Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (152)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Předpremiéra byla skvělá! Pokud jste měli pocit, že vrchol geniality série proběhl v Já, padouch 2 a pak přišla slabší chvilka u prvních Mimoňů, Padouch přichází vás vrátí zpátky nejen dějově, ale tentokrát i kvalitativně - já dospělý i můj 13 letý doprovod jsme se shodli, že ze všech pěti celovečerních mimoních filmů byl tento hned druhý nejlepší. Tahounem byl díkybohu povedený scénář a zvýšené množství nápaditého mimoního humoru. Že se smály děti kolem mě, s tím se počítat dalo, ale paní ve 3. řadě ani nemohla zastavit smích :-D 80 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je cílovka na hony vzdálená mému věku, i tak mě to bavilo. Najde se samozřejmě spousta nedostatků (kung-fu výcvik, nic moc záporáci), ale díky krátké stopáži a štědrému výskytu mimoňských scén se u toho člověk pobaví - velkou zásluhu na zábavě má samozřejmě samotná Mimoňština, která patří mezi nejlepší smyšlené jazyky, které kdy spatřily světlo promítačky. Plusem je i fakt, že není potřeba znát předchozí filmy či sérii Despicable me, film obstojí jako samostatná jednotka. Děcka budou potěšená a zájem o koupi plyšáků, jogurtů, oblečení a dalšího merche zaručen. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Minions: The Rise of Gru by som ohodnotila presne tak, ako to momentálne má na čsfd, čiže 70%. Ako kino zábava s deťmi môže byť, ale ak Mimoňov porovnám s inými animákmi, tak toto je ozaj len priemerné. Chýbali mi tam asi tie tri dievčatká z Despicable Me. Nezdalo sa mi to ani vtipné a myslím, že ešte aj jednotka sa mi páčila viac. Najlepšie na tom bolo to San Francisco - perfektná animácia a scénka v lietadle. Videné v dabingovej verzii v 3D a dávam 3 mimoňovské 🍌🍌🍌 za to. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Preveliká spokojnosť.  Prvá polovica filmu neskutočne zaujala odkazmi na rok 1976, takže o dospelého a filmy odchovaného diváka bolo  veľmi postarané. V polovici sa začali viac baviť deti nad gagmi mimoňov a ja som pochopil, že konečne prišlo aj na detského diváka. Dovtedy boli Mimoni 2 skôr rodinnou záležitosťou a prehliadkou postáv, na ktoré sa tešil každý kto videl niečo z univerza Ja, zloduch.  Tiež som sa sám seba pýtal, ako môže vnímať film človek, pre ktorého sú Mimoni 2 vstupnou bránou do štyroch ďalších filmov a seriálu. Mená žltých postáv sa totiž výrazne dozvieme až v druhej polovici filmu, začiatok ťahá Gru, takže chvíľami neviete či pozeráte Mimoňov alebo Zloducha.  Od druhej polovice tempo ustálo zo štyroch na tri hviezdičky, mierne sa prešlo do hororu až nakoniec sme sa dočkali šťastného záveru, kde som zacítil citáciu britského seriálu Sherlock - záver 2. série na cintoríne.  A kulís pre dospelých bolo viac než dosť. Od Indiana Jonesa, cez Hviezdne vojny, štipka Squid Game či odkaz na Mechanický pomaranč.  Videné v kine s deťmi:-). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tých žltých mám rád asi ako žlté z ucha, ale mám pochopenie pre tých, ktorých bavia. A dokonca stále bavia. Lebo ich sláva mi už príde taká zašlá. Mimoni z roku 2022 sú už také priemerní, bez toho, že by niečím prekvapili. Nezapôsobili príbehom a hoci deti bude baviť, aj u tých sa v prvej polovici môže prejaviť nuda. A po filme si môžete povedať, celkom fajn, ale niekde som to už videl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Film drží zavedenou tradici (od filmu Mimoni, 2015) o přiblížení něčího oka na konci filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama