Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě spíše průměrné rozšíření zasazené do mezery mezi třetí a čtvrtou epizodu Star Wars. Povedl se začátek, vydařil se i konec, ale vše mezi tím je postaveno na podobné ověřené šabloně, která ničím neohromí, jelikož nápadně připomíná tu z mandaloriana. Postavy za mě docela v pohodě, jen bych měl pár výhrad, ale nechci spoilerovat, prim samozřejmě hraje Ewan. V celku jde tedy o mini seriál, který sice vyloženě nezklame, ale taky Vás neposadí na zadek a to říkám jakožto velký fanda Star Wars univerza. Další řadu bych za mě spíše nedělal...6/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hateři všech zemí vyližte si prdel a pokud se dotknu někoho ze svých oblíbenců tak sorry, ale když tu čtu ty některý blbosti tak se fakt bavím. Jasně tohle je svým způsobem hodně konzervativní sázka na jistotu. Nic převratnýho ani dechberoucího, ale svým pojetím je to jednoznačně nejblíž původní trilogii to musí vidět i slepej ignorant. McGregor si návrat do slavné role užívá plnými doušky a jeho souhra s malou Leiou je překvapivě funkční a vtipná. Jak se objevil poprvé Vader dostal jsem husinu, takže pod čtyři určitě ne.75% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož účelem je vysvětlit, proč se princezna Leia v nouzi nejvyšší (tedy na začátku Epizody IV) obrátila právě na Obi- Wan Kenobiho. No, protože jako desetiletá holčička s ním zažila báječné dobrodružství a ten chudák nevěděl, co dřív. Zda se od ní nechat poučovat, rozmlouvat se svým bývalým mistrem (který neodpovídá) nebo se kočkovat s bývalým učedníkem. Postava Třetí sestry (to zní jako z hongkongského filmu od Shaw Brothers) je sice nejlépe napsaná, ale naprosto katastrofálně obsazená. Taky konečně víme, že v rodině farmáře Owena šéfovala tetička Beru. Další řadu jen v případě, že se rezignuje na jakýkoli děj a šest dílů budeme sledovat, jak titulní hrdina hnije a stárne na Tatooinu. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Pouliční prodejce nabízí Obi-Wanovi (Ewan McGregor) tři různé druhy koření: Kessel pure, Glitterstim a Felucian. První dva druhy ve skutečnosti pocházejí z dolů na koření v Kesselu, který jsme mohli vidět ve filmu Solo: Star Wars Story (2018). (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama