. Pozor, vyletí spoiler: fenomén tzv. "divých detí" má čosi do seba a predsa je kinematografia voči nemu pomerne ostýchavá. Preto jeden bodík navyše ako bonus "za odvahu". ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vám fakt nevím. Je pro ten film dobře, že mi to přišlo jako povedená komedie? Že mě často nutil ke smíchu? Ta hornatá a kopcovitá příroda je hodně fajn. Postava mámy je výborná. Dobře napsaná, dobře odehraná, hezky vypadající. Dokud nebylo vidět TO, bylo to fajn. Sice jsem si říkal, že jsem se díky zápletce a celkovém pojetí vyprávění v čase přesunul někam do půlky osmdesátých let (někam do atmosféry Silver Bullet nebo trošku vyspělejší Gate), ale bylo to fajn. Než ukázali TO a já začal pochybovat, jestli koukám na horror nebo na komedii. Ono ne že by to jako komedie bylo nějak špatné. Stejně tak po technické stránce to taky není špatné, natočené to je docela dobře. Ten závěr to trochu zlepšuje, ale i tak mám z toho hodně rozporuplné pocity. 2,5* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vadí mu sluneční paprsky a zálusk na něho má nejen sličná spolužačka (mimořádně sympatická, dvacetiletá Blanca Suárez), ale i osudem stižená dívenka, která tu a tam vykuchá nějakou tu ovci nebo náhodného kolemjdoucího. Dusná atmosféra i vybrané lokality dělají ze snímku příjemný zážitek, pokulhává ale scénář a krimi prvky a v závěru je tak ze slibného námětu solidní guláš. Lesní exteriéry už tolik neděsí, jak by se mohlo zdát a ona záhada se ve finále stává spíše komickou, než-li děsivou!! Nijak výjimečných 60%.. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Další vypointovaný horor ze země, která se zdá býti nevyčerpatelnou studnicí originálních nápadů, žádné velké děsy ani lekačky se nekonají, opět vyhrává smysl pro budování atmosféry, která se zde snoubí až s kýčovitou malebností horské scenérie, která však nepůsobí vůbec rušivě. Takže honem honem další kousek z Iberského polostrova, ať je má lačnost ukojena. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne zrovna moc dobrý Španělský horor, čekal jsem atmosférickej film typu Villmark či cokoliv jiného ale dostal jsem jakýsi odvar v podobě toho že "něco je v lese" ale to něco, za 1) utočí jednou za hodinu, a za 2) plno keců okolo, je pravda že prostředí je parádní ale prostě nemůžu dát více jak 3*, spíše zklamání. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama