Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 1

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (2 035)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle se v současné době chodí do kin. Definitivně jsem se ujistil v tom, že není třeba chodit do kina každý týden jen proto, abych si dokázal, že jsem filmový fanoušek nebo dokonce rádoby cinefil. Platit za podobné filmy je hloupost. Laciná, plytká zábava a frky o ničem. Jediná věc, která se povedla, je hudba. Efekty opravdu vychvalovat nebudu. Mohou být sebevíc megalomanské, ale jen ony příběh neodvypráví. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, jako kdyby si partička homoušů chodících dvakrát denně do solárka řekla, že je na čase se na chvíli přestat opalovat a jít nakopat prdel bohům. Výběr herců je totiž první obrovská slabina filmu, hlavní hrdina vypadá spíš jak Cristiano Ronaldo z modrejma očima. Ona vůbec celá parta je jeden velkej úlet. Dva z nich vypadají jak kdyby ještě těsně před jejich narozením nebylo rozhodlo zda to budou holčičky a nebo kluci a podle toho nakonec vyšli na svět, další dva vypadaly jak důchodci, kteří si musí přivydělávat hraním ve filmech než jim Paroubek přidá třináctý důchod a pak tam je ještě nějaký hovado, co připomíná jiný hovado z Hvězdných válek, jen místo žlutých svítících očí, nafasovalo od Transformerů modrý svítící oči. Druhou slabinou filmu je třaslavá kamera při nekterých akčnějších scénách. Ovšem vůbec nejhorší na celým filmu je nulová snaha dostat do diváka alespoň nějakou porci emocí. Přehršle efektů naprosto nedává šanci vytvořit atmosféru tajemství a napětí. Je to všechno v duchu "koukni se diváku, jak to umíme s počítačem" a to Souboj titánů naprosto pohřbívá. Jediný co se mě líbilo byla hudba a některé záběry kamery, ale to je asi tak všechno. Vím, že film je určen k zábavě, tak jsem se svým hodnocením maximálně možně vstřícný, ale víc jak dvě hvězdy z toho prostě nedostanu. Na závěr ještě mé díky uživatelům Viktooorka, Malarkey a Spinosaurus, za doporučení jít na film ve 2D. Příplatek za 3D u tohoto filmu, jsou opravdu jen naprosto zbytečně vyhozený prašule. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Sled scének, které spolu někdy téměř vůbec nesouvisí nebo na sebe vůbec nenavazují. K tomu jsou v Souboji Titánů postavy, které mají pochybnou motivaci ke svým činům. Souboj Titánů je tedy chaotický road movie, v němž se sem tam někdo popere nebo zapíchne monstrum, sem tam se zcela bezdůvodně objeví postava, která zase zmizí, a pak je konec. Ani technicky není Souboj Titánů dobrý film. Měl jsem celou dobu pocit, že se dívám na celovečerní díl Xeny. PS: Co měla znamenat ta Medúza? Myslel jsem, že to mám být obluda! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem rubačku z antického Řecka a to jsem také dostal. Nostalgické vzpomínání na originál hoďte za hlavu, osedlejte spolu s Perseem okřídleného Pegasa a smiřte se s tím, že novodobá verze Souboje Titánů je jednoduchá, ale svůj účel plnící zábava, která ani na vteřinu neztrácí dech. Poctivě nářezový blockbuster na (ne)jedno použití. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, původní verzi jsem viděl nejméně pětkrát, ale upřímně seru na to, jaký postoj tento film zaujal vůči originálu. Souboj titánů 2010 je prvoplánová popcorn akce pro puberťáky, kteří opovrhují vším, co je starší než oni. Ačkoliv puberťák nejsem, hrdě se k ním hlasím, nemá smysl žít ve špatném obrazu a trapných efektech jenom proto, že to tenkrááát bylo cool a inovativní. V tomto remaku je možná zbytečně moc zahleděných pohledů, klišé a tradičně "předsrněných" hlavních postav s až moc motherfucker postoji, ale to je asi všechno, co filmu mohu vytknout. Efekty, souboje, herecké hvězdy, všechno tento fim má a já s tím jsem spokojen, rozhodně si raději pustím komerční blockbuster, než pseudointelektuálně-k-posraní-nudnej film, z kterého je mi na blití ještě týden po zhlédnutí. 90% 18.04. 2010 08/19 nejočekávanějších 2010 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Pouze dva maskéři skoro denně velice zdlouhavě líčili a vytvářeli náročný makeup (až čtyři hodiny) pro herce a herečky, kteří ve filmu ztvárnili postavy Háda (Ralph Fiennes), Kaliba (Jason Flemyng) a tří čarodějnic (Ross Mullan, Robin Berry, Graham Hughes). (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama