Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 300)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl najít v Ratatouille chlup, bylo by to asi trošičku haprující tempo v druhé třetině, nicméně tolik úžasných a okouzlujících scén a momentů vám nejspíš žádný jiný animák nedá. A herecký výkon (ta mimika!) Remyho mě naprosto sejmul. Chci do Paříže nebo aspoň do francouzské restaurace! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Mít Brada Birda za svého šéfa musí být doslova peklo, neboť jeho pedantský cit pro každičký detail je skutečně úctyhodný. Škoda, že si však tolik nevyhrál s příběhem jinak líbezného animáku. Co mě však nejvíc vyděsilo, byla představa, že bych měl někdy skončit jako věhlasný a zatrpklý kritik Anton Ego. To radši rychle od kulturní nebo jakékoliv kritiky ruce pryč. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybrúsený klenot... A to je jeho drobný problém. Všetko je tam akosi príliš presne dávkované, akcia, humor i vážnejšie momenty, dokonca aj spontánnosť je tam presne dávkovaná ;-). Kvôli tomu (a kvôli okamihom príliš infantilného humoru, ktorý potešil deti v kine, ale mne prišiel fakt plytvaním nádhernou animáciou) dávam "len" 90%. Každopádne je to skvostný animák, chlapíci z Pixaru sú bohovia a Brad Bird medzi nimi sedí ako Zeus, ktorému John Lasseter maximálne tak podáva blesky ;-)... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nezvyklou dějovou premisu si Pinkava vybral, je nakonec Ratatouille až překvapivě předvídatelnou podívanou. Efektní, dostatečně zábavnou a pixarovsky vypilovanou, ale přece jen jasně dopředu danou. Hodně tak zachraňuje romantické prostředí Paříže, příjemná kuchyně plná roztodivných pokrmů a také Anton Ego jako temný restaurační přízrak dělající z každého svého monologu vrcholně napínavou momentku. Když ale porovnám s takovými Auty, které se mohly ve schématičnosti ztratit daleko snadněji, mírné zklamání z Remyho cesty za chutěmi a vůněmi cítím. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remy je velmi roztomilá krysa, která má neobvyklé chutě a výjimečný čich. Od prvního okamžiku si vás získá nejen svým vtipem, pohledem na jídlo, vkusem, ale také prakticky dokonalou animací, kterou se pánové z Pixaru posunuli zase o krok dopředu. Vše od jeho srsti, pohledu až po vodu a jídlo, které ve filmu divák uvidí je naprosto mistrovská přehlídka barev, nápadů a dokonalosti. Proto film jako celek zamrzí. Vše je tak krásně barevné, hezky udělané a roztomilé, až v tom chybí duše, která by nutila diváka vracet se k Remymu, jeho krysí rodině a sýru. Ani vtipných pasáží tu není tolik. Jde o povedený kousek, který je mixem všeho, co se Pixar za roky s animací naučil, se špetkou zvířátek, které by nikdo v kuchyni nechtěl, ale přesto bez třešničky na vrch, která by z Ratatouille udělala nezapomenutelnou výpravu do světa francouzské kuchyně. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Ve filmu zazní taky hlas samotného režiséra filmu Brada Birda - namluvil totiž menší roli číšníka. Není to ostatně Birdův první dabing. Už v Úžasňákových jeho hlasem promlouvala Edna Módni. (Pumiiix)
  • Aby režisér, producenti a niektorí členovia štábu lepšie pochopili životné prostredie Paríža, strávili týždeň v hoteli, jazdili po meste a stravovali sa v luxusných reštauráciách. (Greenpeacak)
  • Po uvedení filmu se děti všude na světě dožadovaly, aby jim rodiče koupili krysu. V důsledku filmu se prodej hlodavců prudce zvýšil. Jeden řetězec domácích mazlíčků dokonce zaznamenal 50% nárůst prodeje hlodavců. (Trajektt)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama