Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné drama s akčními náznaky. Koukat se to dá, ale celou dobu jsem měl nutkání dát jen dvě hvězdy, což jsem nakonec také udělal. Jelikož je to celé takové o ničem a Neeson není příliš zajímavý ani sympatický. V podstatě se jedná jen příběh o důchodci, co uniká před kartelem a přitom občas střílí. Tedy nic nového, ani převratného a po většinu času je to vlastně dosti nudné. 49% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy, ale aj to s privretím oka. Je to také netradičnejšie (na Neesona) road movie. Už mal ďaleko lepšie počiny aj v poslednej dobe a dokonca aj tie nasledujúce vyzerajú lepšie ako napr. Memory či Blacklight. Ale hej, stále je to herec, ktorý tieto úlohy berie jednu za druhou a čuduj sa svete, oni mu celkom sedia, aj keď priznajme si, časy Taken sú už dávno nenávratne preč. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

Dvorny Eastwoodov producent Robert Lorenz sa chopil druhy raz reziserskeho kormidla (jeho debut je drama prave s Clintom Trouble with the curve) a napriek tomu ze by vdaka trailerom a pritomnosti Liama Neesona clovek ocakaval nieco v style Taken, tak sa docka komornej dramy o putovani "starca" s mladym mexickym uprchlikom pred Mexickym kartelom ktory by nezastavilo ani desat Trumpovych murov. akcie vela nie je, ale westernove finale pripominajuce mi klasiku The Witness (s Harrisonom Fordom) sa podarilo... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mu tie gumené medvedíky kúpil hneď, nemusel mať v úvode také patálie. Čo sa filmu týka, zaujimalo by ma, do kedy bude Neeson neustále naskakovať do rolí, ktoré sú všetky na jedno kopyto. Veď toto už snáď ani nikoho nemôže baviť. K samotnému scenáru sa radšej nebudem ani vyjadrovať, to je doslova ostuda. A toto prosím pekne trvá takmer 2 hodiny. Vy vyjebaní, nevkusní okrádači času .. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Neesenovka, ktorej pointu a zápletku sme videli spracovanú už sto razy a ktorá originalitou rozhodne neoplýva. No najmä vďaka fajn napísaným dialógom a charizmatickému Liamovi Neesenovi v hlavnej úlohe, ktorý snímok ťahá nahor ako to len ide(ako vlastne vždy), to bolo pre mňa bez problémov pozerateľné. Akcie, ako býva v posledných Neesenových filmoch zvykom je menej a menej, no pri pohľade na tých pár akčných scén čo Marksman obsahuje je to aj celkom logické. Liam proste nemladne(už 68) a tak ide radšej striedmejšou cestou, kedy si film ako tak môže zachovať punc reálnosti než by mal byť prešpikovaný akciou na ktorej by bolo vidieť že Liam je na takéto filmy už starý. Za mňa fajn a na jedno pozretie som si tento akčňák s už regulérnym dôchodcom Neesenom a jeho morálne správnym hrdinom s vojnovou minulosťou, ktorého naháňa kartel užil. No ak nie ste cieľovka, ktoré podobné filmy vyhľadáva ako napríklad ja, tak sa môžte Marksmanovi pokojne vyhnúť. Lepšie 3* 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama