Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju, jak se mnou zamávala Clarkova prvotina Kids. Tenkrat jsem byl plus mínus ve věku hlavních protagonistů, dokonce s podobnými zájmy (skejt, brusle, zahálka... drogy a holky ne, tam jsem se ještě nechytal :D), takže identifikovat se s osudy parchantů nebylo tak těžké. Kdo by to tenkrát tušil, že autor neproniká do mentality mládeže naposled. Ken Park nebo právě Bully jsou další drsnou hovězinou, která vás zhnusí v plné čáře. Jakoby se Clark uměl ponořit do hlav nevycválaných děcek, vybrat exemplární případy a nasázet je do neveselého příběhu. A to ostatní se musí dostavit samo. Ruku na srdce, autor není žádnej umělec - film je surový, místy až neumětelský, ale to jakoby dodávalo na intenzitě samotné závažnosti tématu. Když pominu místy přímo až debilní dialogy, nevybavuju si místo, u kterého bych netrnul nějakým druhem zhnusení... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co s ním budeme dělat? Zabijeme ho!!! No tak to je teda drsný! Ok možná se dá tenhle film brát jako názorná ukázka zkaženosti a demence Americký mládeže, ale co z toho. Většina postav je příšerně obsazená, navíc v každý druhý větě se řeší kdo koho vojel a kdo komu kouřil. Možná to má bejt šokující, ale mě ta vylízanost postav nedonutila k zamyšlení spíš mě všichni srali natolik, že jsem si z toho odnesl jenom minimum pozitivních dojmů. Co se toho zpracování skutečnýho příběhu týče, tak tohle jsem nikde nečetl a tudíž nemám šajnu do jaký míry je to podle skutečnosti, ale tahle sjetá partička fušerů co mají na svědomí neskutečně zmrvenou a odfláknutou vraždu mě nijak nezaujala, teda krom faktu, že to byli vygumovaný kreténi.25% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Měla jsem film zapnutý při práci na počítači, protože ztrácet čas tím, že bych tohle sledovala a nic jiného nedělala... no tak to tedy ne! Pokud to skutečně měla být nějaká generační výpověď, pak je mi té generace upřímně líto. Sbírka nesympatických, spratkovitých charakterů je korunována zcela nepochopitelnou postavou Brada Renfra, který se "kamarádem" bezdůvodně nechá ponižovat, bít, nechá si brát peníze... a proč vlastně? Své dívce to se slabošským záchvatem pláče vysvětlí tak, že se to děje už od dětství...WTF? Nevěrohodné a hloupé, stejně jako celá ta zápletka, kdy se všichni houfně rozhodnou tyrana oddělat. Křečovitě vecpaná sexualita za každou cenu, rozlítaná kamera a občasné nicneříkající záběry už pak byly jen hřebíčkem do rakve mé trpělivosti. Nejsem cílová skupina, třeba to někoho mohlo oslovit... 39% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já na Larryho Clarka nedám dopustit. Bravurně se zhostil nelehkého úkolu nafilmovat skutečný kriminální příběh, který šokuje brutalitou a surovostí. Počínání hlavního hrdiny, jeho přítelkyně a dívky, kterou zavražděný téměř znásilnil, lze možná pochopit a částečně ospravedlnit, protože všichni byli vystaveni velkému teroru, jak psychickému, tak i fyzickému. Samozřejmě nechybí otevřené sexuální scény, ale to už ke Clarkovým filmům zkrátka patří. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. (Musak)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)

Reklama

Reklama