Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také vtipné ako by som od tohto druhu filmu čakal. Hlavne ak sa pod neho podpísal Apatow. Jedná sa o ďalší scenáristický počin vyníkajúceho herca a komika Jasona Segela, kedy si znova napísal sebe postavu na telo. Film má niečo cez vyše dve hodiny a bohužiaľ prostredie ani situácie nenaberajú taký spád ako tomu bolo vo Forgetting Sarah Marshall. Tým sa dostáva film do priemernej roviny. Na druhú stranu je ale príjemný. Hercom to svedčí a hlavne sa na nich dobre pozerá. Po predchádzajúcom Stollerovom filme Get him to the greek! výrazné zlepšenie aj keď sa to jeho debutovému filmu nevyrovná. Ale ak máte polovičku s ktorou si chcete spríjemniť večer, ťažko by som vám odporučiť lepší film. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé zásnuby a příliš dlouhý film a ani jedno nefunguje. Vztahu Violet a Toma dojde dech po čtyřech letech, filmu po devadesáti minutách natahovaných tím nejhorším scénáristickým plevelem (osvícené rozhovory s příbuznými, Tomova nová přítelkyně atd.) a debilními fóry. Ještě ke všemu S/S duo využívá ta nejhorší klišé od typického amerického buranova, žen milujících Zápisník jedné lásky a velmi drsné šéfky, ze které se musí vyklubat lesba. Vážně by mě zajímalo, co by s tím jejich koblihovým experimentem provedl Saturnin. Já rozhodně vím, na čí hlavu bych tu koblihu namířila. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo inteligentná, aspoň sčasti, romantická komédia. Problém je v tom, že teda aspoň sčasti. Niektoré humorné vložky sú úplne zbytočné a film v podstate naťahujú na dvojhodinovú stopáž. Inak väčšina vecí tu má svoje opodstatnenie, Tomove "prepnutie" a návrat k prazákladom mužskej podstaty, pričom všetci v okolí to chápu ako jeho zlyhanie. Otázka, či môže byť žena mužom odporúčaná na lukratívne miesto aj kvôli schopnostiam a nielen vďaka kráse, i keď je inteligentná. No a celkom vtipné využitie montáže, keď ma tvorcovia nachytali na hruškách a dokázali, že aj opakovaný vtip môže byť stále vtipný. Škoda, že film nie je viac zomknutý a o oprostený o 10-15 minút omáčky, určite by som potom hodnotil vyššie. Pričom taký David Paymer nedostane skoro žiaden priestor. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roztahaná romantická komedie, která trpí hlavně na minimum humoru, kdy se dobrý vtípek, nebo zábavná scéna, objevují tak jednou za dvacet minut. Divák tak po většinu času sleduje sympatické postavy, kterým ale scénář nedodává žádné zajímavé scény, kde by mohli předvést svůj talent. Navíc závěrečná třetina je jednou z nejutahanějších a nejzdlouhavějších, kterou jsem za posledních x let viděl a říkal jsem si, že měl film skončit tak o půl hodiny dřív, přestože by mu pak chyběl očekávaný happy end. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Na Nový rok se potkali, o rok později na Nový rok mladý a úspěšný šéfkuchař Tom požádá svoji přítelkyni Violet o ruku. Na svatbu ani jeden z nich (zatím) moc nechvátá. Zlom nastává v okamžiku, kdy se Véčko dostává na univerzitu, mladý pár se odstěhuje do bohem zapomenutého, většinu roku sněhem pokrytého maloměsta. Tom zde nenachází pro svůj obor ucházející práci a tak pomalu stagnuje a stává se apatickým. Co a jestli vůbec něco pomůže zachránit celý vztah, či to tihle dva dotáhnou do konce, to se dozvíte na konci snímku. Hlavní herecké duo věčně zasnoubených lidí mi sedlo. Celkově obsazení bylo vhodně vybráno, herci skvěle doplňovali ústřední dvojici. Klasická romantická komedie, kde se spíše řešily životní problémy, které mohou trápit leckoho z nás. K zasmání toho pravda moc nebylo, úžasný je začátek a konec filmu, zbytek je zbytečně nadýchaná vata. Divák tak lehko ztrácí pozornost a víc ho zajímá špína za nehty, než to, co se děje na obrazovce. Je to trošku škoda, protože herci se opravdu snaží. Suma sumárum se jedná o příjemnou romanťárnu na víkendový odpočinek u televize, když venku leje jako z konve (zrovna jako teď, když píšu tuhle recenzi). Neurazí, docela pobaví a v pohodlí křesla ty dvě hodiny přežijete. Možná s malým šlofíčkem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se už o druhou spolupráci režiséra Nicholase Stollera a herce Jasona Segela, přičemž v prvním případě se sešli při natáčení snímku Kopačky (2008). Jason Segel a Emily Blunt se sešli už jako pár ve filmu Gulliverovy cesty (2010). Oba se také objevili ve filmu Mupeti (2011). (Riddick77)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, a tiež v štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama