Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (502)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Himesh boží, muzika taky, přesto po konci spíše zklamání. A to hlavně z mezihry. Připadal jsem si jak na opeře, když dirigent ztratí noty a najde je až před koncem a místo aplausu je jen vlažný potlesk vsedě. A Lily mě neskutečně vytáčela, svou rolí, jinak ❤️ samozřejmě. Jako vzpomínka na Beatles super s originálním nápadem, ale budu si muset počkat, až Danny natočí něco lepšího. Určitě na to má. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

...a s každým dalším hudebním filmem hůř a hůř, takže případní další si už vážně nechám ujít. K Bohemian Rhapsody jsem měl jisté výhrady, nicméně šlo o skutečnou poctu jedné legendární skupiny v podobě životopisního filmu, u Zrodila se hvězda jsem vnímal výrazné kvality alespoň skrze hodně dobré původní písně. Nicméně tohle filmové parazitování na písních The Beatles v obalu poněkud primitivní zápletky a stokrát obehrané šablony akceptovat ani jako průměrný film nemohu. Rapidně vzrůstající sláva společně se vzrůstáním překážky v milostném vztahu, prvoplánové figurkovité postavy samozřejmě včetně rezolutně přísné manažerky, děj z velké části až nudně předvídatelný včetně happyendu, který si prakticky nic nezadá s pomalu 50 let starými filmovými muzikály. Tohle je fantasy s alternativní historií, tak samozřejmě nechybí přítomnost jedné z již mrtvých osobností. Nicméně marně jsem se těšil a čekal nějaké výraznější překvapení v podobě vybočení z oné šablony, nekonalo se. Což o to, většinovému publiku postačí tah v podobě oblíbeného zpěváka hrajícího ve vedlejší roli sebe sama, do šablony přesně zapadající vtípky a další trhák, který se na plakátech tváří jako nový originální evropský (britský) film, je na světě. Efektní blikající písmenka přes obraz a jiné digitální srandičky během každého pátého záběru fakt neocením, na to mi stačí zapnout jakoukoliv TV show. Pozitivem tedy je, že tam občas zní kousek pěkné muziky, člověk se párkrát pousměje u těch pár vtípků, spočátku uvidí pár poetických záběrů na přírodu v Liverpoolu a že tam hraje opravdu velice pěkná herečka! :-) 45% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Počáteční euforie z toho, že mohu při romantické komedii slyšet aspoň zprostředkovaně ty největší pecky od The Beatles, což jsou songy, které minimálně ve studiovém znění ve filmech kvůli předraženým licencím neuslyšíte, už trochu opadla. Zajímavý nápad Richarda Curtise vystavět alternativní svět, v němž zmizela řada kulturních fenoménů (a to nejen hudba The Beatles) vyznívá trochu polovičatě, má vlastně propojit řadu nápadů a vtipů (mezi nimi trefné rýpnutí do moderních politicky korektních trendů, že legendární název White Album není rasově citlivý), ale ve finále se o jeho příčinách, fungování a logice moc nedozvíme, a scenáristický slepenec pak působí trochu necelistvě. Nemluvě o tom, že do děje muselo být během postprodukce rozsáhle zasahováno (kompletní vystřižení vedlejší dějové linky s Anou de Armas). Romantická zápletka už je pak jen šablonovitá love story, která tam prostě musí být. A prkenný neherec Ed Sheeran měl ve filmu na můj vkus až moc prostoru. Jinak jde samozřejmě o technicky výborně odvedený letní snímek, který zkrátka má nalákat na feel-good nostalgický tón a pobavit, což se mu samozřejmě u většiny diváků podaří. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po nesmrtelných písních od Queen a Eltona Johna vzkřísili filmaři The Beatles, na jejichž stejně nadčasové písně si však najednou takřka nikdo nepamatuje. Samotný námět je vskutku zajímavý a líbilo se mi, že se tvůrci jistým způsobem snažili Brouky a jejich vesmír přizpůsobit dnešní době. Půvabná Lily James mě opět okouzlila a doufám, že se nováček Himesh Patel objevím v dalších filmech. Pobavila mě humorně pojatá účast Eda Sheerana, na druhou stranu se mi ani po tomto snímku nepodařilo přijít na chuť Kate McKinnon. Když by se chtěl člověk ve filmu zevrubněji rýpat, určitě by něco našel, ale já byl v kině spokojený - nechal jsem se unášet na nesmrtelných rockových klasikách, prožíval jsem s hlavními postavami jejich turbulentní vztah a v neposlední řadě jsem se nechal dojmout a překvapit "účastí" jistého nejmenovaného zpěváka, který povstal z mrtvých. Místy je to sice kýčovité a na city hrající, ale je to podáno tak milým způsobem, že jsem to spolkl i s navijákem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I tentokrát se ocitáme pod tíhou vřelosti a pozitivity, ale něco tomu chybí. V žádném případě neříkám, že by byl Danny Boyle špatný režisér, ale možná měl mnou milovaný autor Richard Curtis usednout i na režisérskou stoličku. V naprosto jedinečné Lásce nebeské jsme byli svědky metody pokusů a omylů. U Lásky čas přidal Curtis fantaskní prvek cestování v čase. Zafungovalo to. I tady si pomohl fantaskním prvkem. Příjemně plynoucí romantika z britských ostrovů (vážně miluju ten jazyk) dorazila znovu, má to ale několik zdvižených ukazováků. Curtisův humor naštěstí není primitivní, ale tentokrát je ho zoufale málo. Našemu hrdinovi se nedaří prorazit, svého muzikantského snu se začíná pomalu vzdávat, ač ho kupředu žene holka pro všechno, mimo jiné i jeho „manažerka“ s tváří sličné Lily James. Pomůže, že nikdo netuší, že někdy existovala jedna z největších hudebních legend: The Beatles. Notoricky známé skladby prostě nikdo nezná. Stačil dvanáctivteřinový celosvětový výpadek proudu. Texty písniček slavné čtveřice z Liverpoolu mu dokonale změní život, jenže zářná kariéra písničkářského génia úplně nepasuje s láskou z malého městečka. Jenže je to kariéra postavená na lži. Zda je obyčejným zlodějem, mu proudí v hlavě po celou dobu, ale na dřeň s myšlenkou „krádeže slávy“ nepracujeme. Do hloubky nejdeme ani s tím, co má blackout společného s kolektivní společenskou pamětí. I v případě rýpání si do hudebního průmyslu šlo víc přitlačit na pilu. A konečně vývoj ústředního vztahu nemá takovou gradaci, jakou bych si přál. Curtis prostě zapomíná na skutečně bolavé momenty a nepřináší ani hořké otázky. Čelí jen „nějakým“ rozhodnutím, která se stejně obratem vyřeší. No, není toho (těch výtek) úplně málo. Rukopis režiséra Dannyho Boylea je vidět v momentech, které umožňují hravost, debutující Himesh Patel je fajn, poraženecká pokora Eda Sheerana rovněž. Přál bych si každopádně větší dynamiku, nějaký zásadní moment i výraznější tečku. A bohužel (u Curtise to zamrzí dvojnásob) i opravdové emoce. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu dvakrát uslyšíme píseň „Shape Of You“ od Eda Sheerana. Porvé zazní v letadle a podruhé jako Edovo vyzvánění. (Duoscop)
  • Ve chvíli, kdy Jack Malik (Himesh Patel) sedí s Johnem Lennonem (Robert Carlyle) na pláži na otočené loďce a povídají si, je možné vidět vpravo dole na lodi nápis vzhůru nohama „Imagine“, což je jedna z písní Johna Lennona. (Hrobka888)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. května 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama