Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietska vesmírna stanica sa zrútila na Zem, priamo na Manhattan, do opusteného tunela newyorského metra. To by vôbec nebol problém, ak by pád stanice neprežili organizmy, nachádzajúce sa na jej palube: zmutované jedovaté pavúky. Kreatúry sa rýchlo rozlezú po okolí, požierajúc všetko, na čo natrafia. Aby toho nebolo málo, potvory rastú akosi príliš rýchlo a rovnakou rýchlosťou rastie aj ich apetít... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Osobně naprosto nechápu tak nízké hodnocení. Tibor Takács sice nenatočil skoro žádný pořádný film, ale toto se mu sakra povedlo! Děj měl hlavu a patu. Snímek mě držel od prvních minut. Všudypřítomné napětí, strach z neznalosti situace. Do toho lidi strašící vláda, která lže o tom co se děje. Děj gradoval více a více a osobně jsem až na Jasona, který si v klidu volal v jedoucím metru, nenašel nějakou větší logickou blbost. A dost jsem ocenil vážnost filmu, kde nebyli nějaké vtípky. Velikost pavouků, jejich původ a důvod mutace byl taktéž logicky vysvětlem a netřeba se v tom více, v zájmu sci-fi, nimrat. Herci? Podle mě Christa Campbell a Patrick Muldoon roli zvládli na úrovni a přesvědčivě. Věděc byl správně posedlý a fascinovaný svým dílem a samotní pavouci byli animačně zvládnutí dobře (hlavně ti menší, královna byla už malinko moc). Já osobně si nemám naprosto na co stěžovat. Dostal jsem super sci-fi horor se zvířecími "záporáky", za který jsem po všech těch Planetách Opic, King Kongách, Jurských parcích apod. opravdu rád. P.S. pro verbala: Nejdřív si najdi, jak vypadají pavoučí zuby opravdu a pak něco piš, "upíří" zube. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Něco ho kouslo do kotníku a nakladlo do něj vejce.......... Příběh má několik mezer v ději (ve scénáři) a chvilkama působí zmateně. Ale to jen proto, aby se ten děj měl kam pohnout. Pavoučí triky nejsou zas tak špatné, ale hapruje dialog a hudební doprovod. CITÁT - Tohle je New York a ne National Geographic!!!!...... Scéna ve skladišti okolo 50 minuty rozesměje nejednoho filmového fanouška. Nebudu prozrazovat, ale dodám, že tohle v dnešní době prostě nemůže fungovat. Jakoby tvůrci chctěli poukázat na to, že kdysi to fungovalo a divák byl spokojen. Dnes jsou nároky na kvalitní film hodně vysoko na žebříčku kvalit. Scéna, která tak má být napínavá, se stává parodií sama na sebe. CITÁT - Ježíši, Jásone!!........... Pavoučí královna není tak věrohodná, jak by mohla být zvlášť když se motá v kruhu, ale alespoň po vzoru jiných gigantů šlape na auta, likviduje armádu a hodně při tom řve (ten pavouk, ne armáda) CITÁT - My to zvládneme.......... Posledních půl hodiny už jsem se jen smál, a pokud se chcete bavit, vypněte mozek a jen čumte, nepřemýšlejte nad logikou a užívejte si. Velkým lákadlem ve filmu je Christa Campbell hrající Rachel. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hororově vděčné zvířátko pavouk má téměř stálou smůlu na filmově ochablé penisy ( necenzurovaný terminus technicus případným zájemcům pošlu poštou) bez kousku talentu. Takže tu máme ultralevný ateliérový výkal ( opět auto-cenzura, v zájmu zachování smyslu komentáře již nebudu upozorňovat a shrnu na závěr) s logickými lapsy , hereckými "esy", pavouky ve smyku a obří pavoučicí Fidlou. Jedním z mých nejmilejších kiksů však není pavoučí běh do zatáčky s parádními smyky, za které by se nestyděl žádný vzrostlý neapolský mastin, běhal-li by, ale generál "zahraný" Williamem Hopem jehož manipulace se svěřenou vojenskou jednotkou šla tak daleko, že vojáci přesvědčení o zamoření oblasti smrtelným virem a v hrůze nosící plynové masky vůbec nezaznamenali generálovu zcela masky prostou tvář. Vzhledem k tomu, že jsem se ale chvílemi po "guiltypleasurovsku" bavil, jednu hvězdu přece jen vytlačím. ( v komentáři se vyskytuje několik umně zamaskovaných hrubých vulgarismů, pokud by měl někdo zájem o necenzurovanou verzi mohu v každém pádě zaslat za přiměřený poplatek poštou, samostatné vulgarismy pošlu v 5. pádě i zdarma) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý kdo zná režiséra Takácse, ví, že tenhle chlapík má na svém kontě již celou řadu filmů a většina z nich patří do odpadních vod. Není taky divu, když většinou točí pro Nu Image, takže jsem neočekával ani tentokrát žádné zázraky. Navíc filmy o pavoucích většinou balancují na hranici odpadu (až na pár výjimek). K mému překvapení to však tentokrát až taková sračka nebyla a místy jsem tu zaznamenal i zajímavou atmosféru. Především pak samotný začátek vypadal slibně a než propukla ona „invaze) naplno, měl i samotný děj slušný náboj. Bohužel pak přišli na řadu digitální pavouci a bylo po umění. Ti malí ještě ušli a přestože byli skoro nezranitelní, dočkáme se několika zajímavých soubojů. Avšak ve chvíli, kdy se z betonu doslova vynoří obří královna, jsem „rezignoval“. Naštěstí průměr zachraňuje fakt, že většina filmu je natočena zábavnou formou (teda nevím, jestli to byl záměr), takže jsem se u toho místy i docela dost nasmál...(více na mém blogu : http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/spiders-2013.html ) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbinka, ale i navzdory tomu, som sa i bavil. Nebolo to len o pavúkoch, ale i o zahladení stop, čo určite s originalitou nemá nič spoločne, ale práve na to, sa dosť dobre pozeralo. Film nemá skoro žiadne gore a to vzhľadom k tomu, že sa jedná o pavúčich killerov, je naozaj dosť divné. Tí menši pavúci vyzerali dosť realisticky, čo , ale neplatí o veľkej mame, to bol ťažký trapas. Film na logiku vobec nehrá, stačí si všimnúť, že pavúkom nič nerobia zbrane, ale keď už na nich hlavný hrdina vytiahne destu, tak zomierajú ako muchy. Vedel som, že logika, vzhľadom na príbeh, tu nebude, ale nečakal som, ani toľko primitivizmov. Herci, no taký Patrick sa aspoň snažil, ale ostatný, za veľa nestali i keď, sú tu aspoň pre mna, známe tváre. Akčná stránka filmu, bola o čosi lepšia, ako tá príbehová a zas som sa tak nenudil, tak dávam slabé 3*. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama