Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David McKenna, Nick Cassavetes .. Perfektní životopisný snímek. Moc se mi příběh bývalého drogového dealera, jehož kokain tehdy v Americe ochutnal opravdu každý (kdo na to měl), líbil. Skvěle natočené a zábavné. Nevím proč někomu vadí, že je zde pašerák a prodejce Jung vylíčen jako dobrák. I drogový boss je pořád člověk. Pokud nejde přes mrtvoly je to vlastně pořád jen obchodník – snad jen výběr komodity je trochu nešťastný:) Ovšem neslo mu to a pohled na krabice plné milionů dolarů je moc pěkný! Na čtyři hvězdy mu nechybí nic. Zajímalo by mě, jak se film líbil a co na něj říkal George Jung... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJU SE GEORGE JUNG, FEDERÁLNÍ VĚZEŇ ČÍSLO 19225004 … A NIKDY JSEM NECHTĚL BEJT CHUDEJ“....... /// ,,Magico“. Muž, kterej má sen. Muž na vzestupu. Vzít nic a stvořit něco … všechno, co jste chtěli vědět o distribuci (asi teda…). Počátky budování impéria, vzestup a pád. Příběh, kterej psal sám život. A ten život nebyla nuda (teda do tý doby, než dostal těch 60let). Perfektní životopis a zajímavej pohled do prostředí, kam se (zřejmě) nikdy nepodívám. Hold Amíci říkaj ,,Blow“, my zase PIKO /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,BLOW: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All“, kterou napsal v roce 1993 Bruce Porter, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Gerge Jung a ve 2015 vám znova nakopu prdel! 3.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, v ktorých hlavná postava prehodnocuje svoj život v spomienkach a prostredníctvom vnútorných dialógov. J.Depp je opäť výborný, ako inak. Je to ucelený pohľad na vzostup a pád veľkého drogového baróna. Pobavila ma scéna, kde Depp nemohol nájsť miesto pre krabicu plnú peňazí. Boli totiž všade okolo neho. Pri pohľade na tú obrovskú kopu peňazí z nich vyšlo: " Viac roboty nám dá to spočítať, ako to predať". Film 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherně vykonstruovaný životopisný film jednoho informacemi opravdu nabušeného překupníka, který jak to bývá začal u trávy ale skončil u kokainu, což je logické už podle názvu. Jediné co mu nemůžu vytknout, že si svůj život na plno užil, setkal se s řadou lidí, o kterých by si sám ani nesnil a aniž by chtěl byl neobvykle respektován a je prakticky až do dnes. Jedna z rolí mě, ale dokázala v jeho příběhu překvapit. Byl to jeho otec, kterého hrál starostlivý Ray Liotta a můžu říct, že opravdovější a citlivější roli jsem snad ještě neviděl a sledovat jeho zlomeného otce bylo tak nedostupné a přitom smutné až mi z toho bylo opravdu k pláči. Doporučuji všem milovníkům biografických filmů, kteří si nad tímto neobvyklým člověkem smlsnou, jako nad málo kterým. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blow(Kokain) má jednu nevýhodu, tou je že zůstává vzadu ve stínu všech kokainových filmů, které vznikly v poslední letech a těch zrovna není málo. Při tom si to Blow(Kokain) nezaslouží. Johnny Depp stejně jako ve všech svých posledních filmech neskutečně exceluje a jeho herectví je pro mě touto dobou to nejlepší, na co se dá podívat. Penélope Cruz je krásná a velmi se hodí k Johnnymu, i když v závěru se z ní stane neskutečná mrcha. Ve 124 minutách je nám představen jeden muž a jeho život od počátku jeho drogové dráhy až po její konec. V podstatě je to smutný příběh jednoho muže, který chtěl žít na vrcholu se vším co k tomu patří a nezvládl to. Ted Demme k životopisu přistoupil velmi příjemně a pokud se na konci snímku najde někdo, kdo postavu Johnyho Deppa nemiloval či neobdivoval pochybuji o jeho lidskosti, protože tento film není o zlých a hodných, ale jen o těch zlých. Jejich důvodech, pocitech, touhách a jejich konci... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)
  • Filmová postava Diego Delgado (Jordi Mollà) stvárňuje v skutočnosti Carlosa Lehdera. (Ghostix)
  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama