foto

Jiří Langmajer

  • nar. 3.6.1966 (51 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Plzni v muzikantské rodině. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Konzervatoři Praha. Ještě v období studií jej obsadil režisér K. Smyczek do televizního seriálu Třetí patro. Prošel několika divadelními soubory – v Divadle pod Palmovkou, v Divadle na Vinohradech. V Divadle pod Palmovkou vytvořil řadu hlavních rolí (Peer Gynt, Caligula, Oidipus, Amadeus, Ubohý vrah, Kean) Hostoval v Národním divadle, Hudebním divadle v Karlíně, Černém divadle, Studiu Bouře, ve Viole, v divadle Kalich. V posledních dvou letech vytvořil dvě výrazné role na Shakespearovských slavnostech na Pražském hradě – Edgara v Králi Learovi a Hamleta. V roce 1999 se stal držitelem Thalie pro umělce do 33 let za roli Caliguly. Hrál v mnoha televizních inscenacích a seriálech – PF 77, In nomine patris, Kouzelný přítel, Bylo nás pět, Zdivočelá země, O ztracené lásce, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, účinkoval ve známých českých muzikálech.

Zdroj: Presskit k filmu "Na vlastní nebezpečí"

Herecká filmografie

Filmy

2018 Láska za milion
2017 Fagus
Nejlepší přítel (TV film)
Špunti na vodě
2016 Bezva ženská na krku
Sezn@mka
2014 Všiváci
2012 Líbáš jako ďábel
Svatá čtveřice
Ženy, které nenávidí muže (TV film)
2011 Hranaři
Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková (TV film)
2010 Adéla ještě nevečeřela (divadelní záznam)
Doktor od jezera hrochů
Nesmrteľní: Náramok (TV film)
2009 Dracula (divadelní záznam)
2008 Devatenáct klavírů (TV film)
Divnovlásky (TV film)
Oběti: Karambol (TV film)
Vy nám taky, šéfe!
2007 Muž a stín (TV film)
Na vlastní nebezpečí
Tajemství (divadelní záznam)
2006 Pravidla lži
2004 In nomine patris (TV film)
Kouzelný přítel (TV film)
Milenci a vrazi
Post Coitum
Snowboarďáci
Vánoční panenka (TV film)
2003 Král Lear (divadelní záznam)
P.F. 77 (TV film)
Útěky (TV film)
Vrah jsi ty! (TV film)
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)
Brnění a rolničky (TV film)
Múza je hrůza
Uniforma (TV film)
Zázračné meče (TV film)
2000 Král sokolů
1999 Až budeš starší (TV film)
Návrat idiota
Sjezd abiturientů (TV film)
Slečna Julie (divadelní záznam)
1998 Ex offo (TV film)
Milenec lady Chatterleyové (TV film)
Silná jako smrt (TV film)
1997 Genová inženýrka (TV film)
Pták Ohnivák
Smolař (TV film)
Trampoty pana Humbla (TV film)
Zdivočelá země
1996 Poe a vražda krásné dívky (TV film)
Strážní andělé (TV film)
1995 Andělský smích (TV film)
1994 Díky za každé nové ráno
Jak si zasloužit princeznu
Ještě větší blbec, než jsme doufali
Německý uprchlík (TV film)
1993 Česká muzika (TV film)
In flagranti (TV film)
Zámek v Čechách (TV film)
1992 Král, který rád hrál (TV film)
Královský život otroka (TV film)
Pravda o zkáze Titaniku (divadelní záznam)
Světýlka z blat (TV film)
1991 Dívčí válka (divadelní záznam)
Hodina obrany (TV film)
Miláček Ornifle (TV film)
Panenka s porcelánovou hlavičkou (TV film)
Pohádka o touze (TV film)
Zkouška (studentský film)
1990 Nemocný bílý slon
Tichá bolest
1989 Čeleď brouků finančníků (TV film)
Foukaliště (TV film)
Podivné setkání (TV film)
Uzavřený okruh
1988 Kamarád do deště
Opožděná vražda (TV film)
Paní Liška (TV film)
Sukňa lenže zelená (TV film)
Vlastně se nic nestalo
1987 Copak je to za vojáka...
Poslední leč Alfonse Karáska (TV film)
Proč?
Přízrak (TV film)
Strom pohádek: O bílé laňce (TV film)
1986 Krajina s nábytkem
Stopy ve skle (TV film)
1985 Dva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř. (TV film)
Náušnice (TV film)
Večeře se šampaňským (TV film)
1983 Kluk za dvě pětky
Šípková Růženka (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (E09)
Zpěvačka (E08)
Padělek (E07)
Kapitán Exner (TV seriál)
Znamení lyry - 2. část (E08)
Znamení lyry - 1. část (E07)
Lajna (TV seriál)
Únos (E01)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
Vinaři (TV seriál)
Návrat (S02E07)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (13)
2013 Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
Nevinné lži (TV seriál)
Druhý dech (E03)
Škoda lásky (TV seriál)
Přirozený talent (S01E10)
Maruška (S01E06)
Úspěšný lov (S01E04)
2012 Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
Chemie lásky (E09)
Školou chodí Mikuláš (E08)
další epizody (10)
Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Nesmrtelní (TV seriál)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Fajn brigáda (S01E02)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Blondýna na sále (S03E59)
Nevyznám se v tobě (S03E58)
další epizody (21)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Druhý pokus (S03E33)
další epizody (45)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ordinace v zoologické zahradě (S02E34)
Zítra bude peklo (S02E33)
Texasky z Texasu (S02E32)
další epizody (77)
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Banální diagnóza (E04)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Narodil se Kristus Pán (S01E13)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (6)
Třikrát baron Prášil (TV seriál)
1993 Pomalé šípy (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Pes (S03E03)
1989 O čarovné Laskonce (TV seriál)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Ukradený ženich (E05)
1988 Druhý dech (TV seriál)
1987 Strom pohádek (TV seriál)
1985 Černá země (TV seriál)
Třetí patro (TV seriál)
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Malý muž a velká žena (E02)
Sněhurčina smrt (E01)

Dokumentární

2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
2007 Film o filmu: Na vlastní nebezpečí (TV film)
2004 Film o filmu: Milenci a vrazi (TV film)
Pre coitum filmu: Post Coitum (TV film)
1999 Film o filmu - Návrat idiota (TV film)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)

TV pořady

2017 Pohádky krále Jiřího (TV pořad)
2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Česká miss (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
One Man Show (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Silvestrovské sny Jiřiny Bohdalové (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Těžkej Pokondr: Kníra mám (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace