Reklama

Reklama

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (729)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Minions splnilo moje očakávanie. Sú teda podpriemernou zlátaninou pre retardované deti. Ak ste si obľúbili celú radu Mimoňov v sérií snímok - Despicable Me, musíte veru skrotiť očakávania, vo filme uvidíte vlastne iba troch. Kevin-Stuart-Bob majú isté charakterové črty, aby ste ich odlíšili a dokázali sa s nimi stotožniť, ale o ostatných z veľkej časti prídete. Zúženie na tri postavy je citeľné. Najväčšou výzvou Mimoňov bola absencia poriadnych dialógov. Ľudské postavy síce hovoria a pár viet tu odznie, ale Mimoni medzi sebou vedú reči v hatlanine odvodenej z angličtiny, španielčiny, taliančiny a lokálneho jazyka. To si vyžaduje istú mieru pozornosti. Dospelí diváci budú kritickejší, pri absencii poriadneho deja budú do hodinky zo základného štýlu otupení a pozornosť venujú inde. Mimoni sú vlastne groteskou natiahnutou na celovečernú stopáž. A je ťažšie spracovávať ju celých 90 minút. Najmä keď základný dej je slabší ako dvojica hlavných filmov. Mimoni nie sú zábavní, pri svojej forme sa určite nemôžu vyhnúť mnohým nedostatkom či monotónnemu štýlu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém Padouchovi, z čehož druhý už byl projev masochismu, s tím, jak mě neoslovil padouch první, jsem si dala ještě Mimoně, protože když už se na něco vrhneme, jsme důslední. V duchu téhle zarputilosti či patologie, možná zarputilé patologie či patologické zarputilosti jsem v minulosti zaťala zuby i svěrače a dokoukala všechny díly Hobita, tentokrát jsem tedy dala celovečerák o blekotajících křupkách v lacláčích. Mé očekávání bylo po padouších na nule, k plácání cukroví je tenhle film ideální. Skoro mám místy u hodnocení některých uživatelů pocit, že některé vtipy a narážky nepochopili a tím pádem neocenili. Kvůli Vlasům a Beatles netřeba jásat, ale díky snaze o zasazení do dobového kontextu si to nezaslouží ani zatracení filmového pekla, ani doprovod mohutného chrápání znuděného diváka. Nadšený potlesk se však konat také nebude. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, asi tak. Z Já padouch mě bavili právě hlavně Mimoni. Tohle je určitě zábavnější než Já padouch, ale zase na druhou stranu, ti malí roztomilí šmejdi nedokážou táhnout celý film. Trochu mám z toho podobný pocit jako ze druhého filmového Spongeboba, i když tohle bylo mnohem zábavnější a humornější. Jak už je u komedií (i těch rodinných) zvykem, nejkulervoucnější vtípky jsou v začátku (rozjížděcí retrospektiva historií je fakt k popukání), pak to zklidňuje. Mimoni naštěstí ke konci chytají trochu druhý dech (mega ukulele je super). Je to sranda? Je. Je to hlasitá sranda? Tu a tam jo. Budu to chtít vidět znovu? To nevím, protože se obávám, že tohle je přesně případ, který vás baví poprvé, ale napodruhé už to ztrácí význam a zábavnost. Prostě kouzlo neznámého. Jakmile to znáte, už to nebude ono. Vadilo mi na tom něco? Jo. To, že mimoni mluví jakousi španělskou hatmatilkou. To mi přišlo dost podivné a málo zábavné. 3,5* ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jak si jen někdo mohl myslet, že by Mimoni mohly utáhnout svůj vlastní film. Vše je neskutečně nucené a umělé a trapné, celý film předpokládá, že se budete 90 minut smíchy popadat při neustálém žvatlání a padání, protože film o ničem jiném není. Přišlo mi to, jako by dali všechny ty krátké skeče dohromady, ale ono to nedrží. Záporačka je zajímavá asi jako reklama na vložky s křidélky, ničím neoslní, jen kecá o svých plánech a při neskutečně trapných grymasech předpokládá, že se z toho smíchy poserete nebo s ní budete nedej bože soucítit. Nevím no, ale když už za mnou v kině malý kňučící děti přemlouvají rodiče, že chtějí domu a to je teprve půlka filmu, někde se musela stát chyba. Jistě je to film, na který se už nepodíváte, já se dva krát usmál a jednou zasmál, jinak nic, přitom je to škoda. Bohužel, neustálé žvatlání, padání, řvaní opravdu nestačí k tomu, aby toto mohl být dobrý film, možná kdyby to bylo o polovinu kratší. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedny z najznámejších postavičiek sa vďaka Universal pictures presúvajú z pozície vedľajších postáv do hlavného vedenia a výsledok je aspoň pre mňa taký nemastný neslaný. Mimoňov mám rád a sú to postavičky, ktoré krásne vypĺňajú dejovú líniu Ja zloducha. V samostatnom filme, ale nedokážu kvôli nesúrodej dejovej línií udržať pokope viac ako pár vtipov. Niektoré z nich( finálne gitarové sólo) hraničia z dokonalosťou. Väčšina je len odkazom, alebo referenciou na niečo známe a kultové - ako napríklad prechod beatlsákov cez Abbey Road. Inak ale pomerne jednoduché a bez výraznejších zaujímavých momentov, alebo presahov. Na zabitie nudného poobedia je to omnoho lepšie ako rôzne iné fláky typu Ice age atď., ale postráda to čaro niečoho čo by skutočne mohlo potešiť aj viac krát za sebou. Ale inak naozaj neurazí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 336 milionů dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 1159,4 mil. (NIRO)
  • S počtom stiahnutí 23 495 140 sa jedná o najsťahovanejší animovaný film roku 2015 (podľa trackingovej spoločnosti Excipio). (Kub_ees)
  • Hlasy všech Mimoňů namluvil v původním znění jen jeden člověk - francouzský animátor a spolurežisér filmu Pierre Coffin. (Rebelka_)

Související novinky

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama