Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (570)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nejnovější hitovka streamovacích služeb 'Godzilla vs. Kong' je taková ta typická nenáročná blockbusterová chujovina, která diváka vesměs neurazí, leč ani nenadchne. Důvody ke kritice nejsou zanedbatelné - jedním z nich je relativně infantilní a předvídatelná premisa, příliš hektické tempo v němž jednotlivý příběhový nuance a spojitosti působí nahodile, nemluvě o tom, že snímek evidentně vykrádá jednu z kultovních verneovek. 'Godzilla vs Kong' tak doslova působí jako monstrózní stereotypní maglajz, od něhož nelze z hlediska kvality požadovat víc, páč prostoru pro zábavu je zde požehnaně - a jestliže někdo očekával něco odlišnýho či významově komplexního než standardní bezmyšlenkovitou rubačku, tak narazí. Kolem a kolem jde ale o báječný guilty pleasure a must see záležitost nejen pro fanoušky subžánru kaiju filmů - přeci jen uznejme: kdy zas uvidíme tak luxusní řežbu dvou nejkultovnějších potvor v dějinách kinematografie? Scénka s narváním sekery do chřtánu, odkazujíc na původní snímek, naprosto geniální. #teammonke ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Godzilla, Kong, Cesta do stredu zeme + nadčasový vizuál = moje splnené detské sny. Kto tu hľadá ľudský príbeh, je na zlej adrese. Pre mňa najlepší diel série, okorenený tažkotonážnymi a Vangelisovskými hudobnými motívmi, ktoré dodávajú filmu nečakaný sci-fi dobrodružný rozmer. Perfektná CGI choreografia, žiadny neprehľadný bordel. Presne čo som si prial. Nič viac, nič menej. Ps: Je skvelé sa na dve hodinky opäť cítiť ako chlapec, ktorý má vianoce :) Ps: ako tu vidím hodnotenia naokolo, asi som mal poriadny covid-made absťák po blockbustru :D ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příznivec Konga, Godzilly a japonských kaiju vůbec nemůže být zklamán! Co jsem čekal? Soupeření titánů. Co jsem dostal? To, co jsem čekal. Ano, postavy příliš prokreslené nejsou, herecké výkony neomračují. To je ovšem v pořádku, jelikož všechny postavy jsou zde jen křoví. A děj? Setkání s Kongem, pak s Godzilou, následně první střet, cesta do Dutozemě, další střet, tajemství Apexu a finále. Nevím, co více si přát. Po vizuální stránce úžasné (tady absence kina hodně zamrzí). Nejen souboje, ale i dlouhé záběry na moře, krajina v Dutozemi s Mordorem v dálce, fantastičtí živočichové - lebkoplazi a potvory pod zemí, prostě paráda. Samozřejmě podobnost s klasickými filmy pro mne vítána - namátkou - Star Wars, King Kong, Poseidon, 2001:vesmírná odysea, Tron, Pacific Rim a další. Srdce pak zaplesalo při Breaking the Law od Judas Priest, potěšeno bylo, když zazněli E. Presley či The Hollies. Samozřejmě běžný, potažmo evropský divák, čekající ....vlastně nevím, co v tomto případě čekající, musel být notně zklamán. Jenže pokud viděl předchozí filmy nového universa, pak snad ani nemohl hazardovat s tím, že se na tenhle kousek podívá. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Opět tu platí pravidlo, vypnout a užívat si tu epickou podívanou. Dějová linie s černochem, která byla nejnudnější, mi zas tolik nevadila a finále s mechagodzillou bylo parádní. Luxusní CGI a cesta do středu země výborná. Kdo se na tyhle pecky dívá v nižším rozlišení než 1080p je prostě idiot a ti, kteří čumí na kino verze jsou ještě větší. (Full HD, 748. hodnocení) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Faktem zůstává, že film o něčem tak neslučitelném s realitou (včetně té fikční), se nedá natočit tak, aby se člověk vyhnul logickým lapsům. Stále se to ale tvůrcům tohoto filmu podařilo líp, než v druhé Godzille. Třeba nápad se znakovou řečí považuju za zdařilý a finální scéna, kdy se do věci vložila Mechagodzilla, vytáhla moje hodnocení na 60%. No a co budete točit dál? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Podle informací z úvodních titulků je Godzilla 119 metrů vysoká, váží 164 tisíc tun a chůzí se pohybuje 28 km/h. (NiWi)
  • Úvodní titulky obsahují odkazy a záběry z předchozích filmů patřících do tzv. MonsterVerse. Můžeme vidět např. zprávu o výpravě Williama Randy (John Goodman) na Skull Island z filmu Kong: Ostrov lebek (2017), souboj Godzilly a MUTA z filmu Godzilla (2014) či souboj Godzilly a King Ghidoraha z Godzilla II Král monster (2019). (NiWi)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama