Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tohle Francouzům vždycky šlo. Možná až příliš absurdní komedie, kterou doporučuji na volný večer pro odreagování. Sympatické obsazení a „výsměch“ superhrdinské klišovitosti, která je doplněna skvělými narážkami (hlavně hudba) na Marvel i DC. Jedna z nejlepších komedií letošního roku a důvod proč věnovat pozornost Philippu Lacheau. 7,5/10 ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

S veľkou nevôľou som pri kupovaní lístkov do kina prijal fakt, že film je dabovaný. Akoby nestačilo, že francúzske komédie nemám rád. Keď to začalo, pozerali sme na seba, že aké je to trápne a debilné. No ono to bolo napokon až tak debilné, že to bolo neskutočne zábavné. Beriem to tak, že všetky hviezdy sa dnes večer spojili, aby ma tento primitívny humor pobavil. Napriek tomu, že dej bol veľmi jednoduchý, oceňujem prekvapivý twist či pomerne dôvtipné uzavretie (takmer) všetkých liniek, ktoré sa na začiatku hoc aj nenápadne otvorili. Doma som si na nete hneď objednal vysávač Kärcher. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ide o dalsi zarez v postupne sa rozrastajucej  filmogarfii uz nie prave najmladsieho philippa Lacheau-a  a jeho  kamarata Tareka Boudaliho. Lacheau je tu za kamerou i pred kamerou, myslim si coraz viac, ze za kamerou je Lacheau schopny rezsier, no ako  herec nic moc. Zaciatok je trapny, no je urcite pre Lacheau -a lepsie trapne zacinat nez koncit. Potom sa film trochu rozhybal, no  zasmial som sa 2 - 3 razy. Niekedy akokeby Lacheau s Boudalim si dostatocne neuvedomovali, ze i humor je vec vazna. Je ako krehka nadoba, staci malo a rozsype sa. A ani humor nie je humorom bez ludskosti a laskavosti  : 60 % ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jen Francouzi umí udělat bláznivou crazy komedii, která není trapná a vulgární. Já jsem se fakt nasmála, zvláště závěrečné scéně s vysavačem - jedničkou na trhu. Přiměřená stopáž, skvěle se hodící hudební doprovod, parodie na nejznámější oelasťákované blbečky, humor, akce, prostě super. Jen dialogy místy trošku vázly. Za mne spokojených 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Výsměch neoprenovým superhrdinům. A celkem v průměrném frankofonním balení. Philippe Lacheau je pro mnohé diváky stále velkou (komickou) neznámou. A po tomhle filmu nebudou mít ti, co ho dosud nepoznali, velkou touhu absolvovat maraton s jeho filmy. Ani já bych se hned nehrnul do jeho tvorby, kdybych nehodnotil kladně jeho zdařilý komediální příspěvek Nicky Larson: Agent amatér. Při ruce měl svoje oblíbence Elodii Fontan a Tareka Boudaliho, film má potenciálně kvalitní režijní přístup, ovšem humoriáda se zasekla na trapnosti, což pramenilo až v nevtipnost. Náš hrdina má po nehodě amnézii, přičemž s tímto motivem už pracovala slušná řádka filmů. Tento nápad je pouze vylepšen o to, že Lacheau hraje herce, který právě dostal roli v comicsovém filmu Badman, který je francouzskou odpovědí na amerického Batmana. A následně je po totální ztrátě paměti přesvědčen, že je v reálném světě  superhrdinou. Z omylu ho chce vyvést jeho sličná sestra i dvojice jeho kamarádů, jenže náš hrdina má před nimi náskok mnoha desítek kilometrů a plán pro záchranu zranitelných tvorečků. Občas ta slaboduchost kazila dojem. Vtipů všemožného kalibru bylo na skladě relativně dost. K těm, co pobavily, patřil určitě milostný vztah kamaráda s matkou hrdiny, završený těhotenstvím. Jistý zajímavý potenciál také skýtala postava jeho otce (Jean Hugues Anglade), který byl policejním komisařem. Druhý kamarád (Julien Arruti) na sobě testoval nová léčiva, což mu způsobovalo časté vidiny. Elodie Fontan sympatická jako vždy, ale tentokrát jí nebyla dopřána nějaká zapamatovatelná scéna, jako když se nasoukala do podvazků a byla za akční sexbombu ve výše jmenovaném snímku. Film se pochopitelně strefuje do comicsových superhrdinů, parodická sekvence na Avengers je vydařená. Docela pobavil i arogantní stárnoucí herec v roli Jokera (Georges Corraface). A kdo má rád pointy na konci filmů, přijde si na své, na přetřes se dostane vztahová půtka našeho blba. Globálně se ale film nevytasil s ničím, co bych musel opěvovat a vysoce hodnotit. Lacheau mně přišel tentokrát naprosto nevtipný. Film měl své dobré momenty a i naprosto nevtipné a nezajímavé pasáže. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)

Reklama

Reklama