foto

Anna Fialová

  • nar. 3.7.1995 (25 let)
    Kolín, Česko

Biografie

Už od dětských let projevovala zájem o fotografování, módní návrhářství a zejména o herectví, čemuž se člověk nemůže divit, neboť je vnučkou známého herce Karla Fialy (Limonádový Joe). Po absolvování výtvarné základní školy se Anna rozhodla pro pražskou konzervatoř, konkrétně pro hudebně dramatický obor. V rámci svého studia vystupuje v divadle Na Rejdišti.

Diváci ji poprvé mohli zaznamenat ve filmu Román pro ženy (2004), kde si jako osmiletá zahrála dceru jedné z hlavních hrdinek. V roce 2008 se sebe výrazněji upozornila v pohádce Kouzla králů, kde byla obsazena do dětské role komediantky Rozárky. O pět let později přichází na řadu role ve filmu Bella Mia (2013). Skutečný průlom v její dosavadní kariéře přijde na řadu o rok později, kdy ztvární jednu z hlavních postav a to Julii Vlčkovou v televizním seriálu Vinaři (2014). Na začátku roku 2016 ji také můžeme vidět v životopisném filmu Lída Baarová. 

Anna Fialová je mnohými herci a odborníky považována za velmi talentovanou a nadějnou herečku, o které v budoucích letech ještě hodně uslyšíme.

Tomáš "ragnar1" Blümel

Herecká filmografie

Filmy

2019 Plavání pro pokročilé (studentský film)
2017 Cizinec (studentský film)
Zahradnictví: Dezertér
Zahradnictví: Nápadník
Úkryt v zoo
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Lída Baarová
Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Padesátka
2013 Bella Mia
2010 Osudové peníze (TV film)
2008 Kouzla králů (TV film)
2004 Román pro ženy

TV seriály

2018 Život je hra (TV seriál)
Zapřít expřítelkyni (S01E10)
Dostat druhou šanci (S01E01)
První republika (TV seriál)
Rodinné osudy (S03E01)
2017 Mordparta (TV seriál)
Řešení (S02E08)
Krev (S02E07)
Bratři (S02E06)
další epizody (7)
První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S02E13)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl jedenáctý (S02E11)
další epizody (13)
2016 Mordparta (TV seriál)
Kořist (S01E08)
Oběť (S01E07)
Nadvláda (S01E06)
další epizody (6)
2014 Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Derby (S01E15)
Lovecká sezona (S01E14)
další epizody (16)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Žijí Markovi rodiče? (S06E03)

Dokumentární

2019 Backstage: Kytice (TV film)
2012 Jagellonci (TV film)

Hudební videoklipy

2017 J.A.R. - Zhublas (hudební videoklip)
2015 David Koller - Recidiva (hudební videoklip)
2011 Tomas Klus - Sibyla (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2020 Divadlo Na zábradlí: Tajný agent (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2017 Číst Havla (TV pořad)
2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(38)