Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (247)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Tak tento film odhalil moju rozdvojenú osobnosť. Jedna moja časť s prilepenými očami na obrazovke slintala nad vizuálom a celkovou formou. Strihy, krehké scény striedajúce brutalitu, hudba ktorá do takýchto filmov jednoducho patrí. Zhodou okolností som pozerala so sluchatkami v ušiach, čo sa stáva asi tak často ako ..... nič, nenapadá mi prirovnanie, každopádne táto náhoda neskutočne umocnila špecifickú atmosféru. A potom je tu moja druhá polovica, ktorá si veľmi jasne uvedomuje, že čo tu naozaj nikdy nebolo, je jasná myšlienka, odkaz. Na to by som si mohla protirečiť, že nemusím všade hľadať nejaký blbý odkaz. Ale... práve ten tu chýba na to, aby ste si po niekoľkých dňoch spomenuli aj na niečo iné, než uhrančivého (zahryznem si do jazyka, aby som tu nevypisovala ďalších milión superlatív) Joaquina. Režisérka sa pri tom krásnom obale a samej tajomnosti zabudla venovať tomu pod tým - obrala sa tak o možnosť vryť sa do pamäte... Neviem čo s tým a tak mi zostávajú iba rozpačité, ničnehovoriace tri hviezdičky. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

První půle lehce nad velká očekávání s tím, že v té druhé příjde něco, kvůli čemu jsem se bez předešlého nakoukávání trailerů pohodlně usadil do sedačky kinosálu a čekal "něco neobvyklého" aniž bych o ději filmu věděl něco bližšího. Stačilo spojení Phoenix - malý film - cannes - plakát s kladívkem a pár zdejších prvních komentářů a šel jsem do toho naslepo - v tom lepším případě, když toho dopředu víte o filmu málo, si odnesete perfektní zážitek. To se v tomhle případě nestalo. Druhá půlka šla u mne hrozně z kopce a po výborně namíchaném začátku zbylo v ústech jen takové průměrné mdlo. I tak mohu doporučit, protože Phoenix je prostě výbornej badass, hudba a děj zezačátku skvěle šlape a má to stopáž tak akorát. 6/10 ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Na tento film treba mať náladu. Bezvýchodiskový príbeh veterána, ktorého bolí telo i duša, žije so svojou matkou a zachraňuje mladé ženy z osídiel obchodu s bielym mäsom. Snímok rozpracováva psychológiu hlavnej postavy na vysokej úrovni, sofistikovane používa násilie, ktorého je pomerne dosť a nezabúda na artovú osobitosť. Táto kombinácia však môže byť aj vražedná a mnoho divákov vyčíta filmu práve tento spôsob. Mňa to vcelku uspokojilo. Lepší priemer. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mezi Old Boy a Driver s troškou Taken, ale dostal jsem cestu za pomstou s hudbou, kterou bych čekal spíše u kyberpunkového anime a táhlými pasážemi, které tzv "kladivo" scény nedokáží vytáhnout, pár lepších nápadu tam ovšem je. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočarý noir natočený jako artovka, noblesně a bez akce. Krvavá jatka vidíme zprostředkovaně nebo až potom co už kladivo odpočívá. Úvodní expozice je zbytečně dlouhá i když definuje vztah s matkou a dobrosrdečné jádro Phoenixovy postavy. Traumata z války (potažmo z dětství) jsou jasnější ze synopse než ze samotného filmu. Zajímavých nápadů je sice dost, ale na údernost Drive to prostě nemá. Herecky je to sice pecka, traumata hutná, snové sekvence překvapivé, ale ve finále jde o méně zábavnou verzi 96 hodin s obtloustlým pantátou s kladivem místo Neesona. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Film byl stále ve vývoji, když měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes. (griph)
  • Lynne Ramsay po premiéře v Cannes řekla, že promítaná verze filmu nebyla konečná a ještě dojde k úpravám. (MLazi)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama