Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Seriál vypadá, jako by někdo vystřihnul prostředek. Takže slibně rozjetý druhý díl je znehodnocen koncem zrychleným jak styk v pubertě. Pachatelé prostě zdrhli, linka se studentkou je najednou na vedlejší koleji, od začátku to kazí dějové nelogicnosti... Náznaky slušného řemesla a potenciálu tu ale jsou, Fialová, Fridrich i Kotek jsou slušní. Jenže tohle asi chtěl mít někdo rychle z krku. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Zbytečně uspěchanej poslední díl. Buď se měl natočit ještě jeden, nebo se měla zvýšit stopáž, ale takhle to finále vyznělo, jak kdyby došly prachy na projekt. Každopádně celá minisérie o chlup lepší než Případ Roubal, dost přesvědčivý ženský herecký výkony a málo Kotka, kterej až na samotnej akt odháčkování prakticky nebyl na scéně. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před jedenácti lety, kdy J.X.Doležal začal v Reflexu psát o guru Járovi, tak i teď při zhlédnutí třídílného filmu jsem nemohl pochopit, jak taková spousta převážně inteligentních žen mohla uvěřit a nechat se zmanipulovat k tomu "odháčkování". Vím, že všechny byly v těžké situaci a potřebovaly pomoc, ale i tak to chtělo trochu zdravého rozumu. Jára musel mít nejen velké charisma. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Roubal mě bavil víc. Byl jsem na to zvědavý, protože mi ten námět přišel slibný, ale výsledné zpracování mi přišlo značně nezáživné a klišoidní. Moc mě nenadchlo ani obsazení a herecké výkony (btw. pobavilo mě, když jsem na Facebooku narazil na názory několika holek - které budou pravděpodobně více rozšířené - že obsadit do titulní role pohledného Kotka nebyl dobrý nápad, protože od něj by se nechaly odháčkovat rády), jakož i finální rozuzlení, které v člověku zanechá jistou pachuť neuzavřenosti (byť v tomto ohledu série respektuje skutečný vývoj kauzy). Celkově za mě slabota a podruhé bych se tomu vyhnul. ()

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá minisérie, které by ale rozhodně prospělo pár dílů navíc, protože konec je opravdu hodně zkratkovitý a rychlý. Přišlo mi to neúplné, hlavně mezi druhým a třetím dílem je celkem velká dějová mezera. Také mě překvapilo jak strašně málo je tady scén se samotným guru. Kotek si tu opravdu moc nezahrál, škoda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Anně Fialové (Alice) se po natáčení ozvala známá s tím, že byla také znásilněna jako její postava. (hansel97)
  • Seriál sa inšpiroval hlavne skutočnou postavou Jaroslava Dobeša (známeho ako Guru Jára), ktorý bol obvinený v roku 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama