Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (161)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že díky Tereze Kopáčové nova tvoří i něco trochu zajímavějšího, než jsou její obvyklé sračky, ale bohužel, i já musím konstatovat, že byl natočen celkem obvyklý detektivní seriál s mírným přesahem do zajímavého prostředí soudní síně. Doba je nahozená celkem povrchně, postavy jsou taky dost jednorozměrné a moc se toho o nich nedozvíme. Chtělo by minisérii prodloužit ve smyslu hlubšího vhledu do dané problematiky a nebo z ní udělat opravdu rychlou a akční jednohubku, kde půjde "pouze" o mordy. Jediný, ke kterému nemám sebemenších námitek, je neskutečný, démonický Hynek Čermák. 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chyběly mi vedlejší linky a komplexnější pohled na Roubala. Všechno se vlastně točí jen kolem soudu a dokazování. Nic proti procesním postupům, ty tu byly zvládnuty bravurně, ale pokud nepočítám samotného Roubala, působily na mě ostatní postavy jako bez života. A je to sakra škoda, protože vedle jako vždy výborného Čermáka tu byl další z našich nejvýraznějších herců David Švehlík, který bohužel neměl pořádně co hrát. Kamila Trnková a její sporé herectví mě sice bavilo, ale její postava právničky, které jde především o pravdu, byla na můj vkus až příliš klišovitá. Ale upřímně řečeno z negativ nelze vinit režisérku, protože ta je zárukou kvality. Tady by se měli chytit za nos zadavetelé. Každopádně s daným materiálem se Kopáčová dokázala poprat důstojně a vytěžila z něj maximum. 70% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kauza Ivana Roubala není v našich končinách vůbec cizí, Pohádka přeci jen leží kousek odsud a letos na jaře jsem její nepříjemnost zažil na vlastní kůži. Už jen proto jsem se na tuhle minisérii začal těšit, přestože mi už předem přišlo, že 3dílný formát bude málo. A on skutečně je. Kromě rychlého příběhu mladé právničky, která mě mimochodem ze všech postav zaujala zdaleka nejvíce, se Kopáčová nestihla vlastně věnovat absolutně nikomu, počínaje samozřejmě Roubalem a konče například postavou Davida Švehlíka. Což je velká škoda, tomuto tématu by slušela klidně řada o deseti epizodách. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Už samotný název se snaží omluvit absenci Roubala. Seriál totiž není o jeho řádění, ale primárně o následném soudním procesu. Hlavní postavy jsou státní zástupkyně, vyšetřovatel, obhájce a jeho asistentka, která dostala největší prostor. Kdyby bylo cílem natočit pouze další sterilní soudní drama, tak nadměrná kritika není na místě, ale všichni víme, že chtěli vytvořit dech beroucí reklamu pro streamovací službu, což se evidentně nepovedlo. Čenský po letech příjemně překvapil, Trnková si řekla o větší pozornost, Čermák bohužel nedostal prostor a Havlová zapomněla hrát. S1: 50% ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, nevidět to v jednom kuse. Nechápu, že to musí drobit. Podobné soudní thrillery miluji. Tohle je pro mne snad první takový počin české provenience. Skvělé zahráno jak Čermákem, tak Švehlíkem i Trnkovou. Havlová moc prostoru neměla. A Čenskému ti parchanti jdou snad sami. Ale celé to bylo dobře zrežírované Terezou Kopáčovou. __________________________________ Syn Roubal zahynul při dopravní nehodě 2012 a Roubal zemřel ve věznici v Karviné na rakovinu 2015... Karma. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Budova advokátní kanceláře s páternosterem (oběžný výtah) je natočená v budově paláce Lucerna v Praze. Lokace popíjení advokátů ke konci epizody se nachází v Café Nona ve 3. patře Nové scény Národního divadla v Praze. (formelin)
  • Ivan Roubal zemřel 29. června 2015 ve věznici Karviná. (ArthasKarfa)
  • Natáčelo se v pražských i mimopražských lokacích, které se shodovaly s prostředími, v nichž se předobrazy filmových postav reálně vyskytovaly. Při přípravách a natáčení byl jako odborný poradce přítomen Jan Štoček, bývalý vyšetřovatel legendární pražské mordparty, které se v 90. letech podařilo rozkrýt většinu závažné kriminální činnosti včetně Roubalových vražd. (rakovnik)

Reklama

Reklama