Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

S trošičkou snahy se z toho dal vytáhnout film s drogovou tematikou na světové úrovni. Autetičnost, dokonce i filmovost celého radoby dokumentu byla velice zajmavá. Film nepostrádá ani krvavé scény, které svoji odporností mohou konkurovat zahraničním hororům. Některé scény byly na muj vkus až přespříliš a zasloužili by si být vystřiženy. Film je zajímavý i tím v jaké době a jaký historický úsek existence drogy v poslední době tak medializované v ČR dokumentuje. Hodnotím spíš jako podařený filmařský dokument. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Piko má hodnotu experimentu a od diváka vyžaduje pozornost, kterou si ovšem umí technickými parametry náležitě vynutit. Výsledkem je film nejen s výbornou kamerou, ale i dráždivými zvukovými efekty. Rostislav Novák "Pavel" pak na sebe přirozeným výkonem v hlavní roli strhává pozornost, což sice v důsledku znamená, že zbytek hereckého obsazení tu žije v jeho stínu, ale rozhodně nejde o žádné lajdácké figurkaření. Například Miloslav König "Fífa" rozbaluje od Tajností naprosto odlišný výrazový rejstřík a je to zajímavá proměna. Tomáš Řehořek stvořil silný film. Nejen svým obsahem, ale především formou. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nic, co bych si dokázal pustit podruhé. Ale je to parádní "dokument", není to úplně to pravé slovo, ale nevím, jak jinak to nazvat. Od začátku až do konce tento snímek vyvolává emoce. Je to opravdu šílený, smutný a depresivní příběh, ovšem s docela fajn zakončením. Herecké výkony jsou fantastické a na českou scénu je celý dojem z filmu na velmi vysoké úrovni. Nic naplat, drogové filmy prostě táhnou a když se dobře spracují vznikne takovýto výtečný snímek. Ovšem, jak jsem psal - NIKDY VÍC! ()

beniczech 

všechny recenze uživatele

Zklamání, bohužel, čekal jsem více. Jediným plusem za mě osobně je získání přehledu o této problematice a slušný výkon Rostislava Nováka, díky němuž se tu a tam ve filmu objevila i silnější scéna. Koncepce snímku (dokument + hraný film) mi neseděla, vadila mi kamera a špatná výprava - neměl jsem pocit, že se nacházím v 70.-80. letech. Herecký výkon policajta, Miloslava Königa, je zde na úrovni filmového projektu základní školy. Dále mě iritovala spousta nesmyslů - drum'n'bass v 70. letech, nestárnoucí matka a stárnoucí matka (v polovině snímku je stejná jako na začátku, zatímco syn zestárl o 15 let, v poslední třetině už naopak zestárla a syn je stejný jako v 70. letech). Nedostavilo se zhnusení jako v případě Katky, My děti ze stanice ZOO atd. V neposlední řadě mi chybělo vykreslení člověka pod vlivem (když nepočítám krátký moment ke konci) - co látka vlastně způsobuje - jako tomu bylo např. v LSD made in ČSSR. Škoda... /45%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama