Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 389)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $145,000,989Tržby Celosvetovo $226,941,585Tržby od roku 2009 za predaj Blu-ray v USA $10,069,116 //počet predaných kusov 607,073Tržby za predaj DVD v USA $79,798,171 //počet predaných kusov 5,388,963"Pripravte sa na akčný nárez v takých dravých rozmeroch ako od žánrového majstra akým je John Woo!" Toto je niečo čo poteší fanúšika akčného žánru. V niečom to dokonca pripomenie klasiku ako je Komando, je tu citeľne vidieť kde bola asi hlavná inšpiráciu u Luca Bessona, minimálne čerpal určité dejové body z tohto spomínaného filmu ale samozrejme, že to mu nechcem ani nebudem vyčítať, lebo všetko to zúročil na úrodnú pôdu. Hoci miestami je tej akcie až príliš a začne to vo veľkom pripomínať karate rezanice ako so Stevenom Seagalom v celku sa to dá zniesť a fakt užiť, lebo miestami to príde až Bourneovsky nadupané, kde človek zatajuje až dych a to ja mám moc rád. /videl v kine: 90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Křepká pohádka o paranoidním tatíkovi, co na výletě do Paříže pobije pár ošklivých Arabáků a Albánců, aby jeho princeznička štěstí došla a neskončila na gerontofilní holi vilného boháče. Morel a Neeson z dost nelogické a místy sentimentální podívané dělají neuvěřitelně adrenalinovou šlehu plnou brilantní akce a drsných hlášek. Tak perfektně nastříhanou a frenetickou akci jsem už hodně dlouho neviděl – a to se skoro výhradně pracuje s hodně úspornými choreografiemi. To pak člověk zapomene i na to, že příběh vlastně vůbec nedává smysl a je tam jen na ozdobu. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bum, bum, bum, bác. Politická korektnost a multikulturalismus dostává na solar s razancí nevídanou. Pak jednu mezi oči a mozek se potácí do země snů. Pác, bum, prásk. Takto vyhroceně šovinistický film vůči jednotlivým etnikům (ani Francouzi z toho nevyšli se ctí) jsem nepotkal už nějaký ten pátek. Co z toho, že Liam Neeson hraje Bournova dědečka? Kde nic není, ani albánská mafie nebere. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?! Těžko uvěřit, že bych někdy mohl na jednom místě potkat přes třicet tisíc kreténu, kteří mají vkus zdechlé filcky. Abych citoval jednoho zdejšího uznávaného a análně znásilněného majstra svojho oboru, skutečně se nejedná o "v rámci nejčistších 'akčních filmů pohybu' dokonale efektivní pecku", nýbrž o nudnou kokotinu, která vás donutí vystřelit si mozek z lebky. Pokud si chcete opravdu užít kulervoucí akční řežbu, doporučuji sadomasochistickou dětskou pornografii. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom jednoduche ako zakladna nasobilka, obsahom obludne rovnako ako skutocna realita a zanrovo udernejsie ako one inch punch od Bruce Leeho. Pokludny uvod je sice mozno trocha natahovany, ovsem od momentu, kedy otecko Liam Neeson vysvetli unoscom svojej dcery priamo do telefonu ako im spravi v nasledujucich hodinach zo zivota peklo, prepina film do takmer nonstop akcneho, bojoveho modu a nechava tak spomenut na to najlepsie, co ponukla europska (hlavne francuzska) akcna vlna 80´s s nekompromisnymi hrdinami na strane prava a spravodlivosti. Neeson zvlada bojove techniky na jednotku a Parizom si razi cestu za svojou unesenou dcerou s vytrvalostou buldoga a prieraznostou protitankovej strely. V ramci zanru velmi, velmi dobre. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (41)

  • Liam Neeson používa behom filmu pištole Beretta 92 FS, Taurus Millennium Pro PT111 a PT145, SIG-Sauer P226 a SIG-Sauer GSR. (ČSFD)
  • Jméno popové hvězdičky Sheerah (Holly Valance), přeloženo z hebrejštiny, znamená "zpívat". Jedná se o běžně užívané slovo. (žvanimírek)
  • Liam Neeson pôvodne očakával, že film bude prepadák a že aspoň strávi štyri mesiace v Paríži a naučil sa karate, zatiaľ čo mal v sebe aj túžbu prijať úlohu, ktorá bude fyzicky náročnejšia. Paradoxne film z neho urobil akčného hrdinu, pričom Liam povedal: "Úspech filmu ma veľmi prekvapil. Veď to bol taký jednoduchý príbeh."  (Arsenal83)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama