Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (662)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hulk je v detailoch svieži a inovatívny, no ako celok je rozporuplný. Množstvo výborných (nielen akčných) scén a chválihodný psychologický rozmer sa pribúdajúcimi minútami transformujú v dramaturgicky nevyvážený a neprehľadný guláš. Druhá polovica filmu by potrebovala odľahčiť od "rodinnej drámy" a dať naplno vyniknúť famóznej akcii a dobrodružstvu. Potom by to bol biják. Akčné scény v púšti sú famóze. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

S takovým příběhem jaký nabízí komiksový Hulk se toho moc vymyslet nedá, takže se Ang Lee pokusil jít jinou cestou a zatímco vizuální stylistika filmu se (vcelku úspěšně) snaží být tím nejkomiksovějším ze všech, příběh samotný rozvedl a zpomalil tak aby se v něm kromě řvaní HULK SMASH! a primitivní mlácení do všeho okolo dělo i něco zajímavého. První půlka je tak díky tomu strašlivě nudnou představovačkou toho co kdo kde udělal a jak se došlo k tomu že po městě pobíhá velká zelená opice... na čemž je zajímavé snad jen přemýšlení nad tím jaktože se americké ochranářské organizace nezbláznily z toho že ve filmu se dělají drastické pokusy na malých roztomilých (a posléze vybuchujících) zvířátkách, tak i na malých roztomilých (a bohužel nevybuchujících) dětech. Aspoň tohle je tedy zajímavé. V druhé půlce už psychologie postav vcelku funguje, všechno postupně zapadá na své místo, klišé žánru padají , sem tam se objeví i nějaký ten trikově příšerný souboj s tím nezbytným trháním tanků, skal a betonu... a Leeovy veletoče s obrazem nabírají maximálního vrcholu. - to je ale bohužel jeden z mála důvodů, proč si Angova Hulka pamatovat... protože ač svůj mladší remake překonává o mnoho tříd, pořád je to svým způsobem docela přiblblá nuda, která se mezi kvalitnějšími komixovými filmy krčí někde vzadu v koutku. 6/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od Anga Leeho iste každý čakal viac ,výsledok je dosť neuspokojivý a veľký podiel na tom má aj Leeho experimentovanie s delením obrazu , ktoré mi tam vôbec nesedelo .Herecké obsadenie je samo o sebe výborné , napriek tomu chémia medzi hlavnými predstaviťeľmi veľmi nefunguje.A to najdôležitejšie-na Hulka to bolo málo akčné.60%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nechal obživnout komiks v těch nejlepších barvách, ať už je to práce kamery, vizuální vychytávky jako tanky v pouští nebo helikoptéra letící těsně nad hladinou, takových eyecandy scén má celý film více. Je tu ost Dannyho Elfmana. A hlavně výborné obsazení Eric O'Bana je sympaťák k pohledání, má velké charisma jeho proměny mu věřím dokonale, Jennifer Conelly je kočka a nehraje o nic hůře, než Bana. Příběh má dobré vyústění, byl jsem mile překvapen, že zrovna Lee se ujal této látky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti rodinným dramatům, ale kombinovat je s comicsem? Děkuji, nechci. Uznávám, že Leeova verze má něco do sebe a jakmile se rozjedou akční scény, má Hulk vysokou míru zábavnosti, jenže první hodina je skoro nudnější než skandinávská kinematografie a Nick Nolte představuje přímo ikonickou postavu na zabití. Aneb nikdy nenechte herce, aby ze sebe tahal moudra, když vypadá jako bezdomovec žebrající o sprchu. Když už psychologii, tak v podobě X-Menů. 5/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (54)

  • Hulk se ve své době stal smutným držitelem rekordu největšího propadu návštěvnosti v kinech. První týden otevíral jako číslo jedna, načež se druhý týden propadl o 69,7 %. (HellFire)
  • Většinu textů z oblasti mikrobiologie má reálný základ. Pro film je napsala manželka režiséra Anga Leeho. (HellFire)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama