Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záře nad Tichým oceánem vyplní funkci Krytonova Fotostroje času a pošle Kocoura Toma F-14 na nerovný souboj s myší (rozumějte Zero). Pak už se jen řeší dilema, zdali porušit časové kontinuum a zachránit Pearl Harbor nebo nechat věci být, ať má o čem točit Bay.. Už jen kvůli dvojici K.Douglas/M.Sheen to ovšem stojí za podívání. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká, vojenská, lietadlová loď USS Nimitz CVN-68 vpláva do nepredpovedanej, silnej búrky. Pohltí ich "Tajomná žiara nad Pacifikom". Obrovskú loď i s celou posádkou tento zvlášty jav posunie o štyridsať rokov do minulosti. Ocitnú sa v roku 1941. Pár hodín pred japonským útokom na Pearl Harbor. Majú možnosť zabrániť zničeniu tejto strategickej základne. Majú možnosť zmeniť svetové dejiny. Ako sa rozhodnú? A aké následky bude mať ich rozhodnutie? **** ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Mám rád cestování časem ,ale má to háček. Skoro vždycky, když se někdo snaží změnit světovou historii, nebo má namířeno tam, kde by mohl změnit dějiny, nikdy se to nepovede a nikam to nevede. Proto jsem od filmu nečekal nic světoborného. Hezký scénář, leč děj nás nikam moc nezavede. Povedené herecké obsazení alespoň zaretušuje, že film je vlastně skoro o ničem. Přesto dám čtyři, protože jsem ten snímek viděl několikrát a je to pěkná nedělní oddychovka. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmů který jsem miloval v dobách mého dětství. Cestování v čase je fenomén a tento film je podle mne jeden z průkopnických filmů... Co by bylo kdyby se v minulosti něco změnilo - jaký by byl život nyní... Potkávání sebe sama v minulosti a budoucnosti... To tady také najdete... Tento film a v takovém obsazení snad nemůže (úplně) zklamat nikoho... - Viděno 4x cca - 80% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v éře počátků VHS a s "kouzelným" rychlodabingem se mi film velice líbil i přes závěrečnou "pointu", která nemá logiku a vyloženě pohřbí jinak velmi dobrý film. Myšlenka, co kdyby se změnily dějiny v roce 1941 během náletu na Pearl Harbor, kam se loď dostane, není vůbec špatná. Více než herecké výkony jsou v popředí americká válečná technika, především letadlová loď U.S.S. Nimitz. A to byl asi hlavní kámen úrazu, proč už v roce 1982 zakoupený a posléze i česky otitulkovaný film po zásahu "cenzorem", do československých kin nakonec celých dlouhých deset let nesměl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)
  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)

Reklama

Reklama