Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (183)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Konec uplně na hovno. Asi jako při maximálně nadprůměrném sexu dostat těsně před vyvrcholením křeč a spadnout na zem.  Na 2 nejzajímavější postavy jeden krátký němý záběr, místo nich vytáhli uplně WTF klišé následované otravným vedlejším klišé.  Jedna z nejikoničtějších SW postav zabitá do role nabarveného cosplay šaška. Chudák Mikkelsen, schválně se podívejte na jeho civilní záporáckou roli v dánském dramatu o zneužívání dětí, tam z něj jde strach každým záběrem. Potenciál to mělo, ale zase to spadlo do klasických Filoniho hoven s odkazy a pomrknutími, kde mu uniká primární kostra a zábavnou. A taky aby byl seriál o Ahsoce o komkoliv jjiném jenom ne o ní je silně WTF.  Jo, měl jsem pocit místy že to má epické záběry a pěkný přesah, ale pak jsem si vzpomněl na podobné záběry z Vychováni vlky od HBO a měl jsem pocit, že srovnávám Čtyřlístek se Zahnovou trilogií. 5-6/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Několikrát resiscutovaná, a viditelně nesmrtelná postava Ahsoky se po Xté vrací ve svém vlastním seriálu, který je vlastně o všem okolo, jen ne o Ahsoce. Předně je hlavně nepřiznanou pátou řadou Povstalcou. Ono řekněmě si to na rovinu, všechny ty SW seriály pod hlavičkou Disney jsou vlastně jeden seriál, protože jejich provázanost je obrovská a pro plné pochopení je nutné odsledovat úplně vše. I díky tomu tak první řada (protože se nic moc nevysvětlí, tak je jasné, že bude další, nebo se to zas vyřeší někde jinde...) působí jako malá část celku, u kterého je už teď jasné, že bude postupně gradovat do velkolepého Filoniho filmu. Mnohými blahořečené, mnohými nenáviděné Volume opět hraje vizuálně důležitou součást, a mě už teda všechny ty arénové souboje a digitální pozadí začínají lézt na nervy. Kde však nelze nic vytknout, tak to je casting postav z Povstalců protože takovéto povedené převedení postav z animáků do hrané podoby jsme tu už dlouho neměli. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Možný SPOILER). Vizuálně načančaná vesmírná pohádka, která si připíše jedno nezpochybnitelné prvenství – je to první SW seriál, jehož osmihodinový děj se dá shrnout do jedné jediné věty. Prostě: máme skupinu lidí v bodu A, a skupinu lidí v bodu B a tyhle dvě skupiny si za rádoby dramatických okolností vzájemně prohodí místa. (Konec SPOILERU). A o žádné z těch postav se nedozvíme nic zajímavého. Klaďasové jsou (stejně jako v Rebels) v lepším případě matní, v tom horším otravní, záporáci působí o něco lépe, ale jako kdyby s nimi tvůrci pořádně neuměli pracovat (kromě výborné čtvrté epizody, která je předčasným emočním vrcholem celého seriálu). Sice se pořád něco děje - šermuje se zářivkama, lítá se sem a tam a střílí se z vesmírných stíhaček, do toho se čaruje a pronášejí se jakási moudra – nic z toho ale nedokáže zastřít fakt, že je to vlastně tak nějak prázdné a o ničem. Bod k dobru se dá přičíst pouze za pokus posunout celý ten SW svět víc směrem k high fantasy (kam vlastně logicky patří), což se ale bohužel děje pouze v rovině scénických symbolů, bez možnosti prožít nějaké skutečné osudové emoce. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje premýšľanie o tomto seriály sa v podstate zúžilo na jednu jedinú otázku. Je to horšie než Obi-Wan Kenobi? OWK mal lacný vizuál, k dispozícii najviac kultovú postavu + jednu z najzásadnejších a totálne premrhal svoj potenciál. Naopak chrlil Star Wars klišé a nudu. Ashoka pôsobí drahšie, nemá však atraktívne postavy a rovnako chrlí Star Wars klišé. Na záver väčšiny dielov sa dostavil pocit, že sa nič zaujímavé nestalo. Sledovať epické nakladanie nákladu či "dramatické" politicko-právne pojednávanie? To chceš. Pokus o Duna štýl tak isto vyšumel do stratena. Vytvárať "hororový" nádych zelenou parou akosi nestačí. Takže horšie než OWK? Nie, ale úplne rovnako zbytočné a nudné. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka Tano je určitě úžasná postava Star Wars, ale jak hodnotit SW seriál, kdy v posledních dvou dílech začnete nějak podvědomě fandit zlu? Negativní postavy jsou mnohem charizmatičtější a mají dokonalý náboj, zatímco parta intergalaktických hipíků v čele s perským princem budí spíše pubertální dojem… Že by jen generační kolize? Zamýšlím se nad tím, proč obdivuji Mandaloriana a Boba Fetta, zatímco Obi-Wan Kenobi s Ahsokou mne zanechávají s pozdviženým obočím… Závěrem musím říci, že pojetí Star Wars očima Dave Filoniho je báječné a držím mu palce v další tvorbě. Jo, Mary Elizabeth Winstead má hezký zadeček ;-)! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Podlaha ve výcvikové místnosti obsahuje znaky Staré republiky i Vrcholné republiky (300 BBY). (Veskoslav)
  • V rámci flashbacků uvidíme dvě válečné operace. První je bitva o Ryloth, domovskou planetu Hery Syndully (Mary Elizabeth Winstead). V té době vedl rebelii proti Separatistům její otec generál Cham Syndulla. A druhá je během Obléhání Mandalore a občanské války, kdy se republikové vojska spolu s loajalisty vedené Bo-Katan Kryze, postavila proti vojskům Maula na konci Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama