Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Snímek, který lehce připomíná nedávný The Belko Experiment přišel s fajn nápadem. Vezmeme vir a necháme 80 lidí aby se povraždili v jedné budově. Tento koncept zní na papíře fajn, ale zpracování je mírně nadprůměrem. Jedním důvodem je absence větší řežby. Dočkáme se sice nějaké té brutality a krve, ale přesto však námět nabízí mnohem více mechanik a věcí, které by se zde dali použít. Každopádně nic jiného filmu asi vytknout nelze. Rychle se rozjíždí, nechybí mu nadsázka a stejně tak potěší duo hlavních hrdinů. Prvního určitě všichni známe jako Glenna z The Walking Dead ( Steven Yeun) a ženskou roli obdržela herečka, kterou jsme mohli vidět v nedávném The Babysitter (Samara Weaving). Chemie mezi oběma funguje na jedničku. Zbytek je jen do počtu a jedná se spíš o neznámé tváře. Po dokoukání však snímek zanechal pachuť promarněného potenciálu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Bloodsucking Bastards a Belko Experiment další příspěvek na téma krvavé deratizace kancelářských krys. Krapet se to utápí v namistrovaném voiceoveru, právních žvástech a Lynchově úporné snaze být za každou cenu stylový, ale budiž.. Kdo by se nechtěl utkat se svým šéfem na golfovou hůl a hasák, aby se pěkně zblízka podíval na údajně nejvýkonnější mozek firmy.. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Agresivní, brutálně rozkošný a krvavý kousek, který spadá do spřízněné rodinky, kterou tvoří Mom and Dad a Belko experiment. Handicapem mu je skutečnost, že jsem jej viděl až po výše zmíněných snímcích, tudíž na to v určitém ohledu doplácí. Vytratil se třeba efekt překvapení, nicméně film je o něco chytřejší než se jeví. Je to hlavně nemilosrdná kritika záludných korporátních praktik. Určitě ne náhodou je v hlavní roli rozezlený žluťák, tím je zastoupen i určitý rasový podtext, který se skrz patra firemní budovy probíjí až ke generálnímu řediteli, aby si s ním vyřídil svůj nespravedlivý vyhazov ze zaměstnání. Film je natočen s nadhledem a je místy natolik sociálně kritický, až se z něj vytrácí hororová podstata, na které má být založen. Dialogy nejsou vůbec blbé, jen je určitě každý neocení. Přece jen je film vnímán coby horor, v němž virus způsobuje, že infikovaní ztrácí jakékoliv zábrany, tudíž se chovají jako smyslů zbavení. Budova je v karanténě na osm hodin, do nejvrchnějšího patra je cesta dlouhá. Žluťák se spojí se sexy klientkou firmy, která má také pádný důvod být nasraná, a společně mydlí kravaťáky vším, co se namane. A každé zabití těch nažehlených zjebů jsem si náležitě užíval. A vězte, že je co nenávidět, neb herci se svých záporných rolí zhostili tak dokonale slizce, že s nimi nelze mít soucit ani v nejmenším. Steven Yeun v hlavní roli je neokoukaný, akvizicí, která postaví i sto let mrtvé pyje, je pochopitelně rozzuřená Samara Weaving, někdejší Děvče na hlídání. Má to pomalejší rozjezd, s tempem film bojoval trochu po celou dobu, v ukecaných pasážích se rytmus vytrácel. Film je natočen kvalitně, nedýchl na mě amatérismus. Určitě nejlepší film nadějného režiséra Joe Lynche. A je to film značně nedoceněný. Přece jen to obsahovalo myšlenku, byť dovedně skrytou za krvák. 10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak. Niečo sa javí ako dobrý nápad, ale nie je. Niečo sa vám snaží nahovoriť, že je to inteligentné, nad vecou a zároveň riadne brutálne...ale nie je. Snaží sa to vo vás vytvoriť sympatie voči postavám a zároveň predať hlbšiu myšlienku...ale nedeje sa to. A to je Mayhem. Scenár je tak veľmi zlý...že podkopáva čokoľvek, čo je na tom filme dobré. Ale ani tých vecí nie je až tak veľa. Hodina a dvadsať minút sa nesie v znamení predvídateľnosti a neskutočnej nudy. Po prvých 20 minutách som vedel presne ako to bude vyzerať na konci. O postavy sme sa nebáli a vtipy nefungovali. Krvi bolo málo a tie dejové zvraty pôsobili samoúčelne. Toto nie je ani béčko. A teraz k tomu dôležitému. Mali by sme začať riešiť fakt, že Samara Weaving zachraňuje filmy. Len kvôli nej som túto ohavnosť dopozeral a bol som ňou unesený. Každý film čo som s ňou videl, posunie o úroveň vyššie a ja len napäto čakám kedy prejde z druhotriednych filmov do prvej ligy. Herecky to ťahala veľmi a pritom je vedľajšia postava. Jej gestá, drobná herecká akcia, aj keď na ňu nie je kamera upriamená, a ten zlatý úsmev. Ona filmu vyslúžila dve hviezdy. Inak je film tak nelogický ako vyprážaný ľad. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama