Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 099)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplných recenzích jsem nečekal kdoví co, ale nakonec je Venom prostě jen snesitelný non-brainer. To mě zároveň rozčiluje, protože to mohl být daleko lepší film. Okleštění přístupnosti na PG-13 je velmi znát, scény zamýšlené jako drastické jsou buď sestříhané tak, že nic není vidět, anebo je zvolen opravdu směšný způsob, jak neukázat krev (např. symbiont promění své údy v ostré čepele, avšak protivníky jimi nerozčtvrtí, ale pouze odhodí do strany). Dějově tu nemáme nic moc nového pod sluncem, jde o poměrně poutavý origin s bohužel zcela generickým a nezajímavým záporákem. Logika chvílemi moc nefunguje - v jednu chvíli Venom Eddiemu poví, že byl v jeho hlavě a ví o něm vše, ale za 5 minut se ptá, kdo je Anne, Eddieho přítelkyně. Paradoxně tak snímek nejvíc funguje v komických scénách, kdy Tom Hardy vtipně mručí a dělá psí kusy, což je docela fail s ohledem na to, že Venom byl zamýšlen jako temnější a neotřelejší komiksový film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„A JEDEN ORGANISMUS UNIKL…“ /// Klasická Marvelovka – v podstatě nepřináší nic novýho, ale nemá (mě) čím urazit, nudit nebo prudit. Ruben Fleischer asi odvedl to, na co stačí – takže příběh je solidně vodříkanej, akce by ovšem potřebovala trochu zpřehlednit. Nejvíc mrzí přístupnost PG 13, která filmu ubírá většinu procent. Je to film Toma Hardyho a Venoma (mezi nima to jiskří!). Vostatní jsou tady tak nějak navíc … (takže nic moc padouch). Nejvíc zklamaní ale budou všichni čekající na nějakej psychologicko – lidskej přesah. Na to tady není čas… jdu vejš, páč i technicky se mi to hodně líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Lethal Protector“ neznám. 2.) Nevím, jak to dopadá, když se spojej dva lůzři. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy, dobré hlášky a skvělé triky v akčních scénách, utáhnou celý tento film. Je tady i ona tradiční psychologie, rozpolcenost a tragika super-hrdinů. Takový lepší průměr, který mi svou kvalitou přišel zhruba na úrovni jiné Marvelovky - Hulka (2003). Ovšem - kratičká sekvence se Stanem Lee, závěrečná scéna v obchodě (Mám nějakýho parazita!) a ta mezititulková s Harrelsonem, šroubuje mé hodnocení o hvězdičku výš. Jak málo někdy stačí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • V komiksech se Venom objevil i jako součást týmů Strážci Galaxie či Avengers. (TheEvilTwin)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M-4, odstřelovací puška M-107 a Colt 1911. (K98)
  • Po filmech Hulk (2003), Ant-Man (2015) a Ant-Man a Wasp (2018) šlo o čtvrté zpracování komiksu od Marvelu, které se odehrávalo v San Franciscu. (3T)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama