Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (482)

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně cesta, kterou by se měli SW vydat. Zamknout Kennedy někam hluboko do sklepa a zahodit klíč a pak se otevřít úplně všem žánrům, v tomhle univerzu se může odehrávat naprosto cokoliv, od romantiky až po horor. Tvůrci to správně pochopili a udělali si SW western. Je to trochu jednodušší, místy hodně naivní. Ale díky sympatickému castingu a Baby Yodovi to celkem funguje i v momentě, kdy téměř doslovně vykradou Sedm statečných. A nejlepší ze všeho je vizuál závěrečných titulků a hudba od L. Goranssona. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt, který si dle mě získal zpět mnoho fanoušků Star Wars, kteří tak trochu dali sbohem této sérii po nejnovější trilogii. Jon Favreau rozhodně s originem Mandaloriana snad ani nemohl šlápnout vedle, tak zajímavá postava z původních hvězdných válek si nějaký spin-off jednoduše zasloužila. Trochu jsem se obával, že si tento seriál vzal pod svá křídla Disney, hlavně jsem v koutku duše doufal, aby z toho na každém kroku nečíšila jakási dětinskost. Naštěstí se s tím tvůrci nepárali a pojali to převážně dospěle ( i tak se najdou trapnější chvilky plné stupidního humoru, ale našel jsem jich minimum). Pedro Pascal to namluvil skvěle (ani nemohu tvrdit, že tu roli zahrál s noblesou, když se pořád schovával pod tou fešnou helmou, spratek jeden :D). Akce bezkonkurenční, na akčních sekvencích člověk ihned zaznamenal, že zde se penězi vůbec nešetřilo, konečný výsledek se tím pádem pochlubil bezchybnou audiovizuální stránkou. Příběh v pár momentech drhne, pro příště bych poprosil kloudnější hlavní dějovou linku, ale závěrečná epizoda navnadila na druhou sérii, to bezesporu ano. Těch 80 % si to odnese ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco Vám řeknu, ale bude to naše malé tajemství. Kdyby v tomto seriálu nebyl Baby Yoda, tak se můžou jít klouzat a pět hvězdiček jim nikdy nedám. Vztah k Mandovi, kterého tu hraje Pedro Pascal, si v podstatě ani nelze vytvořit. Do tváře mu prakticky nevidíte, nic o něm nevíte, ale bojovat umí, což o to. Naštěstí tu je ale Baby Yoda, u kterého jsem byl rozněžněný pokaždé, když se objevil na scéně. A že tvůrci neváhali a sázeli ty scény s ním jak na běžícím páse. Námět je jednodušší, vlastně se ani nijak zvlášť nevyvíjí. Oceňuji hlavně to prostředí Hvězdných válek, které je nosné samo o sobě a hlavně vedlejší postavy, kde nejzajímavější jsou jednoznačně Werner Herzog a Nick Nolte. Navíc je u každé epizody děsně znát, kdo ji zrovna točil. Někdo víceméně rutinně, ale s poctami, někdo originálně a osobitě – Jon Favreau, Taika Waititi. K tomu Taika Waititi neváhal a do poslední epizody přidal i kus sebe, takže hned v úvodní scéně na Vás vytasí nejzábavnější scénu celého seriálu - diskuzi dvou stormtrooperů. Sice můžu působit trošku kriticky, ale bavil jsem se. Po dlouhé době jsem se u seriálu upřímně bavil. Od začátku jsem věděl, že to je na plný počet a celé to nadšení se mě drželo až do samotného konce. Tak snad se mi udrží i v dalších sériích. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V otázce Mandalorianů mám pár nejasností s ohledem na ten jejich způsob nosit neustále helmu, by mě zajímalo jak jsou na tom s kožníma nemocema ? Dále třeba čístění zubů, taky nic ? A to už vůbec nemluvím o líbání a jiných orálních krásách. No tak hlavně že co 5 minut minut vytahujou "Toť způsob náš". No, ale když pominu toto, tak mě z toho vychází docela dobrý seriál v rámci výpravy, ale i akční scén. Možná trošku přes čáru ty fantasy prvku s různejma obludama a první půle třetí série docela nudila, ale poslední díl zase luxus. Krásný závěrečný titulky s hudbou. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Samostatný solo film Boba Fetta byl zrušen ve prospěch seriálu Mandalorian. (Dispenz)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama