Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se jako školačka bláznivě zamilovala do Langmajera a do celý tý povedený partičky jeho kámošů v zeleném. Film pak vytvořil můj doteď nepřekonaný, osobní rekord v “kolikrát jsem na tom byla v kině”. Z dnešního pohledu v tom nevidím víc než jen banální příběh s průměrnými hereckými výkony, kterej slušně pobaví. Ale tohle byla filmová láska mého pubertálního mládí! Takže za ty nostalgický vzpomínky a za ten můj rekord nemůžu ubrat ani cípeček. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

U nás zapřisáhlých pacifistů, pro které je v ruce odpornější samopal vzor 61 než úd předsedy uličního výboru, může mít příběh z časů, kdy se holky tam dole neholily a chrabří rošťáci v zeleném nesnesli pravičácké tendence, těžko valnou šanci na znatelný úspěch. Pravda, některé fórky jsou celkem zdařilé a dostatečně dětinské, aby vykouzlily na mé tváři mírný úsměv. Nicméně na výslednou Tučkovu taškařici s notnou dávkou sentimentu zavzpomíná snad jedině Jirka Langmajer, který po závěrečných titulcích roztřesenými prsty vytočí číslo Karla Rodena a nesmělým hlasem špitne do sluchátka: Dobrou noc, ty starý bobře. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden by čakal, že je to len ďalšia z tých polorežimných a poloanarchistických rafinovane ideologických komédií dodýchávajúcej totality koketujúcich so vzormi z kapitalistického Západu, kvôli čomu som po nej toľké roky nijako zvlášť neprahol, ale ono zrazu z ničoho nič príde perfektná zábava a možno najakčnejší československý film 80. rokov... - Teda jeho prvá polovica, to je proste parádne nastrihaná akčná jazda a pre mňa veľké prekvapenie - len škoda, že v tom zmysle neurobili celý film, lebo druhá polovica po takom rozjazde je už iba nudná 80-ková konvencia. Samozrejme nikto neuverí tomu, že komunistická vojna bola taká zábava, ale ako to nepripraveného diváka vtiahne, takmer som zaľutoval, že som k takejto skúsenosti nebol donútený... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších českých komedií, v jehož obsazení vévodí silný ústřední herecký trojlístek v sestavě: Langmajer, Roden, Jandák. Vedlejší postavy si vedou stejně skvěle. Daniel Landa se na vojnu prostě hodí:) Skvělé, přirozené, vtipné, nezapomenutelné. "Jo, a dávali něco s Travoltou." - "Jé, Vy jste tam byl taky? Tak vidíte, že nelžu." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)
  • U ukradeného chladícího vozu, který Kouba (Jiří Langmajer) řídí, si lze všimnout měnících se uchycení zrcátek. Je tak patrné, že jezdil v různých autech. (BloodMax)

Reklama

Reklama