Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takový je film za pětadvacet milionů dollarů (a sám sebe se ptám, odkdy je 25 mio nízký rozpočet?). Zbytečný. Nejen že je to kopie všech starších podobných lesních honiček se zločinci místo psychopatů nebo tajemného zla, ono ani hvězdný obsazení nedokáže existenci tohoto filmu obhájit. Vlastně je to jen trochu líp natočená německá televizní břečka (to i ta Kobra 11 je často lepší). Herci ve svých rolích doslova excelují, větší hlupáky ze sebe udělat vážně nemohli. Jen idiot by přijal roli v tomhle filmu a to i kdyby mu nabízeli nevímjakou sumu (no, možná ne, přeci jen si rozdělili 25 melounů). Tenhle typ blbostí totiž reputaci dokáže pošramotit pořádně, vzpomeňme třeba na Lovce dinosaurů. Tady to není ani tak logicky mimo, jako spíš průměrný. V každým směru naprosto šedivý a nudný, předvídatelný a televizně levný (kromě opravdu krásné přírody). A konec dobrý, všechno dobré a srdceryvnost Freemanovy hrozby a zlepšení vztahu syna a otce a že si našli novou maminu, to vše tomu konci jen dodává na světabolu. Režisér ušel od Řidiče slečny Daisy dlouhou cestu, ale slovy jedné z postav tohoto filmu, bylo na ní příliš mnoho odboček a on se naneštěstí vždycky vydal tou špatnou. A divák se s výběrem tohoto filmu vydá po špatné cestě taky, nebo přinejmenším dost nudné. ()

Lancer odpad!

všechny recenze uživatele

Film, kde každý zvoral, co jen mohl. A nepůsobí to jako legračně špatný film. Bere se to vážně a člověk jen zírá, proč tam hrají tihle herci. Kdyby snad měl někdo pochybnosti, tak i výběr písně do titulků byl totálně tragický. Místo písně, čistě filmová hudba, tedy spíše dramatické zvuky, když už by nás měl film ukolébávat k spánku? Holt jde o důkaz, že Morgan Freeman není zárukou kvality a že žádný herec nikdy nemůže být... BTW: Beresford dělal Řidiče slečny Daisy...snad proto Freeman přivolil točit s tímhle režisérem. Ach jo! ()

Reklama

Lichty odpad!

všechny recenze uživatele

Hrát zde místo Cusacka Dolph Lundgren a Freemanovu roli by nahradil třeba Vinnie Jones, uvažoval bych o třech hvězdičkách a užíval si charismatu obou hlavních hrdinů. Tedy abyste mě špatně nepochopili, Freeman s Cusackem mají herectví na mnohem vyšší úrovni, ale do hlavních rolí tohoto "überbéčka", kde se nešetří salvami ze samopalů, dementními rozhovory a naprosto nereálnými scénami, by se prostě hodil někdo, kdo by jej posunul na hranici zábavnosti. Tato vážná struna ovšem posílá film do hlubokého odpadu! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní herci v nijak objevném či zapamatováníhodném filmu.Hlavní postava v podání Johna Cusacka se hodně nevěrohodně přerodí z obyčejného chlápka ze sousedství na nepřemožitelného a všehoschopného hrdinu,navíc se i pak objeví několik málo uvěřitelných činů a rozhodnutí všech zbylých zúčastněných a v neposlední řadě i zbytečně rozvinutá linie kolem agentů z Washingtonu,to vše ubližuje jinak veskrze průměrnému krimi/thrilleru,kde se moc překvapení divák nedočká a když přece jen nějaký ten dějový zvrat nastane,je brzy spolehlivě zneškodněn pomalým,ubíjejícím tempem a nulovou atmosférou,o nějakém napětí pak už nelze mluvit vůbec.Zkrátka,Kontrakt je takovou malou šedou filmovou myškou,která neublíží,ale ani v žádném případě nenadchne.Hodně slabé 3. ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Dle mého neprávem zavrhovaný film. Akce je zde pravda pomálu a věřím, že části divácké obce může poměrně dlouhé nahánění hlavních postav lesním porostem připadat nudné a nezáživné, ale mě dokázal snímek vtáhnout do děje. Kombinace atraktivního prostředí, postupně houstnoucí atmosféry, určité míry napětí a charismatického, decentně hláškujícího Freemana mi doopravdy sedla. Cusacka příliš nemusím, ale tady zahrál více než obstojně. Záporáci poněkud prazvláštní; na jedné straně likvidují "vedlejší" postavy jako na běžícím pásu, však v konfrontaci s ústředními hrdiny jsou najednou impotentní až běda :-) Zbylé postavy vč. Cusackova syna a jejich nové známosti jsou pouze do počtu. Úplný závěr bych si dokázal představit lepší (efektní odstřelení zrádné agentky by jistě působilo věrohodněji než Freemanova výhrůžka), ale celkově byl pro mne tento film příjemným překvapením. "Nemusím pomáhat. Já jsem ten zlej." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama