Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsme s přítelkyní sledovali Ninja Faktor. Už když kamera zabrala tvář dalšího soutěžící věděla, že to je Makoto Nagano. Nejen u něj si ale byla tak jistá. Ale tak ještě aby ne, když je Makoto takovej borec. Zatím jako jedinej zdolal uplně všecko. Já už vidím sebe jak tam se svým pupkem přeskakuju hráze, lítám s provazem, probíhám přes balón na vodě. Hezký taky je, že si z toho Japonci dokážou udělat legraci. Takováhle soutěž by tu u nás asi nebyla, aby si člověk sám ze sebe udělal prdel a ještě se tomu zasmál. P.S. A to jsem ještě neviděl Naganovu sestru, prej je v tom taky dost dobrá... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo hned od začátku, ale fakt, že byly překážky pořád stejný mě postupně začal nudit a dala jsem 3*. Jenže pak se překážky začaly dost měnit a já si některý "bojovníky" začala pamatovat (no ty jména jsou celkem porod, ale takovejch 10-12 bych jich dohromady dala) a fandit. Nejsem žádnej xenofób, ale celkově tahle soutěž dost pozitivně změnila můj pohled na šikmoočka. Nejbrutálnější překážky - prohnutá zeď, vzepření těla, závěs na skále a rybí schůdky. Mý dva největší oblíbenci - Shingo Yamamoto a Makoto Nagano, ale je jich mnohem víc... :D Respect všem, co se dostali do třetího kola a dál. A nesmím zapomenout na naprosto dokonalý a zasvěcený komentář, který mě odboural a to od Adush93 :DD 80 % ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou blázni a to mi nikdo nesebere :) Ninja Factor nesleduju pravidelně, ale beru ho jako pohodovou zábavu, kterou zkouknu když zapnu televizi a tahle šílenost tam zrovna je. Co ty lidi předvádějí a hlavně co si ty lidi jsou schopní na sebe vzít, když vědí, že se to vysílá v televizi to je nepředstavitelné a abych byl upřímný, taky neskutečně vtipné. Nicméně po těch exhibionistech a pomatencích, kteří vypadnou už v prvním kole, se v dalších etapách sejdou velmi nadejní sportovci a atleti (nejsympatičtější asi Bumpei Shiratori), co vás dokážou přinutit alespoň k tomu, aby jste jim drželi palce. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli tomu,že tahle pitomost opravdu dokáže za/po-bavit. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tihle Japonci baví! A jak! Americký Wipeout je oproti tomuto pořadu výsměch. Tam soutěžící neudělá většinu překážek, ale protože rychle padá a plave, získá nejlepší čas a dostane se do finále, kde nakonec shrábne prašule. To Ninja Faktor je nemilosrdný - nevydáte ze sebe všechno, spadnete a končíte. Navíc tady se soutěžící nesnaží zdolat horu Midoriyama pro peníze, ale prostě proto, že chtějí vydat ze sebe to nejlepší a dokončit všechny úseky. Překážky jsou mnohdy takřka nepřekonatelné a líbí se mi v jednotlivých turnajích sledovat opakující se soutěžící, jak to zkouší znovu a znovu. A baví mě i ti cvoci v kostýmech, co vypadnou hned na první překážce :) ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Ona to není jen nějaká kravina ve stylu Wipeout, kde jde hlavně o to, aby se co nejvíc lidí rozsekalo. Samozřejmě tam tahle rovina je, ale mnohem víc to je o neskutečnejch fyzickejch výkonech. Ten japonskej potřeštěnej kabátek s ujetým komentátorem to sice trochu degraduje, ale pořád je to něco úžasnýho. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama