Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (120)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Policajný kapitán Miko je pánom na svojom piesočku, presne vie kde sú hranice za ktoré sa nechodí. Všetko sa ale pokazí, keď mu na okrese pridelia zelenáča, ktorý chce za každú cenu zmeniť svet k lepšiemu. Herecké obsadenie: Barta, Loj či Jakab sú vynikajúci herci akurát badať z ich prejavu značný diskonfort. Na druhej strane to čo tam predvádzal Rytmus to bolo už prehrávané až moc. Prevedenie: Filmu by evidentne svedčala kratšia stopáž a vedel by som si ho predstaviť ako vynikajúci seriál, ktorý by mohol hravo konkurovať klenotu ako je napríklad "Za Sklom". Ale takto v jednej kope je to strašný guláš. Pocity: Najkritickejšie hodnotím, že slovenský film nás opäť vykresľuje ako národ alkoholikov. Za ďalšie je tu nuda. Prvá polovica filmu bola tak na tri mikro spánky a keď už zasvieti svetielko nádeje s mafiánskymi pomstami, dostaneme SISkárskeho pseudo čističa a hru na mačku a myš, ktorá filmu vôbec neprospela. Otvorený koniec sľubuje pokračovanie a pevne verím, že sa dočkáme niečoho akčnejšieho a kratšieho. Pridaná hodnota: Aj východné Slovensko chce mať svoj mafiánsky film z obdobia 90. rokov. 32% ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Vojna policajtov. Ak by na Slovensku fungoval filmový priemysel ako v USA Biermann ani Szoltés by nikdy nemali pozície v rámci tohto filmu také aké mali pri Vojne Policajtov. Pri skutočnej konkurencii by zdochli hladmi ako aj väčšina slovenských filmárov. V profesionálnej konkurencii by boli radi ak by vôbec nejaký producent či štúdio malo záujem o scenár. Vojna Policajtov je všetko možné len nie buddy movie (Smrtonosná zbraň, Bad Boys, V Bruggách, Posledný Skaut, Skutočná romanca či Kiss, Kiss Bang, Bang,), len nie dobrý film. Nemá funkčnú expozíciu, nemá konflikt, nemá, inciting incident, zvrat, jednoducho klasickú dramatickú štruktúru od Aristotela či Freytaga. Žiadne známky žánru lebo Slováci také nepoznajú poznajú len Šulíka a zlatú 60. Lebo 45 rokov zaspali dobu. Je absolútne neackeptovateľné aby nesebakritický producent a nesebakritický scenárista sa rozhodol bez fundamentálnych znalostí toho ako písať filmový scenár, písať scenár k 150min hranému projektu. Scenár nie je novela, nie je to kniha. Pán Szoltés je novodobý disident ktorému sa na jednej strane hnusí Fico a politika jeho ľudí ale nehnusí sa mu kývnuť na tento projekt bez toho aby na to mal, podobne tak aj režisér. Inými slovami nehnusí sa mu svet slovenskej audiovizuálne tvorby ktorý funguje práve ako cez kopirák Fico a jeho ľudia...a ten kto to odserie je zas iba obyčajný človek, divák. Ak by mal pán Szoltés a Biermann aspoň trochu sebareflexie a pokory lúskali by od rána do večera všetky buddy movies a filmy od Scorseseho aby prišli na to ako sa to asi robí. Ale nie. Slovensko. Džamahrija. 45% za Cinkiho, Mitasa (Mlčanie Jahniat) a za dve fajn scény v jednej bol aj Bárta.. Uveriteľnosť 0,0,000000 dop.. Karikatúry. Vďaka za Beethovena a Mozarta inak by to bola len jedna hviezda. Vyhodňári by mohli mať svoju rezerváciu. Nuda. Ten film mal mať 100min. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Slabší chvilky si bohužel vybrali scénárista i režisér. Jinak to ale bylo převážně dobrý a klidně to mohlo být i výborný- moc nechybělo. Scénáristovi nejvíc vyčítám, jaký hobby přiřkl paní doktorce. Tady už podle mě moc popustil uzdu fantazii. A panu režisérovi mám za zlé, že: 1. Si nepohlídal vozovej park. Jeden příklad za všechny: Favorita vydávají za funglovku, kterou je v té době potřeba splácet dalších 10 let, mafiáni přitom klidně přijedou v eMkovým mercedesu, kterej se začal prodávat koncem devadesátek. 2. Že coby zároveň i producent (bolavej na korunu) odmítne rozbít starýho golfa a klidně nechá ve scénáři, že byl rozbitej na mraky (a v něm i mafián Dodi), když jsme všichni viděli, že to auto po té “nehodě” nemělo ani škrábnutí. 3. Že tak trapně přepálil podobu těch konspiračních setkání se šéfem SISky. To bylo jak z Kladiva na čarodějnice a bylo to k smíchu. //// Jinak devadesátky na Slovensku byly ve skutečnosti daleko, daleko horší, tohle byl proti tomu čajíček. (A možná nikdo to neví líp, než právě scénárista Války policajtů pan Soltész, častý to respondent dokumentárních seriálů Mafiáni a Mafia na Slovensku.) To už není výhrada, jen konstatování. V poslední době mám z výsledků jejich voleb neodbytný pocit, že se po té dusivé atmošce Slovákům stýská. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Celé je to podivně rozkročené mezi civilním, syrovým noirem z devadesátek, kde se lámou panáky, hulí, uplácí a kradou favority - a mezi béčkovým thrillerem, kdy bude muset zasmušilý hard boiled polda porazit nájemného vraha, mistra převleků, vyzbrojeného katanou. Kdyby to celé bylo víc jako první půlka, tak jsem nadšený, ale od půlky je to jedno WTF za druhým. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)
  • Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) robí poisťovací podvod na aute značky Škoda Superb a miesto, kde nájdu vybúraný Ďodiho (Denis Guľáš) Volkswagen Golf sa natáčala v lokalite Jahodná pri Košiciach. Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) v noci opíja Ďodiho (Denis Guľáš), sa natáčala v lokalite Chata Jahodná. Scény z patológie sa natáčali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej v Košiciach. Scény z nemocnice sa natáčali v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, pracovisko Košice (bývalá Letecká vojenská nemocnica). (Dajman)
  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)

Reklama

Reklama