foto

Lukáš Melník

  • nar. 31.5.1981 (36 let)
    Šumperk, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lukáš Melník se narodil v Šumperku, kde strávil dětství společně se svými třemi mladšími sourozenci. Po maturitě na SOŠ vystudoval v roce 2007 činoherní herectví na JAMU. V posledním ročníku mu bylo Janem Mikuláškem nabídnuto angažmá v ostravském Divadle Petra Bezruče. V Divadle Petra Bezruče působí Lukáš Melník dodnes a to například jako Lenský / Evžen Oněgin, Ivan Landsman/Pestré  vrstvy, Christián/Rodinná slavnost. Jako host působil v HaDivadle, v bývalém divadle 7 a půl v Brně a v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě.

Se svým kolegou a rovněž absolventem JAMU Marcelem Škrkoněm napsal už od dob studií několik filmových scénářů. V té době poznali také Ludvíka Marečka, který jim byl při psaní velkou oporou a předal autorům cenné zkušenosti. Jedním z posledních scénářů, které Lukáš Melník s Marcelem Škrkoněm napsal byl Lábus Movie a Isabel.

Pegasfilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Toman
2017 Kvarteto
2015 Jan Hus (TV film)
2013 Isabel
Pestré vrstvy (TV film)
2012 L'olimpiade nascosta (TV film)
2011 Cyrano (divadelní záznam)
2009 Evžen Oněgin (divadelní záznam)
3 sezóny v pekle
2008 Máj
Ztracený princ (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Burzovní horečka (S01E07)
Policie Modrava (TV seriál)
Žena, která odešla před obědem (S02E08)
Až po uši (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Polda (TV seriál)
Ztracený syn (S01E05)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 4: Děti (E04)
Kapitola 3: Oheň (E03)
další epizody (4)
Poslední vízum (TV seriál)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Smrt novináře (S01E13)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Skokan (S03E09)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Výstřel z kuše (S02E03)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Náhodný výstřel (S01E05)

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Katarína Knechtová - Isabel (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Isabel

Hudební videoklipy

2013 Katarína Knechtová - Isabel (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Isabel

Producentská filmografie

Filmy

2013 Isabel

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace